HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.10.20. 14:28 holnapi újság

2015: Orbán Viktor megadóztatja a csekkbefizetést

Címkék: politika orbán viktor megszorítás adó költségvetés elvonás 2015

Folytatódik a kiegyensúlyozott állami gazdálkodás megteremtése a költségvetés bevételi és kiadási oldalának összhangba hozásával, az állami jó és a magánvagyonok közötti egyensúly továbbformálásával – jelentette be a tizenkilencedik akciótervének ismertetésekor Orbán Viktor a Nemzeti Együttboldogulás Miniszterelnöke, a Népakarattal Felkent Legfőbb Jóság. A kormányfő több konkrét intézkedést is felsorolt, amelyek részleteiről azonban nem beszélt.

Azt már korábban sejteni lehetett – a Helyi Háromharmad és a Magyar Nemzeti Egység információi nyomán –, hogy a 2010-ben bevezettt átmeneti extraadók továbbra is megmaradnak, így az energia- és a távközlési szektor 2017-ig minden évben befizeti árbevétele 2,75 százalékát. A bolthálózatokat idén már 45 milliárdos, jövőre és 2016-ban 52-52 milliárdos, 2017-ben 59 milliárdos adóval terhelik, de ezalól mentesítik a felcsúti fociakadémiát, a Videotont, a magyar lovassportot, a vívást és az öttusát árbevételük külön rendeletben meghatározott összegével támogató vállalkozásokat, továbbá azokat a hálózatokat, amelyek tulajdonosi körét a Nemzeti Egység Alkotmánya külön nevesítette.

A Nemzeti Együttboldogulás Miniszterelnöke ugyanakkor teljesen új elemeket is bejelentett. Így azt, hogy a következő hónaptól 20 hónapra állami felügyelet alá vonják az önkéntes nyugdíjpénztárakat, a kölcsönös önsegélyező pénztárakat, valamint az egészségpénztárakat. Ennek jegyében az ezekbe áramló átutalások 75 százalékát állami felügyeleti díjként elvonják, "hiszen a biztonságot mindenek felett biztosító állami felügyeletnek költségei vannak". A pénztári vagyon sorsáról nem beszélt a napokban Hugo Chavez-díjjal kitüntetett Nemzeti Együttboldogulás Miniszterelnöke, ám megjegyezte: minden vagyon a mi kezünkben, mármint az állam kezében van a legjobb helyen.

A kormányfő beszámolt a következő intézkedésekről is:

- Januártól a megtakarításos, legalább tíz évre szóló életbiztosítások biztosítási díjakat a társadalombiztosítás számlájára kell utalni.

- Szintén januártól a sárga csekken befizetett pénzek 15 százalékát (2016-tól 25, 2017-től 33 százalékát) az adóhivatal számlájára utalja a posta.

- A készpénzforgalomban kifizetett valamennyi összeg után a minden lakos mellé delegált adó- és vámellenőr 10 százalékos pénzhasználati díjat szed be (a befizetett pénzhasználati díj után nem kell újabb 10 százalékot fizetni).

- Általános és egységes levegőhasználati adót vetnek ki, aminek mértékét a tüdők vitálkapacitásához igazítják egy később megjelenő rendeletben megállapított díjszabás szerint. Hírünk megjelenését követő kormányzati tájékoztatás szerint ez valójában víz- és pislogásadó lesz, amiknek a részleteit azonban később hozzák nyilvánosságra.

- A magyar fuvarozók szövetségével kötött korábbi egyezmény jegyében, és a Malév piaci helyzetének javítása érdekében a teljesítményarányos árbevétel 65 százalékára rugó levegőhasználati díjat fizettetnek a magyar közutakat használó kamionokkal, valamint a légtérhasználó légitársaságokkal.

A fenti intézkedéseket a Nemzeti Együttboldogulás Miniszterelnöke azzal indokolta, hogy a pénz, amit használunk, az államé, és "amikor az államnak nincs pénze, elvárható, hogy adjanak azok, akiknek van". A levegőhasználati díjról azt mondta, az állam tartja fenn egyre nagyobb költségekkel az erdőgazdaságoknak azt a hálózatát, amikor megteremtik "az üde, egészséges magyar levegőt", ugyanakkor a magánkézben lévő növényzet oxigéntermelése "megbízhatatlan, nem követi az egységes nemzeti igényeket".

Meg nem erősített hírek szerint a kabinet arra is készült, hogy a dunaújvárosi Hankook-gyárat a cég működésének környezeti kockázatai miatt azonnali hatállyal állami felügyelet alá vonják, erről azonban most nem szólt a kormányfői bejelentés.

A kormányfői sajtótájékoztató után kérdéseket nem lehetett feltenni, a kormányszóvivői iroda írásos megkeresésekre írásban ígért választ, azonban arra egyelőre várni kell. Azt szerettük volna megkérdezni, nem tartja-e a kormány aggályosnak, hogy az eddig meghirdetett tizennyolc akciótervnek összesen huszonhét pontját tartotta aggályosnak és érvénytelenítette az Európai Unió, miáltal a magyar állam jelenleg európai bírósági perek sorozatában jogi képviseletre költi az éves GDP csaknem egy százalékát.

228 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr952386024

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Holnapiujsag 2010.10.29. 21:43:33

[...] something about holnapiujsag[...]

Trackback: Orbán és a torony meséje 2010.10.21. 12:05:45

Atyafiak, megint elkapott a mesélős hangulat, eszembe jutott egy régi versecske, amolyan rímfaragvány. Hogy honnan? Onnan Atyámfiai, hogy nézegetem, hallgatgatom ezt az Orbán gyerököt, azt aki most lett a tótum-faktum ott fent a székesfővárosban. ...

Trackback: Az Alkotmány és a házasság meséje 2010.10.21. 10:53:09

Üdvözlégy Atyafiak, a mindennapi betévő hírek között bogarászva, találkoztam az alábbi méltatlanul kallódóval. Az ország alappasszusában kívánják rögzíteni az nemzetes házunkban kormányzók, hogy házasság csakis férfi és nő között lészen lehetőség, ám e...

Trackback: Szereny adocsokkentesi javaslat 2010.10.21. 08:29:42

Hamar egyszer adoztatunk, akkor miert is ne csinalnank nagyban? A tortenelmi adocsomag segitsegevel bevezethetnenk minden adot, amit ebben az orszagban Szent Istvan ota szedtek. Fustado, so-monopolium, kapuado, fejado, labado, potroh-ado, mindenfele ad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozicsenko 2010.10.21. 10:00:21

a jóhír, hogy 2014ben nem jön vissza Fletó

a többi meg le van sz.rva... :-)))))))

igényes 2010.10.21. 10:00:41

@Saba: Gondolod Orbán nem tudja mit is öszödölt össze vissza. Lényeg, hogy Te tudod az eszed szerint.

vincere 2010.10.21. 10:01:19

sokat kellett várni az új posztra, de megérte :)
sajnos ez is olyan lesz, amit biztos vagyok benne, h. 5 év múlva nyomtatásban fogunk olvasni...

Saba 2010.10.21. 10:02:31

Mellesleg Te is 1 dolgot ragadsz ki kedves nagyonfelkészült!

Saba 2010.10.21. 10:06:04

Engem mindig elkápráztat a kedves elvtársak hűsége. És úgy érzem hűségük titkát sosem fedik fel. Legalább 1x megindokolák,hogy miért!
Mit akarunk még adni ferenc testvéréknek???

Saba 2010.10.21. 10:08:34

Még azt is kinézem belőletek kedves elvtársak,hogy majd kimentek a Kossuth Térre,és skandáljátok hogy "ne vegyétek el simor pénzét!"
szóval mi a hitetek éltető ereje?

igényes 2010.10.21. 10:13:50

Találtam dakota mondásokat:

Dakota, aki dakota!
Nem dakota, aki nem dakota!
Dakoták között a dakotább én vagyok, én vagyok a dakotább a többi ostobább!
Addig lop, csal hazudik a dakota, ameddig bír.

igényes 2010.10.21. 10:15:46

@Saba: Becsület? Gondolom a tiéd ugyanez. Nem elvtárs vagyok!

choko 2010.10.21. 10:16:12

a jó hír, hogy 2014ben már királyság lesz Mo-on...

tuono 2010.10.21. 10:19:51

@Saba: Ez a baj veletek Viktor fanokkal, hogy aki nincs mellette az ellenség. Kicsit gondolkodj el azon, hogy az emberek 40%-a szart arra, hogy ki kerül a bödön mellé. Tán elképzelhető, hogy a diktatúra nekik sem tetszik?! Ettől még nem lesznek komcsik. Éljen az igazmondó politikai elitünk! Hajrá!

Mr Thompson 2010.10.21. 10:21:31

@Saba: "szóval mi a hitetek éltető ereje"

például az, hogy van értelme harcolni az olyan demagóg kiskirályok ellen akiknek a szövegét egyesek olyan mélyen benyalják (nem írok neveket). Magyarán az éltet engem (a többiek majd megmondják ha szóba állnak veled), hogy ne sokkal később jöjjél rá arra, hogy mekkorát tévedtél. Mondhatnád, hogy engem az ne izgasson, de elmondom, hogy miért fontos mégis számomra, hogy mit gondolsz társaiddal együtt: egy országban élünk és a hozzád hasonló megtévesztett emberek sokasága éppen nemrég adott teljhatalmat valakinek akinek programjáról egy árva hangot nem tudtak és azóta is vagy mély csendben ülnek-tűrnek vagy éppen lelkes tapsolással üdvözlik a teljes rögtönzést és amatőrizmust, a gazdasági ámokfutás újabb és újabb stációit. És én tudom, hogy ennek az egésznek lesz következménye, lehet, hogy nem idén és nem jövőre, hanem 3 vagy 30 év múlva, de akkor viszont nagyon. Hát ezért.

És csak egyszer írom le, mert érzem, hogy bináris agyadat izgatja: attól, hogy valaki világosan látja a mostani csapat gyengeségeit és felemeli szavát ellene, az cseppet sem jelenti, hogy ne látta volna az előző bagázs sz@rságait, hogy ne zavarta volna. A vita arról szól, hogy most mi van, nem arról, hogy mi volt.

igényes 2010.10.21. 10:27:46

@tuono: Szerintem Saba sem büszke arra, hogy az országunk dakota közmondások alapján van kormányozva. Értem én az indiánok iránti lelkesedését a kormányfőnek, de azért Shakespere sem kutya.

Lenni, vagy nem lenni.....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 10:35:04

@Mr Thompson:
"Ez a folyamat a pártállam döntéshozó testületében, a központi bizottságban zajlott. Ezen testület zárt üléseinek titkosított jegyzőkönyvei szerint a mindenkori felső döntéshozók az ország irányítását a külső politikai és gazdasági függőséghez igazították. Tudták, hogy személyes és csoportos helyzetük, sikerük vagy kudarcuk is ezen az igazodáson múlik. Nem a nemzeti ügy távlatára, hanem a napról napra szóló érdekpolitikára figyeltek. Évtizedek tanúsítják, hogy ezek a felső döntéshozók a folyamatos túlélésre rendezkedtek be – az ugyancsak folyamatosan fenyegető gazdasági válság, államcsőd és világpolitikai erőingadozás szorításában."

Forrás: Székelyhidi Ágoston: Pártállami átmentés és alkotmányozás 1989-ben
Politikatörténeti keret
KDNP.hu

Tudom, kiragadtam!:-)

igényes 2010.10.21. 10:37:22

@Mr Thompson: Teljesen osztom a véleményedet, amit Suba barátunknak írtál.

Nincs kitűzve se cél, se a járható út, sem az eszköz, illetve amit mondanak nagyon nem elfogadható.

Megvalósúlt viszont, hogy az egész kormány és családjuk, (FIDESZ szavazók egyáltalán nem) nagyon jól járnak. Teljesen lehetetlenné teszik a szavazókat, és akik nem szavaztak.

Mondhatom adósságot törlesztenek a szponzoraiknak. Nagyon félnek, hogy elengedik a kezüket, ezért van szükség a saját családi felhalmozásra is.

Mr Thompson 2010.10.21. 10:41:47

@namitirok: ne habozz megírni, hogy ez mire lenne reakció részedről.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 10:49:17

@Mr Thompson: erre, bocs!
"Magyarán az éltet engem (a többiek majd megmondják ha szóba állnak veled), hogy ne sokkal később jöjjél rá arra, hogy mekkorát tévedtél."
Remélem, nem kell 30-40 évet várni arra, hogy a 2/3-ad is rájöjjön erre!:-(

Saba 2010.10.21. 10:51:10

Most egyszerre több választ adok. A 40% is voksolt. Csak épp nem ment el szavazni,aztán meg utólag habzik a szájuk...
És kedves @Mr Thompson: Irigylem a 30 évvel való előrelátásod. Sztem ezt kamatoztatnod kéne.PL:az mikor fletó megjelent a szinen. Amúgy meg a nagyon nagy inteligenciád is kevés arra,hogy észrevedd,hogy nem vagyok fidesz-fan. És már megint ismételnem kell magam,hogy Te is felfogd. Ami volt,az nem volt jó. És demokratikus úton választott a nemzet új irányt. Még az is aki otthon maradt. Az hogy programról,vagy intézkedésről nem tudtok,akkor csak azt tudom ajánlani,hogy olvasgassatok több felé is. ne csak itt.

indapass90210 2010.10.21. 10:53:15

Csak nekem van olyan érzésem, hogy a jobbosok meg balosok között tovább mélyült a szakadék?

DocBulywood 2010.10.21. 10:55:13

Elfogtunk egy e-mail-t, ezt közkinccsé tesszük az alábbiakban.

Összmagyar Népi Nemzeti Konzervatív Jobbközépszélső-belső-külső-felső-alsó-túlsó Eggyütcselekvési Tervezet

1. A Magyar Nemzet túlélése érdekében a kondomok árusításának betiltása. Ha valakit mégis elkapnak vele, azzal megetetik - visszaesőként a tartalmával együtt.

2. Minden magyar anya köteles minimum 3 - azaz három - ép szép és egészséges gyermeknek életet adni. Addig kell próbálkozni, ameddig ez nem sikerül. Ha otthon ez nem megvalósítható, kitenyésztett magyar csődöreink azonnal rendelkezésre... khm... állnak... és oltanak.

3. A gyermektelenek fizetésének teljes elvonása. Ezzel is támogatjuk a nagycsaládos emberek túlélését. Mottó: aki nem basz egyszerre, nem kap fizetést hó végére.

4. 2020-ra levetjük az IMF béklyóját. Megszüntetjük a pénzt, bevezetjük a családi gazdálkodást: aki amennyit termel, annyit zabál, mert tartjuk magunkat a mondáshoz: aki nem dolgozik, ne is egyék.

5. Az azonos neműek házasságát nem ismerjük el. Ha férfiakról van szó, bevarrjuk a seggét mind a kettőnek. Nők esetében az intim együttléteket kötelesek széles sávú internet kapcsolaton keresztül HD minőségben broadcastolni a világhálón. Cél: hazánk fiai érdeklődésének mihamarabbi felkeltése és a népszaporulat további emelése.

6. Visszaállítjuk a sorkatonaságot. Hazánk kemény legényeit felszólítjuk a trianoni határok rendezésére, mert Áldott Jóságos Csodatévő Miniszerelnökünk Közép-Európa Miniszerelnöke kíván lenni. 3 éven belül!

7. Hazánk tengeri hal-exportőr kíván lenni. Ennek érdekében, mivel nincs egyelőre sós vizű tengerünk, besózzuk a Balatont és megindítjuk a tengeri hal exportálását.

...

Sajnos eddig tudtuk visszafejteni az e-mail-t.

inspired 2010.10.21. 10:56:02

@Saba:
én is ezt szeretném kérdezni tőled: hogy hol álltok sorba agymosásért, hogy semmit nem fogtok fel abból ami zajlik, legfőképp abból, hogy mit próbálnak a kommentelők magyarázni.
annyira agymosottak vagytok, hogy csak pislogok.....
írhatod, hogy komcsi vagyok, pedig nem.

Mr Thompson 2010.10.21. 10:57:20

@Saba: ne idegesíts, te tudod azt, hogy hol lehet fellelni a Kolesz programját? Megvannak a tervezett lépések leírásai? Hol? internet link? de elmegyek személyesen is érte... polgárok háza vagy Rogán Tóni belvárosi irodájának ajtajára vannak kiszögelve a pontok?

Itt tartasz izgalomban minket má'. Hol olvasgassunk, kedves új irányt választó?

Ui: hát igen, az a gond, hogy valóban tudok 30 évre előre nyugdíjat becsülni (saccolni). Ez valóban megnehezíti az új irány iránti lelkesedésemet.

Saba 2010.10.21. 10:58:26

"és a hozzád hasonló megtévesztett emberek sokasága" mint pl kedves @Mr Thompson. Én vagyok annyira kedves,és inteligens,hogy most szólok. Ne kelljen erre 30 évet várnod. : ) Amúgy meg az irásadból kiderül hogy tudatlanságodat rejtegeted,hogy párbeszéd helyett,szitkozódsz. Ez elég szánalmas.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 10:59:09

@Saba: Megint kiragadok, tudom:
"Nyitott gazdaságként építünk a kreatív iparokra, a high-tech, magas hozzáadott
értékű iparágakra. Ezek fejlesztését nem tudjuk önerőből megvalósítani,
de erre nincs is szükség, mert a magyar gazdaságba befektető globális
és európai cégekkel való szövetségben kihasználhatjuk a magyar kreativitást."

Forrás:static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf

Komment: A szövetség annyit tesz, hogy elzavarjuk a befektetőket? Briliáns!
Sőt, több annál! Kreatív is!

reeve 2010.10.21. 11:10:12

"Így azt, hogy a következő hónaptól 20 hónapra állami felügyelet alá vonják az önkéntes nyugdíjpénztárakat, a kölcsönös önsegélyező pénztárakat, valamint az egészségpénztárakat."
Ez a hír kicsit elavult! Ezeket az intézkedéseket a Népakarattal Felkent Legfőbb Jóság már 2011-ben bevezette! :-)

Saba 2010.10.21. 11:10:51

Abban azért remélem egyetértünk,hogy itt mindenki szebb és jobb jövőt,ill. Magyarországot szeretne. És nem csak a felső 10 ezernek,hanem mindenkinek. A múltbéli hibákból tanulva,demokratikus úton új irányt vett az ország. Ez volt a nép akarata!!! Az otthonmaradók,és az itt nem elvtársaknak minősülő,de véresszájú kommentelőknek csak azt tudom mondani,hogy remélem 4 év múlva az ő szavuk is eljut Párt formájában a választásokig...

Saba 2010.10.21. 11:13:37

Pl kit zavartunk el? Csak kiragadok 1et. tudom ez szabálytalan. AUDI? írjam vagy tudod?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 11:15:00

@reeve: Nade lejárt a 20 hónap, így magáévá is tette, miként 2014-ben az összes pénztárral, kezdve a Fradi bérlet-, valamint a volt Nemzeti (most Össznépi)Pénztár(volt Bank)hívságaival egyetemben!:-D

igényes 2010.10.21. 11:15:03

@Saba: Amennyiben visszatekintesz és megnézed mi is volt az a Hazafias Népfront, látni fogod, hogy a mai KOLESZ-KDNP atyja.

Elmondom neked ebbe a Hazafias Népfrontban megtalálható volt roma, magyar, tót, sokác, bunyevác, szerb, zsidó, , németajkú, hívők, nem hívők sokasága. Valamelyik Ősöd bizonyosan beletartozott.

Most a KOLESZ ugyanez, de odavette maga mellé a KDNP-t, csak a neve miatt. Ez egy fogás, aki akar szavazni és ateista, vagy zsidó, vagy magyar, roma az szavazzon a KOLESZRE, aki hívő az pedig a KDNP-re.

VISZONT NE HIDD, HOGY EGYSÉG VAN A KOLESZEN BELÜL. Vannak ott nagyon értékes, nagyon jó emberek, de nem az Ő elképzeléseik vannak képviselve. Tudnod kell, hogy a KOLESZBEN ki az úr? Bizony egy két beavatási eseményen túl kell, hogy essél. Látod bizony a KOLESZ szabályai nem piskóták.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 11:16:42

@Saba: Ami késik, nem múlik,sajnos!
Döntsd a tőkét, elvtárs!

Lacdelo 2010.10.21. 11:19:45

A Fidesz kormanyt egy magat valamire ado orszagban nemhogy elzavartak volna, de nem is juthatott volna hatalomra. Amit eddig muveltek az eszbontoan felhaborito es egy normalis, jozan embernek a gyomra felfordul tole.

Eddigi politikajuk alapjan ugy tunik csak a gazdagoknak akarnak segiteni az egykulcsos adorendszerre valo atteressel, amit raadasul a kis emberek atteteles megadoztatasabol akarnak megvalositani (bank ado, multik adoztatasa, stb...)

Mikor fog ennek az orszagnak a bal oldalja fellazadni? Mar eppen itt lenne az ideje hogy megmutassuk Viktor urnak, hogy nem lehet kenye-kedve szerint packazni az emberekkel.

red shield rapresentative 2010.10.21. 11:21:40

Én is jártam KOLESZBE, de köztünk volt egyetértés a suttyó, paraszt ellenére (nem földművest jelent a paraszt)

Saba 2010.10.21. 11:22:16

Ezt bármelyik pártra írhattad volna... Úgyhogy ezt felesleges is volt. Vagy ha van kivétel akkor várom a nevet!

Saba 2010.10.21. 11:25:21

: )))) A nap embere Lacdelo!!!! Brilliáns elme! Honnan jönnek még elő az ilyenek? 2002 óta most lett otthon internet? : )))))
mosolyfakasztó reggel. LÁZADÓ BAL OLDALJA: )

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 11:26:20

@Saba: Észrevehetnéd, hogy itt páran nem pártokban gondolkodunk!
Elegem van belőlük, éljen a pártatlanság!

Saba 2010.10.21. 11:27:09

Tyűha! Ezt érdemes lesz megvárni... Az ékezet hiánya a klaviatúra,vagy a Te hibád? Ill. a szüleidé?

Saba 2010.10.21. 11:28:20

Kedves:namitirok.
Egyetértek: Az én pártatlanságomat már 100x kell megismételnem...

Mr Thompson 2010.10.21. 11:28:49

@Saba: belátom tévedtem. Te valóban nem vagy "egy a megtévesztett emberek sokaságából".

A kommentjeidből süt az önbizalommal vegyített teljes tudatlanság. Valójában azok közé tartozol, akik fél- és áligazságok sulykolásával hozzájárulnak ahhoz, hogy demagóg megtévesztő politika uralkodjon ebben az országban.

Saba 2010.10.21. 11:36:59

Én az az ember vagyok aki pl: örül a 16% kulcsnak. Aki több hasonszőrűvel eltartja az országot,ill. a semirekellő bandát. (és itt nem feltétlen rád gondolok) És azok közé tartozom akik megúnták és leváltották azt hogy demagóg megtévesztő politika uralkodjon ebben az országban.
Belátom tévedtem. Te mégis elvtárs vagy.

Mr Thompson 2010.10.21. 11:45:13

@Saba: Te az az ember vagy, aki úgy tud örülni annak, hogy 1 százalékponttal kevesebb lesz az szja terhelése, hogy közben 8 százaléknyi befizetésedet elveszik tőled. Tőlem örülhetsz ennek, de a tisztesség azt kivánja, hogy másokat ne vezess hasonló logikai hibába.

Egyébként az, hogy az előző kormány demagóg és megtévesztő volt, az elegendő indok arra, hogy a jelenlegi az előzőt is túlszárnyalja ebben a tekintetben?

Na mentem, gdp-t kell növelnem.

nyitraig 2010.10.21. 11:51:03

Éljen a diktatúra!
Isten áldja az igazmondó viktort, meg a barátját, mert aki neki tetszik az már megfelelő köztársasági elnöknek!
Éljen!
Rohadjon meg az összes kapitalista!
Visszaállamosítani mindent, mint a Malt!
Extraadóztatni a rohadék kapitalista kizsákmányoló bankokat, elkergetni utána mindet! Takaródjanak vissza nyugatra abba a fertőbe, majd ami kell azt az állam megteremti!
Jólétet! Mindenkinek munkát, aki nem dolgozik megbüntetni!
Koldulást, hajléktalanokat hazazavarni! A mi rendszerünk legyen a példakép a hanyatló nyugatnak!
Megtakarításokat, nyugdíjakat elvenni!
Éljen, éljen, éljen!

nyitraig 2010.10.21. 11:57:59

Viktor forradalmat csinált.
A legutóbbi forradalmat is jól megcsinálták. Igazi magyar módra. Faszom se akarna Ausztriához tartozni. Elmaradott egy nyomorult ország, GDP-je is jóval a magyar alatt van. Csak költöttük volna rá azt a jó magyar forintot, hogy felzárkózzon hozzánk.
Ja most jön még egy jó magyar ünnep! Október 23.!
Van még egy ilyen szerencsétlen nemzet, mint a magyar, hogy csak azt ünnepeljük, amikor nagy volt a pofánk, aztán jól beverték?
megérdemeljük!

belekotty 2010.10.21. 12:08:16

@nyitraig: No igen, április 4.-e már nem ünnep amikor "felszabadultunk".

tuono 2010.10.21. 12:08:18

@Saba: Sajnos nagyon csúnyán benézted. A 16%-os SZJA adód miatt nálad maradt többletet meghaladóan szépen kicsengeted majd az energia, telefon, és élelmiszerszámláidban. Nem mindenkinek adatik meg összefüggéseket látni...

Saba 2010.10.21. 12:11:34

A GDP-növelés poén is az én szellemi termékem. De idézz csak,vagy nyúlj... volt idő tanulni. De persze használd nyugodtan. : ) Örülök,hogy ilyen jól tájékozott vagy és tudod előre,hogy hogy alakul a jövő évi bevételem. Neked tényleg nem itt a helyed!!! És a tisztesség azt kívánja hogy te se vezess másokat tévútra.Egy annyira irreális dolgot próbálsz itt bemagyarázni,hogy alapjaiban inog az egész sztorid. Gyermekkoromban is voltak ilyenek akik a kispadról mondták meg az okosat,vagy utána hogy hogy kellett volna. Hát erre tökéletes példa vagy.
ui: A tisztesség szót most nem linkelem be neked,ha nem baj.

Saba 2010.10.21. 12:17:36

tuono: Ezek az áremelések mindenképpen bekövetkeztek volna. És még sok ilyenben lesz részünk amit az mszp vörösiszap árja hoz majd. És így a 16% kulcsal mindenképpen jobban fogok állni mint nélküle. ez kb első osztájos matek. Látóköröd tágításához az olvasást tudom ajánlani. Vagy korodtól függően az iskolát!

Uninvited 2010.10.21. 12:18:14

A történet ugyanaz csak a színek változtak.. vörösből narancsba. A megoldás, mindegyiket kilőni a Marsra, bár még azt a lakatlan bolygót is tönkre bírnák tenni :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 12:21:41

@Saba: Válasz gomb, Kedves Olvtárs!
Hogy jön ide a narancs-iszap, kérdem én?
Ja, az államosítás! Volt is, lesz is, ez itt a praxis...shalala.

Saba 2010.10.21. 12:59:38

Bocs.Csak egy metafóra volt. Legközelebb majd igyexem érthetőbben fogalmazni. (áhhhh...)

DocBulywood 2010.10.21. 13:02:45

@Saba:

Ha nem tűnt volna fel, cca. 1100 éve nem tanulunk a hibáinkból. Most sem. Helyette románozunk, szlovákozunk és tessék megnézni, a nagy arccal mire jutottunk.
SEMMIRE.

Nogee bácsi · http://neogallery.blog.hu 2010.10.21. 13:05:41

Ötmilliárdért fényképezteti a kormányzat az országot VS. A nyugdíjakat zárolják...

Saba 2010.10.21. 13:09:15

Keresik a még megmaradt magyar földet! És a 30 milliárdos hídfelújítás?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 13:14:09

@Saba: én sem írtam mit erőlködsz itt
orbán = gonosz
mszp, szdsz = jó
ez már leírta neked minden index olvasó, mit erőlködsz holmi adatokkal, azok senkit nem érdekelnek

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.10.21. 13:15:23

@Nogee bácsi: az hagyján, hogy mennyiért, de az államtitkár cége kapja a zsét. Magyarul ezek is lopnak, és most már a Számvevőszék és az Ügyészség miatt sem kell aggódniuk.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.10.21. 13:20:46

Mindig elcsodálkozom rajta, hogy jobboldalon mennyi az egybites, bináris agyú agyhalott. (Baloldalon az ilyesmi ritka madár, de van azért... Talán a kötező szociális érzékhez szükséges empátia maitt, nem tudom.) Ezek csak a kettes számrendszerben bírnak gondolkodni: pl. aki kritizálja Orbánt, nyilván nem jobboldali, tehát(!) komcsi, tehát(!!!) visszasírja Gyurcsányt, Hunvaldot, Hagyót.

Olyan rengeteg sokminden van a földön, ami el sem jut az agyukig: vannak demokraták, liberálisok, baloldaliak, szociáldemokraták, zöldek... Ajjaj, fel se lehet sorolni őket! De nekik ez nem megy: abban az egyetlen dimenzióban, ahol élnek, nincsenek mélységek... Sajnélatra méltó páriák.

Mr Thompson 2010.10.21. 13:21:23

@Saba: "A GDP-növelés poén is az én szellemi termékem".

Hát akkor itt hagyjuk abba szerintem, mielőtt még kínosabbá válnál.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 13:25:39

@Humperdickk: igazad van
jobboldaliak = hülyék, vallásosak, csőcselék
baloldaliak = okosak, ateisták, értelmiség

ez lehetne a poszt esszenciája

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 13:26:22

@wmiki: (csak azt nem értem ez a sok okos miért nem vitte el a többi okos barátját az mszpre szavazni?
vagy az okosoknak nincsenek barátaik :(()

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.10.21. 13:28:26

...és 5 perc múlva megjön az első, és demonstrálja, amit írtam. Nem ismeri a "mennyi" szó jelentését: csak mindenben és semmiben tud gondolkodni. Agyrém.

Saba 2010.10.21. 13:29:54

Hát ez rád nézve volt kínos! Elág gyorsan ment a gdp-növelés... kocsmában,vagy a munkanélküliben voltál?

Saba 2010.10.21. 13:31:47

kedves wmiki: Az adatok nem fontosak? akkor Te szimpátiaszavazó vagy.
úristen...

Saba 2010.10.21. 13:34:55

kedves Humperdickk: Azt hogy itt ki hány agysejtel rendelkezik,azt hagyjuk... Igazad van. Kell egy csomó új felfogás,nézőpont,párt. hívd aminek akarod,és én is hiányolom. De hol vannak???

Lacdelo 2010.10.21. 13:37:00

@Saba:

Kosz a nap embere titulust meg ha ironiaval is mondtad. En bal oldali vagyok, nem Mszp-s, nem Szdsz, nem LMP-s. Egyik parttal sem tudok teljesen azonosulni, mintahogy te tudsz a Fidesz-szel.

Kommentjeidbol nem nehez lekovetkeztetni, hogy milyen ember is vagy te. Ezt az olvasottabb, tajekozottabb, vilaglatottabb emberek tisztan latjak. Hadd hivjam fel a figyelmedet arra, hogy a hirszerzo, kurucinfo es a hirtv nem szamit mervadonak

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.10.21. 13:41:50

Az meg a másik, amit észrevettem, hogy ezek így elmennek a (szerintük) komcsi oldalakra, és ott veszettül kommentelik a butaságaikat. Nem tudom, szerintem úgy vannak vele, mint az egyszeri vadász a medvével, vagy szegély Kósa az atv-vel: szopni járnak oda.

Saba 2010.10.21. 13:44:14

kedves Lacdelo!
Jobb oldali gondolkodású ember vagyok. A fideszt a kissebb rossznak tartom. Nem csak az általad említett hírforrásokból tájékozódom. Igyexem mindent meghallgatni,és aztán mint mindenki más döntést hozni magamban dolgokról. Azt hogy valaki milyen ember azt meg ne 4 sorból döntsd el... Mert ahogy én is tévedtem veled kapcsolatban,úgy Te is tévedhetsz. A mostani kommented inteligens,és követhetö. Ilyen egy normális komment. Sajnos a többi köpködős hisztis ... -ról ez nem mondható el.

Saba 2010.10.21. 13:47:03

ÁÁÁ! már értem miért vagy itt kedves dagihummer

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 13:48:08

@Saba: :o
mire célzol ezzel?
szerinted mi mszp fanatikus fidesz fikázók csak az érzelmeink alapján döntünk???

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 13:50:13

@Lacdelo: hadd hívjam fel a figyelmedet a csodálatos MesePártra
ha elég sok index olvasó hisz benne, akkor el fognak jönni, és meghozzák a kánaánt

Saba 2010.10.21. 13:53:03

wmiki: Ezt te mondtad feljebb. sajnos sok ilyen baloldalival találkoztam már... "ááá. a viktor nekem nem szimpatikus. viszont a feri jóvágású" szóval nem te vagy az egyetlen.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 13:55:09

@Saba: talán azért mert így is van ::angyal:: ::angyal::
gyurcsány a hibátlan ::sapkás::

Saba 2010.10.21. 14:02:32

Engedelmetekkel. Ez az egész nem több mint egy jó vicc. Mit értünk mi ebből az egészből? Semmit. csak azt tudjuk,amit tudatnak velünk. Mit akartok egyáltalán? Meg sem tudjátok mondani! Ezt nevezitek ti nemzetnek? Nézzétek meg a szaros franciákat! Nyugdíjkorhatár emelés? A nép kint van az utcán. Ott van egység,van erő,és van nemzet. Mi úgy meg lettünk vezetve,és fel lett higítva a magyarság,hogy nyelünk mindent, mint kacsa a nokedlit. És a hab a tortán hogy közben meg kur.a okosnak hisszük magunkat. Szánalmas ez az egész.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 14:05:06

@Saba: csak a csőcselék megy az utcára, mi értelmiségeik otthon vagyunk a TV előtt, ahogy illik demokráciákban

Saba 2010.10.21. 14:10:46

jajj tényleg. Az értelmiség bloggol. : ) áhh...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.21. 14:14:21

@Saba: így, így...
mi így mutatjuk meg, hogy felsőbbrendűek vagyunk holmi politikusoknál (főleg a gonosz fideszeseknél)

Lacdelo 2010.10.21. 14:15:40

Igazad van hogy a Fidesz-t a kisebbik rossznak nevezed, de csak akkor ha a Jobbik-kal allitod oket szembe. Ha most a Jobbik lenne a hatalmon akkor nem csak kerdeznem hogy mikor megyunk tuntetni, hanem en raznam most az oklom az elso sorban a tuntetesen. Ennyi a kulonbseg a ket part kozott. Az egyiket talan meg el lehet viselni, bar mar baromira elegem van az arroganciajukbol es nepbutito demagog szlogenjeikbol.

Egyebkent azzal hogy jobb oldali vagy semmi problema sincs. Peldaul az MDF-re meg majdnem szavaztam is. Angliaban, a Conservative Party peldaul teljesen normalis, egyaltalan nem demagog, meg sokszor szimpatikus is annak ellenere hogy en bal oldali vagyok. Ajanlom figyelmedbe a kulfoldi lapokat Economist, Times. Abbol majd rajohetsz, hogy amit a Fidesz csinal az nem konzekvens jobb oldali politika, hanem egyszeru parasztvakitas. Ha meg nem vetted volna eszre, 1998-tol kezdve a politikajuk teljesen kiszamithatatlan, sokszor sajat maguknak ellentmondo. Ez csak azert lehetseges, mert nincsen konzervativ ertekek menten kialakitott egyseges gazdasagi, politikai strategiajuk. Meg azt se tudjak hogy mit fognak holnap megszavazni a parlamentben, nemhogy 1, urambocsa 2 ev mulva. A Fidesz mindig ugy politizal, ahogy az neki a legtobb politikai hasznot hajtja. Ha kell akkor jobb oldali (kereszteny, csaladbarat), ha ugy latja hasznosabbnak bal oldalinak tunteti fel magat (allamositas magannyugdij penztar=szocializmus, kapitalista ellenesseg=TESCO sarc).

A Fidesz csak azert butit minket, hogy uralkodhassanak es a plebejusai hizhassanak.Ha nem tudnad a Fidesz 92-ig, baloldali szocial-liberalisak voltak, csak lattak hogy az MDF osszefog omlani a jobb oldalon es megtertek. Ok nem igazi jobb oldaliak. Keress magadnak mas partot baratom.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2010%2F10%2F20%2Fotmilliardert_fenykepezteti_a_kormanyzat_az_orszagot%2F

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 15:08:45

@Lacdelo: "A Fidesz csak azert butit minket, hogy uralkodhassanak es a plebejusai hizhassanak"

Hogyisvanez?

Andris2009 2010.10.21. 16:08:04

@orbánmentesítő

A rám vonatkozó kritikádat kissé bőebben is kifejthetnéd, pl észérvekkel vagy valami ilyesmi, ha egyáltalán mondd neked ez a szó valamit...

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.21. 16:22:59

Küldök ajándékot a kedves Kádár-szoponcoknak:
papírzsebkendő.
Lehet telesírni,de vigadni is,mert még egyelőre jobban jártatok,mint Vona Gáborral.
A Jobbik nem cifrázná,mint szerencsétlen Viktorék: Vagyonelkobzás és börtön.Aztán lehetne recsengni a beszélőn meg a börtönújságban...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 16:27:14

@Cuppanj a végére!: Valóban, a papírzsebkendő hasznosabb, mint Vona Gábor!
Feltéve, hogy még nem volt használva előtte!:-P
A "Kádár-szoponc" szakkifejezés a 2/3-nak szól, ugye?

becike4 2010.10.21. 16:28:45

@jozicsenko: Azzal még jól várjál!

becike4 2010.10.21. 16:33:48

@Saba:Pedig ott aztán van minden náció,francia már alig.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.21. 16:56:27

@namitirok: Honnan tudod,hogy hasznosabb?
Előítéletes,magyarellenes rasszista-e vagy? :)
"A "Kádár-szoponc" szakkifejezés a 2/3-nak szól, ugye? "
Mindenkinek aki megérdemli,aki mai napig a ruszkik legnagyobb seggnyalóját,a nemzet férgét élteti,aki szovjet tankon merte csak a rühes pofáját Magyarországra dugni.
Legyen az Fideszes vagy cucjalista.

tuono 2010.10.21. 17:10:25

@Saba: Olyan sekély vagy, hogy kár rád időt pocsékolni, majd idővel rájössz tán. Azért az iskolai ajánlásod kicsit erős, tekintve a helyesírásod (osztáj)! öngól

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.21. 17:58:25

@Cuppanj a végére!: Az hát!
Ki nem állhatom a (nagy)magyarokat, akik maguk sem tudják, honnan jöttek, de sajnos sejtem, hová tartanak!:-(

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.10.21. 18:35:20

@namitirok: Nekem tök mindegy,édesem,hogy ki honnan jött.Nem attól nagy magyar valaki.Elég megnézni,hogy mit tesz az asztalra.Épít vagy rombol.
Ennyi.

csakénmagam 2010.10.21. 19:02:38

Sokan fognak még meglepődni egy idő múlva...
Eléggé szörnyű, de lehet, mégis Virág elvtársnak lesz igaza?
"Visszasírnak Maguk még engem"

Melchi Zadok 2010.10.22. 11:25:50

@Serio: azért az mindig muris, ha egy kommunista kommunistázik :))))

Melchi Zadok 2010.10.22. 11:28:34

@wmiki: édes jó istenem ennyire sótlan fajankót, mint te! most komolyan, ezt voltál képes válaszolni???

muhahahahahaha! :)))))

amanitamuscaria 2010.10.22. 20:27:19

Az evolúció rövid történelme: szocialista rendszerben párttag v párttitkár szülők, -liberális fejlődés magyar v külföldi ösztöndíjjal, (elnyomva a kommunistáktól)-mély antiklerikális beütések (térdre csuhások)- tőke- illetve kapitalista fejlődési igények rendszerváltozáskor? - jobboldali tudatra ébredés időben! rövid kisgazdásodás után- mély vallási elkötelezettség újabban.
Még újabb felismerések: - "Európán kívül is van élet" sőt IMF- nélkül könnyebb lesz mindannyiunknak. "Merjünk nagyot álmodni"
Lesz "szőlő és lágy kenyér" ha máshol nem Tokajban a családi gazdaságban v a Szabadság hegyen?,- látjuk már a világosságot az alagút végén! -megoldás ÁLLAMOSÍTÁS s majd mindenki szükségletei szerint részesül a megtermelt javakból! Szép körmagyar remélhetőleg EGYPÁRTRENDSZER A jÓSÁGOS VEZETŐ irányításával. Én bízom a jövőben, hisz megigérte AZ EMBER AKI MÉG SOHASEM HAZUDOTT!!!

Cook kapitány 2012.04.13. 15:18:42

"- Szintén januártól a sárga csekken befizetett pénzek 15 százalékát (2016-tól 25, 2017-től 33 százalékát) az adóhivatal számlájára utalja a posta."

Éééés bejött. A százalék még nem stimmel, de nem is írunk még 2015-öt.

garnéla mák 2012.04.16. 13:37:50

@Cook kapitány: éééés ez is bejött:
A készpénzforgalomban kifizetett valamennyi összeg után a minden lakos mellé delegált adó- és vámellenőr 10 százalékos pénzhasználati díjat szed be (a befizetett pénzhasználati díj után nem kell újabb 10 százalékot fizetni).

bár nem alkalmaznak minden lakos mellé vámellenőrt, pedig akkor 10 millió új munkahely országa lehetnénk.

Bicepsz Elek 2012.08.23. 11:12:06

EZ 2012. Kicsit tevedtetek a datummal...