HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.08.24. 08:54 holnapi újság

2041: Szlovákia kitiltaná a magyarokat Európából

Címkék: magyarország szlovákia jan slota vladimir meciar robert fico 2041 szlovák magyar konfliktus

Magyarországnak az Európai Unióból való kizárását, egyszersmind az ország és valamennyi magát magyarnak valló magyarországi lakos Európából való kitiltását kezdeményezi Szlovákia - jelentette be Jan Slotá szlovák miniszterelnök a Robert Fico államfővel és Vladimir Meciar nemzetpolitikai miniszterrel közös sajtótájékoztatóján. A hivatalos szlovák álláspont szerint erre a lépésre azért van szükség, mert Magyarország, noha több mint ezer éve lett volna rá, nem bizonyította, hogy képes békében élni szomszédaival, elfogadva, hogy azok kisebbségi politikája belügy, sem azt, hogy képes megvédeni a területén élő kisebbségeket a többségi társadalom attrocitásaival szemben. A magyar kormány a szlovák lépést felháborítónak tartja, és most már tényleg határozott ellenlépést ígér. Brüsszeli illetékesek még nem nyilatkoztak a szlovák megkeresésről, mondván, hivatalosan nem kapták meg a szlovák kormány beadványát.

Magyarország és Szlovákia konfliktusa több évtizedre, sőt, egyes szlovák történészek szerint több évszázadra vezethető vissza. Szlovák források felemlegetik, hogy a magyarok már az egész Kárpát-medencét egy csalárd üzlettel, Szvatopluk fejdelem megtévesztésével szerezték meg az akkor itt élő szlovák néptől. Mint emlékezetes, emiatt a szlovák kabinet a 2020-as években kártérítési pert kezdeményezett, illetve ezzel párhuzamosan kérte a jogsérelem előtti állapot helyreállítását, és a magyarok kiebrudalását a Kárpát-medencéből. A hágai bíróság azonban az írásos bizonyítékok hiánya, illetve elévülés miatt végül elvetette a szlovák beadványt, amelyet Szlovákia ezután az ENSZ BT elé terjesztett be.

Szlovákia számos egyéb történelmi panaszt emlegetett fel az elmúlt években. Szóvá tették, hogy Károly Róbert a XIV. században a mai Szlovákia területére behatolva számolt le Aba Amádé és Csák Máté kiskirályokkal - akik a mai szlovák történelemírásban szlovák érzelmű, a magyar monarchia alól függetlenedni vágyó, felvilágosult földesúrként jelennek meg. Kifogásolták emellett az 1968-as bevonulást, és azt, hogy 1919-ben a magyar vöröshadsereg agresszívan védekezett Eperjesnél.

A szlovák akadémia felvetésére Bratislava - ha Pozsonyt írnánk, az összeurópai érvényességű szlovák nyelvtörvény szerint minden előfordulás 300 euróba kerülne szerkesztőségünknek - többször követelte, a magyarországi "rosszízű tótozás" befejezését, így a Tót atyafiak könyvcímet Szlovák atyafiakra, a Békés megyei Tótkomlós  település nevét Szlovákkomlósra változtatnák. Emellett átiratnák a magyarokkal a tótágast szlovákágassá, valamint az ezredforduló jeles magyar publicisztájának nevét Szlováka W. Árpádra.

Jan Slota kormányfősége idején a szlovák kormány a történelmi sérelmekre hivatkozva sorozatosan hozott Magyarországot sújtó intézkedéseket. Mint emlékezetes, átmenetileg - immár hetedik éve - felfüggesztették a magyar-szlovák határszakaszon a schengeni egyezményt, és vízumkötelessé tették a magyarok belépését az országba (a lépés egyoldalú volt, a magyar kormány arra hivatkozva nem reagált hasonló eszközzel, hogy szeretné jószándékát jelezni, és ezzel elősegíteni a konfliktus lezárását). Később a szlovák vízügyi szervek új mederbe terelték az eredetileg Magyarországra folyó Ipolyt, Garamot és Hernádot, így azok most a Kárpátok alatt átvezetve a Visztulába ömlenek. A határhidakat szlovák oldalról már 2021-ben lezárták statikai okokra hivatkozva, ám felújításukat azóta sem kezdték meg. Az ország néhány éve beszüntette a sztrapacskaexportot Magyarországra, és tavaly kezdeményezte, hogy a Tokaji borokról folyó névhasználati vitát úgy zárja le Brüsszel, hogy a teljes Tokaj-Hegyalját Szlovákiához csatolja. A bratislavai magyar nagykövetet évente utasítják ki az országból, a tárgyalásokra az országba invitált magyar kormánytagokat rendre visszafordítják a határról. Ugyanilyen elbánás alá esnek a magyar sportolók is, így az elmúlt években rendre kiestek a szlovákokkal nemzetközi kupákban összesorsolt csapataink, miután a visszavágókon - vagy már az első meccseken - nem álltak ki.

A magyar politika mindeddig csak diplomáciai jegyzékekben, és a még kevesebbet érő európai parlamenti felszólalásokban kifogásolta a szlovák lépéseket. Most azonban Szittyafülöpi Cseng Dzsásztin külügyminiszter ígéretet tett arra, hogy hivatalába kéreti a szlovák nagykövetet, és gazdaságdiplomáciai lépések sorozatát is kilátásba helyezte; ez utóbbiakról azonban részleteket nem árult el. Az Európai Unió eddig a két ország belügyének minősítette a konfliktust. Nem hivatalos információk szerint Petre Vasilescu Dzsong, az Európai Bizottság moldáv elnöke a beadványt hivatalosan úgy kommentálja majd: Brüsszelnek felül kell vizsgálnia az eddigi bővítési gyakorlatát, mert elképesztő, hogy milyen országok is az unió tagjai lehetnek. Brüsszeli források szerint az elnök első reakciója az volt, hogy mindkét idióta banda takarodjon a búsba.

45 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr401333823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Diplomáciai sakk-matt 2009.08.24. 13:02:48

1187 szeptember 30.Jeruzsálem mellett, a muszlim táborbanAli vidáman ébredt aznap reggel. A sátrában végre sikerült úgy elrendezni a párnákat, hogy nem kínozta egész éjjel a hátfájás, az otthonról hozott kabalatevéje is pompás formában volt, és persze ...

Trackback: Cirmi miatt romlott meg a Szlovák-Magyar kapcsolat? 2009.08.24. 09:40:23

A hétvégi Szlovák –Magyar konfliktus szinte mindenkinél kiverte a biztosítékot. Rengeteg helyen (hírportálokon, blogokon) jelentek meg, az üggyel kapcsolatos írások. Többségük azonban csak az ügy felszínét karcolgatta, ezért gondoltam, hogy tiszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buckafej 2009.08.24. 09:28:42

Röhejes, de 2041- re még ez is lehetséges, látva a töketlen magyar külpolitikát.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.08.24. 11:36:11

Ehh fáradt vagyok...
"Szlovákia számos egyéb történelmi panaszt..."
Ebből elsőre azt olvastam, hogy Szlovákia történelmi paraszt... Mondjuk nincs messze az igazságtól...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.08.24. 11:36:46

"...az ezredforduló jeles magyar publicisztájának nevét Szlováka W. Árpádra..."

ezen jót röhögtem! Na nem a szlováka w. árpádon, hanem a "jeles magyar publicisztáján".

Hahaha. Aszongya jeles! Höhöhö!!!!!

budai zöld 2009.08.24. 11:38:09

Megint egy szigorúan tényszerü cikk, de szerintem elírtátok a dátumot. Inkább 2011 lenne a "reális".
2041-re Moldávia is böven egyesül Romániával.

Ja és Matúš Čák a mai szlovák történetírás szerint szlovák király volt, nem pedig szlovák érzelmü magyar nemes.

Alt Gr 2009.08.24. 11:41:50

Igen nagy a poszt :) Zseniális ez a blog, így tovább.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.24. 11:41:53

@félreértitek már megint: én meg ezen röhögtem egy jót, folyik a könnyem: "Hahaha. Aszongya jeles! Höhöhö!!!!! "

kikakl 2009.08.24. 11:56:36

NAGY-NAGY TÉVEDÉS AZTHINNI ,HOGY A T Ó T SZOMSZÉDOK CSAK MOSTANSÁG KEZDIK UTÁLNI A MAGYAROKAT.JÓMAGAM 1944-45-BEN LÉVÁN ÉLTEM NÉHÁNY ÉVIG VOLT SZERENCSÉM MEGTAPASZTALNI A SAJÁT BŐRÖMÖN AZT A HIHETETLEN GYÜLÖLETET AMI MÁR AKKOR SUGÁRZOTT BELÖLÜK.A GYÜLÖLKÖDÉS IGAZI TÓT MENTALITÁS.VALAMILYEN MÓDON ILENNE MÁR A HLYÜKRE TENNI ÖKET.

states 2009.08.24. 12:07:54

Legjobb a Szlováka W. Árpád, már ezért megérdemelnél egy pulitzert...

kopasznyakú 2009.08.24. 12:10:26

szittyafülöpi cseng dzásztinhoz annyit, hogy 2041-ben a szlovák korfa sem lesz valami vicces és a 20-40 közötti korosztályban mostani kisebbségük lesz többségben (nem a magyar)

Orson 2009.08.24. 12:16:02

Aham, és nekem mint most és itt élő magyarnak mi a fene közöm van ahhoz hogy a rég letünt elődeink mit csináltak?
Szlovákiának üzenem ezt a problémát oldják meg azok akik csinálták,Károly Róbert, Aba Amádé és Csák Máté.

prometheus_X 2009.08.24. 12:19:32

@kikakl: Ja, például néhány meglepetés szerű szőnyegbombázással, nem?

Ugyanmár... ennek a nyomoronc országnak ahhoz sincs kellő gazdasági, társadalmi és hadi ereje, hogy egy hangosabbat szellentsen. De majd ha a Jobbik kormányt ragad, akkor még mehetünk talán Csepel biciklivel és kaszákkal az északi határhoz megvívni a harcot a jól felszerelt szlovák hadtestekkel...

Ebben az országban minden politikai erő debill és súlyosan retardált elméjű. A népe se érdemel mást mint a történelem szemétdombját azért, mert ugye ezeket a faszokat valakiknek meg is kell választania.

mr.joshua 2009.08.24. 12:29:12

Ütős anyag.
Ez egy háromszáz eurós cikk.

mr.joshua 2009.08.24. 12:31:08

@Orson: Ugye tudod, hogy ez tréfa?

sanya18 2009.08.24. 12:36:27

áá ilyen kemény külügyi fellépés nem várható. Sokkal valószínűbb hogy széttárt karokkal, "ejj a mindenségit nektek" kiáltással fogják elintézni akkor is, ahogy ma is. Töketlen ország, töketlen kormány, töketlen külpolitika. ennyi

Pierre73 2009.08.24. 12:49:53

erről tényleg mi, magyarok tehetünk. Ha zsidók lennénk, elég lenne elhinteni, hogy Slotáék vegyi fegyvereket gyártanak, oszt lenne lemulass. De mi ilyen fasz banda vagyunk.

Amúgymeg Tóta W pont annyira az ezredforduló jeles magyar publicisztája, mint ahogy VV Ágica sztár (ma reggeli RTL)

OmegA404 (törölt) 2009.08.24. 13:00:53

A tótok büdös sutyerákok, nyilvánvaló.
Rühellnek minket. Kölcsönös.

Sólyoba is van valóvér, akkor most jöhentnek a antiszemita szlovák fasiszta témázások....

TóthaW, ez felkapaszkodott kommer bunker.
Ez W annyira röhelyes óvodás keménykedés... siralams.
Nem bulicista az, hanem véres tályog egy munkásőr segge partján.

Nem a köztársasági elnök a hadsereg főparancsnoka?

Mindegy ha slotáék elfoglaják az országot, legalább csökken az adó nem? Remek.

Thulsa Doom (törölt) 2009.08.24. 13:01:08

Szlovákia 2041-ben? Muhaha! Remélem addig azért nem húzzák.

Preskin 2009.08.24. 13:01:58

höhöhö
Szlováka W. Árpád
most a akkor mi a ciki ?
a jeles ?
a magyar ?
a publiciszta ?
különben is
nem az tökös legény aki üt,hanam aki ájjja !-((

Jurij Kakarin 2009.08.24. 13:04:08

Vy ste skončil Szlováka W. Árpád.
Teraz si účtujeme našim oheň krv na hlave.

Szlota János

OmegA404 (törölt) 2009.08.24. 13:05:13

Mióta van tótoknak saját országa?
96?

Hány oldalas ott a törikönyv?
Hány százaléka magyar és cigány a lakosságnak?
Konrétan hány tót van odaát?

Jurij Kakarin 2009.08.24. 13:05:39

Fordítás:

"Ön végződött Szlovákia W. Árpád.
Most mi díjat tűz, vér a fejét.

Jan Slotá"

VérBambi 2009.08.24. 13:17:18

hehe jó.

De a töketlen kissé hímsoviniszta ízű.
A helyes kifejezés: impotens.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.08.24. 13:19:19

1. Elhintjük hogy a magyarok évezredekkel ezelőtt elszakadtak a zsidóktól és nomád sztyepplakók lettek.

2. Elpanaszoljuk hogy románia és szlovákia vegyi fegyveeket gyárt.

3. Profit. :)

Forest (törölt) 2009.08.24. 13:30:56

Csókolom!
Itt lehet polót rendelni "Idősebb vagyok mint Szlovákia" felirattal? :)

..már aki elmúlt 17.. :)

Artie 2009.08.24. 13:31:42

@OmegA404: 93. Plusz volt pár évük a Tiso-féle aligfasiszta államban.
hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1kia_t%C3%B6rt%C3%A9nelme#Els.C5.91_Szlov.C3.A1k_K.C3.B6zt.C3.A1rsas.C3.A1g
Van mire büszkének lenniük!


Egyébként meg jó lenne az írás, ha nem lenne benne egy olyan nem kicsi tévedés, hogy Szvatopluk _morva_ fejedelem volt.
hu.wikipedia.org/wiki/Nagymorva_Birodalom

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.08.24. 13:35:25

hümm, tótkomlóst ma is slovensky komlosnak híjják tótul...

__ 2009.08.24. 13:36:03

@kikakl:
Csókolom, 60 év felett már nem lehet megtanulni a rohadt Caps Lock kikapcsolását???

Forest (törölt) 2009.08.24. 13:36:47

..és az az urban legend, hogy azért nem volt saját országuk mert a történelemben mindenki szolgaként, sőt rabszolgaként kezelte őket?
Állítólag innen van az angol elnevezés is: Szláv-Slave-Szolga..

Izet 2009.08.24. 13:39:17

Vki olvasta esetleg Koestler Artúr könyvét a tizenharmadik törzsről?Na ottan az van, hogy mivel a kazár birodalomban a fölvették a zsidó hitete államvallássá, így hát a kabarok törzse zsidó volt (vallásilag szinte biztos), úgyhogy már megvan a hivatkozási alap..

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.08.24. 13:49:54

Pedig a szlovák történelem=magyar történelem.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.08.24. 14:28:43

@Forest: sajnos most csak szlovák nyelvű van raktáron :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.08.24. 14:29:30

@Forest: nem, a latin slavusból van, az angol is :) állítólag. (én nem voltam ott)

feketehun 2009.08.24. 15:58:52

Nagyon mókás a cikk, de a dátum el van kicsit tájolva - a 2010 nekem reálisabbnak tűnik :)

ChatMan 2009.08.24. 15:59:25

Szlovákia az milyen ország? Olyan, hogy szlovákia soha nem is létezett. Szlovákia egy egyezmény eredménye. Mindíg a Morvai királyságról beszélnek, aminek semmi köze szlovákiához. De lehet még Morvai királyság....Készülj Krisztina ! A szlovákok Téged akarnak !

dzzzzz 2009.08.24. 19:11:35

en.wikipedia.org/wiki/History_of_Slovakia
az alján az utolsó bekezdés a történelmük

virágelvtárs 2009.08.25. 02:06:21

Petre Vasilescu Dzsong és Cseng Dzsásztin már megszülettek, politikai karrierjük majd a Kínai-Moldáv Független Köztársaság és a Kárpát-Kínai Autonóm Terület megalakulásakor kezdődik meg.

Quick_6 2009.08.25. 11:41:34

Határozottan oda kellene már csapni végre! Nagyon elbízták magukat és próbálnak kemények lenni. Gazdasági szankciókat azonnal! Dél Felvidéki autonómia, aztán népszavazás és visszacsatolás!

Pinczes.Laszlo 2009.08.26. 10:57:58

Nagy figura ez a Sólyom...odamegy, aztán mivel harcol a veszett kutyák ellen? A saját maga által megalkotott jogszabályokkal, amiket rajta kívül nem tart be más. Próbáljon már valaki a személyiségi jogaival védekezni egy veszett kutya ellen...
Amúgy grat a cikkhez, meg az egész bloghoz, csak így tovább ;)

Szvesnyikov (törölt) 2009.09.02. 10:42:33

Kifejezetten szellemes írás, sajnos, sok igazság is van benne, én a sztrapacskaexport leállításán röhögtem a legnagyobbat.

Szvesnyikov (törölt) 2009.09.02. 10:46:51

Kifejezetten szellemes írás, sajnos, sok igazság is van benne, én a sztrapacskaexport leállításán röhögtem a legnagyobbat.
süti beállítások módosítása