HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2011.09.25. 09:01 holnapi újság

2021: Megoldották a frankerősödés rejtélyét

Címkék: svájc svájci frank cern 2021

Gyorshír

Svájci és brit kutatók, valamint magyar szakemberek, köztük a Helyi Pénzek Központi Bankjának és a Matolcsy György Nemzetfelvirágoztatási Közalapítványnak a munkatársai, tízéves átfogó kutatássorozatuk eredményeként meghökkentő felfedezést tettek a svájci frank 2011-es brutális erősödésének okairól – számolt be olvasóinak a zugi Märchentaaler Nachrichten egy, az állítólag birtokába került jelentéstervezet szerint.

A színes lap információi szerint a frankerősödést a svájci CERN-ben történt banális baleset okozta. A cikk szerint a CERN egyik vezető munkatársának – őt a lap szerint a dokumentumban néven is nevezik – a pénztárcája beesett a részecskegyorsítóba, ahol azt a fénysebesség fölé gyorsították. A tárcában bankkártyák is voltak, amik a fénysebesség fölötti, még egyáltalán nem ismert fizikai törvényszerűségei miatt a jelentésben pontosan nem részletezett módon kapcsolatba léptek a svájci bankrendszer központi számítógép-rendszerével, és így "a fénysebesség fölé gyorsították a svájci frank árfolyamát", ahogyan a cikk állítása szerint a jelentés fogalmaz. Egy magyar vonatkozású hírt is megemlít egyébként a lap megemlíti: állítólag a jelentés egy pótlólagos záradékában a Matolcsy Nemzetfelvirágoztatási Közalapítvány képviselői kérték annak kivizsgálását, hogy az ügyben milyen felelősség terheli Gyurcsány Ferencet.

A Märchentaaler Nachrichten cikkét egyelőre hivatalosan nem kommentálták.

10 komment · 1 trackback

2011.09.23. 08:54 holnapi újság

2019: Szijjártó Péter Nobel-díjat kapott

Címkék: mszp gyurcsány ferenc orbán viktor adó nobel díj szijjártó péter schmitt pál hírösszefoglaló mesterházy attila 2019

Hírösszefoglaló

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia döntése értelmében idén Szijjártó Péter, a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Honvéd FC tiszteletbeli elnöke, a matematikatudományok akadémiai doktora nyerte el a matematikai Nobel-díjat. A ma délelőtti stockholmi bejelentés szerint a korábban már Matolcsy György-érdemrenddel és Magyar Köztársaság Harmadik Keze a Lánccal és az Egy Kulccsal kitüntetésben is részesült nagy felkészültségű elméleti szakember annak köszönhetően nyerte el ebben a poétikusan ifjú korban ezt a nagy jelentőségű tudományos jutalmat – ami korábban nem is létezett –, mert az elmúlt majdnem egy évtizedben kitartó és áldozatos, a magyar adórendszer egészét struktúrájában átalakító munkával, az euklidészi és gaussi matematika újragondolásával bebizonyította, hogy a 2 valójában 1.

39 komment · 2 trackback

2011.08.14. 10:16 holnapi újság

2012: Most múlik pontosan-nappal indul a Sziget

Címkék: sziget pataky attila quimby 2012 gerendai károly

Sorry-magazin, rövidhír

Az előző évektől eltérően nemcsak mínusz egyedik, hanem mínusz kettedik napot is tartunk a jubileumi, huszadik Szigeten – jelentette be Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője, Budapest tiszteletbeli kulturális tanácsnoka ma délelőtt. Így a programsorozat már vasárnap elkezdődik, és gyakorlatilag nyolc napig, a következő vasárnapig tart. A mínusz kettedik napot a tavalyi Gesztivál szellemiségének jegyében mostantól egy-egy életmű felépítése köré szervezik. Az idén ennek jegyében Pataky Attila lesz a fellépő, aki a miskolci panelmetált ötvözi az motoros-andalítós csajozósrockkal és az örökbecsű cigánymuzsikával. A Nóta tévé által szponzorált, Kölyköd voltam, te vén cigány című fesztivál sztárvendége lesz a hírek szerint a Fásy-mulatóból ismert Laci betyár mellett Kadlott Karcsi és a drávareszketegi Feketegyöngy zenekar is; úgy tudjuk, az egykori legendás zenésztárssal, Slamóval ugyanakkor még nem tárgyaltak az esetleges fellépésről.

9 komment · 1 trackback

2011.06.21. 09:56 holnapi újság

2020: Felavatták a Felelős Politika Szobrát

Címkék: gyurcsány ferenc lendvai ildikó pokorni zoltán 2020 karsai józsef mesterházy attila szőcs géza matolcsy györgy hoffmann rózsa

Rövidhír

Befejeződött a Kossuth tér közparkká alakítása, miután az iménti percekben felavatták az Országház épületéhez és az ott zajló országnemesítő áldozatos munkához stílusában és jellegében is illeszkedő szoborcsoportot. "A Felelős Politikai Szobra a magyar kultúra és a magyar közgondolkodás sosem látott szakmai, művészi és közgondolkodói egységében, a magyar nemzet szellemi érettségét megjelenítő kialakításban készült el" – mondta az avatóünnepségen Szőcs Géza, a nemzetkultúra szőcsgézája, utalva arra, hogy a műalkotást a Makovecz Össznemzeti Kultúrmissziós Akadémia és a Tiszta Forrásból akadémia szervezésében a Sanghaji 33-ak néven elhíresült művészcsoport készítette el.

A kompozíció a legmodernebb képzőművészeti technikákat ötvözi a kékfestés, batikolás és tépéscsinálás nemes hagyományaival. Ennek köszönhetően a komplex alkotás más és más képet mutat annak függvényében, hogy ki és honnan nézi. A kép központi alakja a magát Gyurcsány Ferenc Totó kutyájának láncával a Köztársaság térhez kötözve chipsadóval sújtott egészségkárosító termékeket magába tömő Karsai József, aki bal kezében a demokrácia iránti elkötelezettségében éppen hamvába hulló Lendvai Ildikót tartja, míg leláncolt jobb kezével torkon ragadja a Pokorni Zoltánt egy pártetikai kódexbe csomagolt Bibliával kígyóvá változtató Hoffmann Rózsát.

A szobor egyik mellékalakjaként Mesterházy Attila ledarálja az őszödi beszédet és a szocialista pártot, a másik mellékalakként Matolcsy György kezéből búzaszemekké válva kifolyik a nyugdíjvagyon és az egész ország, miközben ő adótudatosságának és szakmai felkészültségének páncéljában egyszerre teremt egymillió munkahelyet és űzi el az IMF ország köré csavarodó kígyóját. Az alkotás azzal válik tökéletessé, hogy a Matolcsy kezéből kihulló búzaszemek éppen a bechipsezett Karsai elé hullnak, aki azt egy felelős vidékpolitikus borongós tekintetével lángra lobbantja.

6 komment · 1 trackback

2011.04.10. 21:51 holnapi újság

2025: Hobo: Semjén Zsolt javasolt Kossuth-díjra

Címkék: hobo semjén zsolt 2025

Fordulatokban gazdag, különleges életének számos eddig nem ismert részletét lebbenti fel Földes László, alias Hobo, a magyar könnyűzene élő legendája, aki nyolcvanadik életévének betöltése alkalmából lapunknak, a Nemzeti Théma Extrának exkluzív interjúsorozatot adott. A művész a beszélgetések hosszú során elárulja, milyen kapcsolatban volt Faludy Györggyel és annak a mai napig bájos feleségével, Faludy Fannyval – aki Karafiáth Orsolyával hamarosan közös kötetet ad ki –, beszél arról is, milyen érzése volt kommunista családból származó lázadónak lenni a vérvörös és a puhuló diktatúra éveiben. Elmeséli, Allen Ginsberggel volt-e jobb üvölteni, vagy Szomjas Györggyel kutyulni, mesél Viszockijról, József Attiláról és arról, hogyan ismerte meg az akkor éppen kapolcsi javasasszonynak öltözött Mártha Istvánt.

A lapunkban holnaptól megjelentő sorozat legnagyobb érdekessége azonban egy 14 évvel ezelőtti történetről szól. Hobo elárulja, amit akkor még ő sem tudott: hogyan, milyen körülmények között kapta meg – áskálódó ellenzéki úgynevezett kritikusokat meglepő módon – a hazánkat üdvözítő jólétre szenderítő jólétbe emelő nemzeti elkötelezettségű Kormányunktól a Kossuth-díjat. Ebből a beszélgetésből egy részlet, kedvcsinálónak:

47 komment · 4 trackback

2011.04.07. 07:20 holnapi újság

2019: Új Terminátor-film menti meg a magyar mozit

Címkék: lendvai ildikó bereményi géza lázár jános andy vajna csoóri sándor arnold schwarzenegger rudolf péter schmitt pál kovács kokó istván kárpáti györgy torkos matild raksányi gellért sára sándor 2019 nemcsák károly koltai gábor

Hamarosan elkezdik forgatni Magyarországon, az Etyekwood stúdióban, a fóti filmstúdióban, a kiürült diósgyőri, ózdi és tatabányai ipartelepeken, elhagyatott mecseki bányákban és a félig beomlott M6-os alagutakban a Terminátor 6-ot – mondta el ma délelőtt lapunknak, a Shot! magazinnak Andy Vajna filmes kormánybiztos, a Terminátor-sorozat producere. A sorozatnak – amelynek a legutóbbi része 2015-ben készült el – ez lesz az első olyan epizódja, aminek egyetlen kockáját sem az USA-ban vagy Indiában forgatják és a cselekménye sem az Egyesült Államokban játszódik. Ráadásul ez lesz az első a harmadik rész óta, amiben, ha csak kis időre is, feltűnik Arnold Schwarzenegger, erősítette meg a kormánybiztos-producer a Helyi Nemzeti Théma korábbi híreit, miszerint a magyar díszállampolgárságot kapott, kaliforniai kormányzóként Matolcsy Györgyöt tanácsadónak szerződtető politikus visszatér a filmvászonra.

9 komment · 1 trackback

2011.04.06. 11:16 holnapi újság

2014: Mostantól nem fizetnek szja-t a képviselők

Címkék: gyurcsány ferenc adó szja lázár jános 2014

Gyorshír

A tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a személyi jövedelemadó hatálya alá (az LMP- és a Jobbik-frakció tagjai kivonultak a szavazásról, így valójában nem volt teljes politikai támogatottsága a kezdeményezésnek).

A törvénymódosítást, mint emlékezetes, Lázár János azzal indokolta, hogy a parlamenti képviselői titulus nem munkaviszony, és a honatyák a munkájuk során nem jövedelmet szereznek. A kereszténydemokratákat és fideszeseket tömörítő NEF (Nemzeti Egységfront) politikusa szerint a tiszteletdíjuk "a kitartó munkáért kapott egyfajta ellentételezés, ahogy nevében is szerepel, a nemzet tiszteletének elismerése az ország épülése érdekében végzett, fáradtságot nem ismerő erőfeszítésért, amely erőfeszítés értéke pénzben egyébként nem is mérhető".

A javaslatot az ellenzéki szocialisták is megszavazták, de ahogyan Gyurcsány Ferenc mondta "félszívvel, mert szomorúan látják, hogy a Fidesz ilyen kutyakomédiákkal múlatja az időt" ahelyett, "hogy a legnehezebb sorsban élők, a keserű könnyeket hullatók helyzetén igyekezne javítani". Ennek ellenére azért szavaztak igennel, mert, ahogyan Gyurcsány fogalmazott, "tisztes hazafiként és demokrataként nem tehetünk mást, mint támogatunk minden olyan javaslatot, amely az adóztatás csökkentését szolgálja".

143 komment · 2 trackback

2011.04.04. 10:49 holnapi újság

2023: Teljes káosz Magyarországon

Címkék: imf feketegazdaság készpénz 2023 oecd fémlopás

Az elmúlt hetekben szinte leállt az élet Magyarországon, azt követően, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően teljesen felszámolták a feketegazdaságot. A 2014-ben meghirdetett Tiszta munka, rendország program keretében mostanra lényegében megszüntették a nagy összegű készpénzes fizetés lehetőségét a bankjegyek bevonásával – így a pontosan nyomon követhető átutalásos és bankkártyás fizetésre kényszerült mindenki –, valamint azzal, hogy a 200-as és 100-as érméket mikrocsippel látták el, így azt is látni lehet, ezek mikor merre mozognak.

46 komment · 4 trackback

2011.03.29. 11:20 holnapi újság

2017: Hírösszefoglaló

Címkék: wittner mária négyes metró 2017 deutsch tamás szanyi tibor hírösszefoglaló fellegi tamás

Április 1-jétől Fellegi Tamás, a Nemzet Kormányának nemzetfejlesztési minisztere jogosult dönteni minden egyes nyugdíjkérelemről és az induló nyugdíj összegéről, valamint rokkantsági nyugdíjról és táppénzről. A legendás munkabírású Fellegi jog- és feladatköre az elmúlt években fokozatosan bővült. Ma már egyszemélyi döntési joga van valamennyi közbeszerzésről, energia- és közműárról, ő jogosult elbírálni valamennyi önkormányzati hitelfelvételt. Az elmúlt években ár- és bérmegállapítói jogköröket kapott a közszféra egészére, ami később a versenyszférára is kiterjedt. Rendeletalkotási joga van az áruházak, mozik, fürdők, éttermek és kocsmák nyitva tartásáról, de ő dönt a taxitarifákról, a madarak szárnyának fesztávolságáról, a kőfaragók, balett táncosok és balneológusok oktatási programjáról is. A hírek szerint már hatástanulmányok készülnek a napsütéses órák és a nők menstruációs napjainak rendeleti úton történő szabályozásáról is, ám a minisztérium ezt cáfolta.

4 komment

2011.03.04. 13:08 holnapi újság

2018: A dohánygyárakból is kitiltották a cigarettát

Címkék: dohányzás törvény 2018

Gyorshír

A törvényalkotási hajrában elkövetett kapkodásból fakadó bakinak tulajdonítják kormánypárti politikusok, hogy a Nemzeti Életegészség Programjáról (NÉP) szóló törvénycsomag hétfői hajnali elfogadásakor, egy zárószavazás előtti módosító javaslatban elfogadták azt: július 1-jétől a dohánygyárakban, dohány-nagykereskedelmi raktárakban és trafikokban ne lehessen sem dohányozni, de még csak dohányterméket tárolni sem. A döntés lényegében a dohánygyártás és -forgalmazás teljes ellehetetlenítését eredményezné, és nagyjából 800-850 milliárdos jövedékiadó-kiesést okozna a költségvetésnek. A módosító javaslat indoklása ugyanakkor kitér arra, hogy számos kedvező hatása is lenne: nem kellene egyéb eszközökkel tiltani a dohányzást, ami a törvényalkotást jelentősen leegyszerűsítené.

57 komment · 1 trackback

2011.02.16. 16:03 holnapi újság

2111: A védelmi pénz – egy eltűnt Moldova-elbeszélés

Címkék: novella irodalom moldova györgy 2111 zölderdő béla politikai szatíra

A védelmi pénz

Zölderdő Béla jóleső érzéssel dőlt hátra Fradi-szurkolók kihullott hajszálaiból fonott, tejellenőrök felmondási papírjainak újrahasznosításával gyártott irodai székében, és egy nagyot sóhajtott. Elégedetten hunyorgott, miközben szemüvegét törölgetve arra gondolt, hogy most, miután a rosztovi helikoptergyár ruggyantagyári melléküzemágának szakszervezeti bizalmija friss, forró tőkét, 50 000 rubelt és két turbinát fektetett kedvenc csapatába, a Vasas jövője dicsőségesebb lehet, mint a hatvanas években, a veretlen bajnokcsapat idején volt. A szeme sarkából látta a Fáy utcai sporttelep reflektorainak hideg, barátságtalan fényét, amit ő most mégis barátságosnak érzett, és ami mindig boldogsággal töltötte el. "Semmi nem ronthatja el a jókedvemet", gondolta.

Tévedett.

Abban a pillanatban kopogtak az ajtaján. Zölderdő Béla egészen jól menő könyvelő volt, de mint ilyen, módfelett sóher, titkárnőre, hacsak nem tudott egy-egy közmunkást alkalmazni, nem költött. Ismét nagyot sóhajtott, de már inkább gondterhelten, és félhangosan kiszólt: "Szabad".

6 komment

2011.02.13. 08:11 holnapi újság

2017: Szavazatot Kárpátia-cédéért és Krisztus-szandálért

Címkék: választás mszp fidesz kdnp parlament jobbik 2017 lmp

Újrakezdődtek az alkotmányozó és közjogi tárgyalások a parlamenti pártok delegáltjai által alkotott jogászbizottságban a Schmitt-rezidencián. A Nemzeti Együttműködés Első Embere az általa kezdeményezett egyeztetést megnyitva arról beszélt, megkülönböztetett figyelemmel kíséri a hat éve indított közjogi reformcsomag "megfontolt kiérlelését", amit "külső szemmel elnyúló hosszúságúnak tűnik", ám valójában csak "az egyes javaslatokban lévő, egyenként egyaránt fontos és értékes elemek nemzeti értékek és érdekek mentén történő minél alaposabb összecsiszolását szolgálja". (Igaz, a tizenegy fős testület nyolc kormánypárti tagja eddig csak a Fidesz és a KDNP alkotta Nemzeti Egységfront javaslataiból építettek be a tervezetbe, de ezt Pozsgay Imre, a bizottság alelnöke az ellenzéki javaslatok destruktivitásával magyarázta).

A mostani tárgyalásokon a választójogi rendszer átalakításáról volt szó. Mint ismert, a NEF az elmúlt években az alábbi javaslatokat tette:

– Az arányos, listás rendszer átalakítása a nagyobb pártoknak kedvező tisztán egyénivé.
– Szavazójog a határon túli magyaroknak.
– A budapesti parlamenti mandátumok lefelezése.
– A nyugdíjasok szavazójogának korlátozása a szavazatok lefelezésével.
– Kárpótoltak és 1990 előtti politikai foglyok szavazatának megtriplázása.
– A Magyar Nemzet-előfizetők szavazatának megduplázása.
– A havi 500 000 forint fölötti keresetűek szavazatának megduplázása.
– Azok szavazatának megduplázása, akik bizonyítani tudják, hogy 1990 előtt csempészáruval (szappan, kávé, élelmiszer) segítették a határon túli, elsősorban erdélyi magyarokat.
– Automatikus mandátum az államfő által megnevezett 12 jeles közéleti személyiségnek, valamint a nemzet színészeinek, a nemzet sportolóinak és a nemzet vállalkozóinak.
– Plusz egy szavazat a vasárnapi misék résztvevőinek, gyónás és az egyházi adó rendes megfizetése esetén.
– Plusz egy szavazat a debrecenieknek, karcagiaknak, csornaiaknak és a budai kerületek lakóinak.

A kormánypárti javaslatokra most elkészültek az ellenzéki tervek is. Ezek legfontosabb elemeit az alábbiakban ismertetjük (a vitáról, és arról, hogy mely javaslatok milyen támogatást kaptak, később részletesen beszámolunk).

MSZP

– Mentelmi jog hatályának kiterjesztése a mandátum elvesztését követő 15 évre.
– Az általában a kisebb pártoknak kedvező, tisztán listás választás országosan, egyéni választókörzetek Budapesten.
– Öt-öt választókerület kialakítása Angyalföldön és Szegeden.
– Életet az éveknek-program: a feddhetetlen múltú nyugdíjasoknak plusz egy-egy szavazat minden ötödik életév betöltése után.
– Plusz egy szavazat a Mikroszkóp Színház bérleteseinek.
– Plusz egy szavazat a szakszervezeti tagoknak.
– Bolgár György-kvóta (a pontos szabályozók kidolgozása még folyik)
– Plusz egy szavazat pedagógusoknak, plusz két szavazat átképzett orosztanároknak.
– Plusz egy szavazat a fővárosi panelekben élőknek, szegedieknek, miskolciaknak, sajószentpéterieknek és kazincbarcikaiaknak.

Jobbik

– Kelet-Magyarországon egyéni választókerületi, a fővárosban és a dunántúli megyékben listás választási rendszer.
– A kisebbségekhez tartozók szavazójogának felülvizsgálata.
– Az 1990-2010 közötti parlamenti képviselők választhatóságának megszüntetése.
– Az 1990 előtti állampárti tagok szavazójogának felülvizsgálata.
– Plusz két szavazat Trianon áldozatainak, a határon túli magyaroknak.
– Plusz egy szavazat Kárpátia cédék vásárlásáért.
– Az újlipótvárosi szavazókörzetek Ózdhoz csatolása.
– EDDA-táborok tagjainak plusz egy szavazat.
– Kereskedelmi médiák dolgozói és abban közreműködők szavazati jogának felülvizsgálata.
– Plusz egy szavazat magyaroknak munkát adó magyar vállalkozóknak.
– Rovásírással készülő szavazólapok.
– Finnugristák szavazójogának korlátozása.
– Sportkultúra-kvóta: a radikális szurkolói csoportok tagjainak plusz egy mandátum (kivéve Vasas és MTK).

LMP

– Listás választás, egy országos és egy közép-magyarországi listával.
– Autótulajdonosok szavazati jogainak lefelezése.
– Biciklitulajdonosok szavazati jogainak megduplázása.
– Plusz egy szavazat Krisztus-szandált vagy bioterméket vásárlóknak.
– Szavazóhelyiségek nyitva tartása csak napfényes órákban.
– A kampányban a papírtermékek (szórólapok, plakát, újságok) betiltása.
– IQ-kvóta: diplománként, nyelvvizsgánként és romkocsma-klubtagságinként plusz egy szavazat.
– A szemetelők, környezetszennyezők szavazójogának elvonása öt évre.

15 komment · 3 trackback

2011.02.11. 10:06 holnapi újság

2041: Hírösszefoglaló

Címkék: hajdú péter nagy lászló stohl andrás silvio berlusconi magyar györgy 2041

Jó úton haladnak, és hamarosan lezárulhatnak a Mol orosz részvénycsomagjáról, Malévról és az orosz gázszállításról a szakértői szinten folyó magyar-orosz tárgyalások, tette közzé honlapján a Nemzeti Együvétartozás Kormánya. A tárgyalások lezárása azért is valószínű, mert immár tizennegyedik éve, a Nagy Energiaválság kirobbanása óta, a kerozin kifogytával nem járnak a Malév gépei, nincsenek orosz gázszállítások sem, a Mol-részvényekkel pedig, azok árfolyamvesztése miatt, ma már csak a zimbabwei tőzsdén kereskednek.

11 komment

2011.02.08. 10:11 holnapi újság

2021: A Láthatatlan Ember lesz az MSZP elnöke

Címkék: mszp gyurcsány ferenc veres jános katona tamás 2021

GYORSHÍR

Karakánabb és karakteresebb, bátrabb és markánsabb, jobban észrevehető és keményebben politizáló szervezet lesz a jövő évi választásokra a Magyar Szocialista Párt, ezt ígéri az MSZP újonnan megválasztott elnöke, aki ígérete szerint a korábbinál sokkal komolyabb kritikát mond már Orbán Viktor évértékelőjéről is. A Láthatatlan Ember – aki a kongresszusi küldöttek csaknem 90 százalékának támogatását nyerte el, és akit máris a támogatásáról biztosított a másik elnökjelölt, a párt örök ígéretének mondott Kiss Péter – elnöki köszöntőbeszédében azt mondta, a célja a párt újjászervezése, és megerősítése.

5 komment

2011.02.07. 15:55 holnapi újság

2048: Orbán Viktor: Vörös kutya, vörös ló, vörös ember egy se jó

Címkék: orbán viktor évértékelő 2048

Nemzeti Hírügynökség (Nemhír) – Dokumentumszolgálat

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Asszonyok, sőt, Anyák! Magyarok, barátaim, nemzetisorsközösségi társaim! Nyolcmillió magyar minden emberi kézzel meghúzott határon innen és túl, határok nélküli eszmei-lelki közösségben! Vagy, közvetlenebb hangon, ahogy azt Fülig Jimmy is tette: szervusz nép, szervusz király!

A megújulás küzdelem. Sorsfordító küzdelmet vívunk, a Kétharmados Forradalom büszke, dicsőséges és sorsfordító harmincnyolcadik évében is. Hosszú idő ez, sok víz lefolyt a Dunán, de aki fél a víztől, ne egyen halat, egyébként pedig aki siet, elkésik! (taps)

Barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim! Ne feledjük: aki á-t mond, mondjon -t is. Tudjuk a klasszikus magyar költő bölcsességét, vigyázó szemünket Pekingre vessük, hiszen ár ellen nehéz úszni és az arany a sárban is arany. Verekedő pásztorok közt jó dolga van a farkasnak, az ellőtt nyilat nehéz visszahozni.

60 komment · 2 trackback

2011.01.04. 00:24 holnapi újság

2018: Megvesztegették, majd adót csalt Schmitt Pál

Címkék: fidesz pedofília adó adócsalás bűncselekmény schmitt pál társadalmi probléma 2018

Nemzeti Hírügynökség (Nemhír), Vélemény rovat

Örvendezzünk! Örömteli, hogy van az országban egy ember... nem, nem is csak egy ember, hanem az Ember, aki önnön életét, annak minden pillanatát feláldozza, hogy nap mint nap, év mint év rámutasson gyarlóságainkra, hibáinkra, társadalmunk visszásságaira, már-már rákfenéire.

De szerencsére itt van nekünk Ő, nem véletlenül rendelte a történelmi szükségszerűség abba a székbe, ahol immár nyolcadik éve ül, és ahol remélhetőleg még – hála Szentkoronás Nemzeti Alkotmányunk huszonhetedik kiegészítésének – hosszú évtizedekig ülhet. Igen, Schmitt Pálról beszélünk. Igen, róla, akit most már méltán írhatunk nagybetűvel az Emberek Emberének. Aki az elmúlt években szűnni nem akaró lelkesedéssel dolgozott és élt azért, hogy rámutasson, milyen súlyos problémákat kell megoldania az országnak.

49 komment · 2 trackback

2010.12.29. 20:56 holnapi újság

2024: Kínából köszönti a magyar EU-elnökséget Orbán Viktor

Címkék: kína orbán viktor eu elnökség 2024

HIP (Hungarian Independent Press), Brazzaville

Zsúfolt diplomáciai naptárjára hivatkozva lemondta az újbóli magyar EU-elnökséget köszöntő január elsejei ünnepségen való részvételt Orbán Viktor. A Nemzeti Együttműködés Nemzete Kormányának Első Embere az év hátralévő részét is Kínában tölti, folytatva az ott 2021 őszén kezdődött baráti látogatást. Az uniós elnökségünket megnyitó szabolcsveresmarti ünnepségen így Schmitt Pál, a Nép Örökké Szeretett Elnöke és Simicskó István, az elnök EU-ügyi különtanácsadója vesz részt. A kialakult helyzetről közleményét adott ki a Néppel Való Közvetlen Konzultációért Felelős Államtitkár, Szijjártó Péter.

56 komment

2010.12.20. 13:54 holnapi újság

2017: Bezúzatnák a Márai- és Széchenyi-naplót

Címkék: blog napló törvény 2017 szalai annamária

— Rövidhír —
HIP (Hungarian Independent Press), Brazzaville

A Nemzeti Együvétartozás Kormányának előterjesztésére a jövő januártól már Nemzeti Egység Gyűlésének hívott magyar országgyűlés elfogadta a médiaalkotmány hetedik kiegészítését. Az új jogszabály a korábbinál szigorúbban és visszamenő hatállyal szabályozza az internetes médiatartalmakat, köztük a blogokat és fórumokat. A visszamenő hatály azonban egy, a törvény-előkészítés során bekövetkezett elírás miatt – a hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint a gépírónőt már elbocsátották – 2000. január 1-je helyett 1000. január elsejéig datálódik. Bár a jogszabályt várhatóan napokon belül kijavítják – úgy tudjuk, a kormányzat a törvényerejű rendelet jogintézményét is újraélesztené ennek érdekében –, Nemzeti Együvétartozás Médiaártalmatlanítási Hivatala, közkeletű nevén a NeMár a törvényalkotás napján máris több, a hivatalos közleményekben provokatívnak mondott bejelentést kapott.

27 komment

2010.12.16. 10:50 holnapi újság

2012: Újabb kimentés a karvalytőzsde karmaiból

Címkék: orbán viktor selmeczi gabriella nyugdíj szijjártó péter 2012 nyesz

A Holnapi Újság Del Medico Imre-rovata, avagy: olvasóink írták, mi közzétesszük. Legújabb szerző a talán indokolatlanul óvatos XY néven küldte el jövőképét arról, hogyan menekülnek meg újabb pénzeink a karvalytőzsde elől.

Főméltóságú Selmeczi Gabriella Nemzeti Nyugdímegmentési Királyi Főmegbízott a Királyi Palotában ma reggel bejelentette: a 2010-es magánnyugdíjpénztári és 2011-es önkéntes pénztári pénzek megmentése után immár lehetőséget teremt a Palota, hogy a karvalytőke tőzsdéző karmai közül, vagyis a karvalytőzsde szorításából a nyesz-számlatulajdonosok  is biztonságban tudhassák a pénzüket.

Az előző Nemzeti Nyugdíjügyi Megmentési Programokhoz hasonlóan azoknak, akik a nyesz-számlájukon levő pénzüket a Királyi Kincstárban szeretnék biztonságban tudni, semmit nem szükséges tenni, a Nemzeti Polgármegmentési Adórendőrség már megkapta a számlavezető Gaz Imperialista Bankoktól a náluk vezetett számlák adatait és az azokon található összegeket ideiglenesen biztonságba helyezte Orbán Viktor Személyes Rezidenciáján.

A Gaz Bankok Igazgatótanácsának tagjait a folyamat idejére a recski rekreációs központban helyezte el, hogy ne akadályozhassák a zemberek pénzének megmentését, és lehetőséget teremtett számukra kőfaragási kisplasztikák alkotására.

166 komment · 3 trackback

2010.12.14. 09:12 holnapi újság

2019: Bocsánatkérés

Címkék: alkotmány bírság bocsánatkérés schmitt pál államfő 2019

A Holnapi Újság szerkesztősége ezúton kér bocsánatot Schmitt Páltól, a Nemzeti Összefogás Első Emberétől. Lapunk 2019. július 15-i számában azt állítottuk róla megtévesztő, szenzációhajhász, félrevezető címmel, a Nemzeti Összefogás Első Emberéhez méltatlan szövegkörnyezetben, hogy Schmitt Pál lett a Legfőbb Magyar Strucc.

A valóság ezzel szemben az: a Magyar Strucc és Futómadár Szakszövetség valóban létező szervezet. A szervezet valóban felkérte Schmitt Pált, hogy legyen tiszteletbeli elnöke. Schmitt Pál, mint azt a Négyharmad című elnöki lapban is közzétette, valóban eleget tett a felkérésnek.

Azonban épp azért, hogy az Nemzeti Összefogás Első Emberének neve ne kerüljön éretlen, serdületlen szellemiségű, a nemzeti sorsközösség iránt kellően el nem kötelezettek számára élcelődés alapjául szolgáló szövegkörnyezetbe, azonnali hatállyal és visszamenőleg megváltoztatta az alapszabályát. Így a Magyar Strucc és Futómadár Szakszövetség tiszteletbeli elnöke mostantól és a múltban is a Nemzeti Összefogás Legjelesebb Futómadár-pártoló Jósága címet viseli.

Ezt a szabályváltoztatás lapunk nem követte nyomon, így adhattuk az Áldott Elnök Urat méltatlan helyzetbe hozó, a Nemzeti Együttműködés Alaptörvényében foglalt védettségét sértő címet cikkünknek. A hibáért alázatos bocsánatot kérünk, reméljük, ez az apró malőr – aminek természetesen a személyi konzekvenciáit is levontuk – nem veszélyezteti működési engedélyünket. A Nemzeti Együttműködés Köztájékoztatási és Jógondolkodási Hatósága által várhatóan jogosan megítélendő 50 000 000 forintos bírságot önként befizettük (aki beszállna a cehbe, az írjon a szerkesztőségbe, küldjük a számlaszámot), ezzel is jelezve jóhiszeműségünket és lojalitásunkat az új, a nemzet egészét örömteli felvirágzásba rittyentő dicsőséges kormányzat irányába.

20 komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása