HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.11.03. 09:29 holnapi újság

2050: Kezelhetetlen méreteket ölt az antikorrupció

Címkék: korrupció 2050 antikorrupció

A Holnapi Újság Del Medico Imre-rovata, avagy: olvasóink írták, mi közzétesszük.

Az első szerzemény V. László György tollából az antikorrupció már-már társadalmi rendet fenyegető veszélyeivel foglalkozik.

Már kezd kezelhetetlen méreteket ölteni kis hazánkban az antikorrupció. Ma el sem tudjuk azt képzelni, mi lehetett régen, mondjuk negyven évvel ezelőtt, hiszen ma pártok és az állampolgárok oly mértékben "sunnyantanak" be állami intézményekbe pénzeket, hogy azt valami hihetetlen.

Nincs is olyan ember, aki el tudja képzelni, milyen aljas antikorrupt ötletek pattanhatnak ki az emberek agyából.

A Bszkrt Hagyó Miklós garázsában a dolgozók gyakorlatilag saját zsebükből oldják meg az utasok elszállítását. Nem ritka, hogy az utas felszáll a buszra, és kisebb vagyont talál a zsebében leszálláskor.

Igaz, a múlt hónapi tüntetés következtében a dolgozók kicsit visszafogták magukat, miután a rendőrök megakadályozták azoknak a tüntetőknek a demonstrálását, akik szó szerint nem akarják felvenni a fizetésüket. Pedig ez már a csökkentett minimálbér, ezredfordulós értéken számolva havi 35 000 forint.   

A pártok lépten -nyomon kitalálnak valami blődséget, hogyan nyomhatják vissza az államkincstárba aljas módon azt a jogosan megítélt támogatást, amit késhegyre menő vitában éppen csak vissza tudtak utasítani.

Az egyetlen parlamenti képviselőnek, aki a támogatás megítélése mellett szavazott, a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát.

Óriási vita dúl rendszeresen a képviselői és állami fizetésekről. A képviselők folyamatosan és egyre erősebben követelik, hogy költségtérítést fizethessenek, már-már lincshangulat uralkodik egyes frakcióüléseken. Már most sem veszi fel a járandóságát sem kormánypárti, sem ellenzéki képviselő.

Visszautasították a támogatásokat magyarországi roma kisebbségben is, valamint a korábban etnobiznisszel vádolt kisebbségi önkormányzatokban is. A Horváth Aladár Roma polgárjogi szervezet sértőnek érzi a támogatásokat és a strassbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, kiemelve, hogy magyarországi romáknak elegük van a segélyekből  és a támogatásokból.

Miután tömeges méreteket öltött a munkaerőhiány, gyakorlatilag munkaközvetítő irodákra sincs szükség. A megoldásra a kínai kormány által biztosított és nagy valószínűséggel szintén adomány ingyen munkaerő lehet az átmeneti megoldás.

Hová lesz ez a világ?

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr722416356

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A színes, maradónás póló meg a hátul sportos, elöl elegáns bundesfrizura 2010.11.03. 11:56:08

Ja, a Feri igazi amerikai volt, nem csak bátor és vagány, de igazi haver is. Május 1-én például, a céllövölde mögött, Kenttel a szájában, halál lazán passzolta le a virsli- és sörjegyeket, amiket az apja íróasztalának a fiókjából emelt el néhány nappal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lmlm 2010.11.03. 10:09:00

Talán az Állami Légvár-, Alagút-, és Viaduktépítő Közhaszontalan Társaság megoldja a problémát.

sajto@ - sajtokukac.blog.hu 2010.11.03. 11:47:17

V. László György gratulálunk!
Jöhetsz hozzánk is írni :-)

moncayo 2010.11.03. 12:06:50

Állitólag Obánné már nem csak az időközben összeszedett 95.000 km2-i földterületét adta vissza a Magyar Államnak, de már órák óta az esernyőjét csapkodva kiabál, hogy a lakótelepi lakásukban lévő 3 db. cserép virág földjét is visszacsempészhesse a közösbe.

Iustizmord 2010.11.03. 12:33:50

lázár jános pedig évi 200%-os kamattal fizette vissza a 2000-es évek közepén felvett 18 millió Ft-os költségtérítését.

blueeyed333 2010.11.03. 12:42:31

Valami itt nem stimmel:

"A pártok lépten -nyomon kitalálnak valami blődséget, hogyan nyomhatják vissza az államkincstárba aljas módon azt a jogosan megítélt támogatást, amit késhegyre menő vitában éppen csak vissza tudtak utasítani."

Ha vissza tudták utasítani, akkor minek kellene blődségeket kitalálni, hogy vissza tudják nyomni a kincstárba?

Jó a cikk, csak van itt egy csavar :)

kukatr 2010.11.03. 12:52:40

Közben még bankmentőcsomagot adtunk az IMF-nek is.:))

2010.11.03. 12:55:31

hol kell befizetni, hogy ebben az országban élhessünk?

Transylvanianmixedgrill 2010.11.03. 13:01:12

Kimondottan hiányolom annak a fontos momentumnak a megemlítését, hogy a svájci kormány azonnali tárgyalásokba kezdett Magyarországgal a csúcsokat döntögető Forint/Svájci frank árfolyam miatt, amely tönkreteszi a forintban eladósodott svájci hitelfelvevőket.

bierkamp 2010.11.03. 13:19:33

NEMZETI LOPÓS KORMÁNY MEGMUTATJA HOGYAN KELL LOPNI..ÉS A KORRUPCIÓ ELLENÖRZÉSÉT KISZŰRNI Emberek tanuljatok...ITT a PÉLDA!!!!!!!
Lehet Lopni benne lesz az alkotmányban!!! hehehe
süti beállítások módosítása