HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2011.06.21. 09:56 holnapi újság

2020: Felavatták a Felelős Politika Szobrát

Címkék: gyurcsány ferenc lendvai ildikó pokorni zoltán 2020 karsai józsef mesterházy attila szőcs géza matolcsy györgy hoffmann rózsa

Rövidhír

Befejeződött a Kossuth tér közparkká alakítása, miután az iménti percekben felavatták az Országház épületéhez és az ott zajló országnemesítő áldozatos munkához stílusában és jellegében is illeszkedő szoborcsoportot. "A Felelős Politikai Szobra a magyar kultúra és a magyar közgondolkodás sosem látott szakmai, művészi és közgondolkodói egységében, a magyar nemzet szellemi érettségét megjelenítő kialakításban készült el" – mondta az avatóünnepségen Szőcs Géza, a nemzetkultúra szőcsgézája, utalva arra, hogy a műalkotást a Makovecz Össznemzeti Kultúrmissziós Akadémia és a Tiszta Forrásból akadémia szervezésében a Sanghaji 33-ak néven elhíresült művészcsoport készítette el.

A kompozíció a legmodernebb képzőművészeti technikákat ötvözi a kékfestés, batikolás és tépéscsinálás nemes hagyományaival. Ennek köszönhetően a komplex alkotás más és más képet mutat annak függvényében, hogy ki és honnan nézi. A kép központi alakja a magát Gyurcsány Ferenc Totó kutyájának láncával a Köztársaság térhez kötözve chipsadóval sújtott egészségkárosító termékeket magába tömő Karsai József, aki bal kezében a demokrácia iránti elkötelezettségében éppen hamvába hulló Lendvai Ildikót tartja, míg leláncolt jobb kezével torkon ragadja a Pokorni Zoltánt egy pártetikai kódexbe csomagolt Bibliával kígyóvá változtató Hoffmann Rózsát.

A szobor egyik mellékalakjaként Mesterházy Attila ledarálja az őszödi beszédet és a szocialista pártot, a másik mellékalakként Matolcsy György kezéből búzaszemekké válva kifolyik a nyugdíjvagyon és az egész ország, miközben ő adótudatosságának és szakmai felkészültségének páncéljában egyszerre teremt egymillió munkahelyet és űzi el az IMF ország köré csavarodó kígyóját. Az alkotás azzal válik tökéletessé, hogy a Matolcsy kezéből kihulló búzaszemek éppen a bechipsezett Karsai elé hullnak, aki azt egy felelős vidékpolitikus borongós tekintetével lángra lobbantja.

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr53001928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzultáció a chipsadóról 2011.06.29. 16:37:08

Vannak, akik szerint a népegészségügyi termékadót (chipsadót) azért vezetik be, mert a kormány félti az egészségünket és ezzel ösztönöz minket arra, hogy egészségesebben éljünk. Mások szerint ez is csak egy újabb értelmetlenül, a következmények vizsgál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2011.06.21. 12:32:07

"Országnemesítő" helyett "országmentesítőt" olvastam. :)
Egyebkent jó mint mindig. :)

Attilajukkaja 2011.06.21. 12:49:59

"A kompozíció a legmodernebb képzőművészeti technikákat ötvözi a kékfestés, batikolás és tépéscsinálás nemes hagyományaival."

A batikolas nem magyar. Javaslom helyette a nemezelest :o)

driopios 2011.06.21. 13:35:05

Hátrafelé már senki sem nyilazik itt?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.21. 13:51:20

A sok turista meg a Moszkva térnél őrjöng, mert nem érti a bél Széll teret.

Miért nem készültek fel a tájékoztatásra, a normális változtatásra.

Tragikus az orvoshiány, az útjaink járhatatlanok, a vizimentő nem tud elindulni, de arcátlan névváltoztatásokra, konzultációs levelekre stb van pénz.

Tarlós ön egy tapló!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.22. 15:51:08

"A kép központi alakja a magát Gyurcsány Ferenc Totó kutyájának láncával a Köztársaság térhez kötözve chipsadóval sújtott egészségkárosító termékeket magába tömő Karsai József, aki bal kezében a demokrácia iránti elkötelezettségében éppen hamvába hulló Lendvai Ildikót tartja, míg leláncolt jobb kezével torkon ragadja a Pokorni Zoltánt egy pártetikai kódexbe csomagolt Bibliával kígyóvá változtató Hoffmann Rózsát."

Ez a mondat priceless :-)

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.06.26. 14:08:43

@Orbán takarodj!!: Nincs is orvoshiány :) A kínai akkupunktúra virágzik, az európai orvoslást pedig a kínai kapcsolatainkat nagyra tartó Kubából importált orvosok végzik. Kuba jelen van Venezuelában, Bolíviában. Kubai orvosok tízezrei dolgoznak a két latin-amerikai országban és immár nálunk is:)
süti beállítások módosítása