HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.08.10. 08:57 holnapi újság

2034: Idén talán nyereséges lesz a Sziget

Címkék: kultúra fesztivál sziget gerendai károly 2034

Nyereséges lehet az idei Sziget fesztivál – mondta a közép-európai fesztiválszervezés legendája, az operatív munkától évek óta visszavonulását tervező, ám az időről időre felmerülő válságok kezelése miatt máig aktív Gerendai Károly. Pontos számokat azonban nem közölt, mondván, az erre az évre kitalált új programszerkezet, valamint az ahhoz kapcsolódó új jegy- és értékesítési struktúra, az új helyszín, a kiszámíthatatlanul ingadozó forint-euró, forint-rubel és forint-jüan árfolyam, továbbá a főváros felett a rendezvény kezdete előtti két hétben átvonult három tornádó még fel nem mért kárai miatt hiba lenne a pontosság illúziójába ringatni magunkat.

Ami biztos: idén először 3+4 napos lesz a Sziget. Mind a hét napra automatikusan csak az ottalvós hetijegyek lesznek érvényesek, amelyek vásárlói a 3+4 nap előtti 2 napon költözhetnek be a Szigetre; ők a bőrük alá ültetett gps-nyomkövetővel igazolhatják magukat, és korlátlanul mozoghatnak az egész eseményhelyszínen. Idén ugyanis, ne feledjük el, már nem a luxusparadicsommá varázsolt Óbudai-, hanem a kissé nagyobb, ám emiatt a kezdeti években jóval nehezebben belakható Szentendrei-szigeten rendezik a fesztivált (emiatt Tótfalu és Kisoroszi között hétfő nulla órától a Pintér Művek Biztonsági Tanácsadó Szolgálat munkatársai hermetikusan lezárják a szigetet; a vízjeles, hologrammos lakcímigazolvánnyal rendelkező kisorosziak ebben az időszakban ingyen használhatják a Visegrád-Budapest légpárnás gyorshajójáratot).

Visszatérve a jegyekre: a 3+4 napos fesztiválra a 399 000 forintba kerülő ottalvós jegy mellett 339 000 forintért lehet venni normál hetijegyet is. Ez jó a Bemelegítő Napra – amely idén világbéke gondolatának jegyében telik –, valamint a négynapos programra. Aki emellett részt akar venni a Bemelegítő Nap utáni Előjáték programon – amely fő műsorszámában gigantikus Kispál-, Kiscsillag-, Sziámi-, Németh Juci-, 30Y-, PUF-, Anima- és Quimby-koncertegyveleget kínál a vájtfülűeknek – , valamint a már hagyományos Nulladik Napon, az további 69 000 forintért vehet ezekre jegyet. Ha valaki csak az egyik napra menne, az 39 000 forintba kerül, és ugyanennyiért vehetünk még komplett napijegyeket is. Akik csak délelőttös jegyet vennének, azok 24 000 forintért lehetnek a Szigeten reggel 9-től délután 4-ig – bár nekik célszerű 2 előtt elhagyni a fesztivál területét, mert a 2 és fél 5 között várhatóan kijárási tilalom lesz a napkitörések miatt –, míg az éjszakás jegyek este kilenctől másnap reggel kilencig 34 000 forintba kerülnek.

Gerendai kérdésünkre elmondta: az előzetes jegyeladások az előző nyolc-tíz év azonos időszakához nem mutatnak ugyan visszaesést, sőt, az alvós jegyek száma kicsit nőtt is, ám igazából minden a napijegyesektől függ majd. A szervezők szerint a 2020-as békeévek fantasztikus eredményeit, a 700 ezrest meghaladó látogatószámot idén még aligha tudják összehozni, ám ha sikerült a tavalyi, 615 ezres szintet picit felülmúlni, akkor a fesztivál már nyereséges lehet. Egy újságírói kérdésre, miszerint ha a több mint negyven év alatt nem sikerült eljutni odáig, hogy stabilan nyereséges lehet a fesztivál, miből tudnak megélni, Gerendai annyit mondott: az év maradék 358 napjából. Elképzelhetőnek nevezte ugyanakkor, hogy a következő évtől átalakítják a programot, és 2+5 vagy 1+6 napos rendezvényt szerveznek az egyszerűsítés jegyében.

Igaz, a pénzügyi mérleget jelentősen befolyásolja az is, hogy a kilencven százalékot meghaladó mértékben mobneten történt jegyvásárlások tranzakcióit milyen időpontban írják jóvá, hiszen a forint árfolyama az elmúlt hetekben olykor napon belül is 5-10 százalékot ugrált a nemzetközi befektetői hangulat szeszélyessége miatt. Gerendai szerint biztató, hogy idén a szokottnál is többen érkeznek az új, közép-ázsiai EU-tagállamokból, ami azt jelzi, hogy a magyar hagyományokkal ötvözött európai multikulturális szórakoztatásra a nyugat felé orientálódó keleti országokban is komoly igény van.

14 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr121294927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sünt osztanak a rendőrök a Szigeten 2009.08.10. 10:47:29

Azt hittem, hogy ez csak valami rossz vicc lehet, de nem: valóban van pofájuk bárgyú vigyorral jópofizni a rend éber őreinek azok után, amit az elmúlt 3 évben műveltek. Mert azt gondolják, hogy így majd - értékelve az öniróniát - sokan megszeretik...

Trackback: Kezdődik a Sziget 2009.08.10. 10:30:04

Indul a Sziget, az influenza miatt a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a higiéniára és a vírus megelőzésre.

Trackback: Veszélyben a Magic Mirror 2009.08.10. 10:11:26

Az SZDSZ szavazótáborának elpárolgása miatt veszélybe került a Sziget állandó, Magic Mirror nevű sátrának idei működése.                 Az SZDSZ holdudvarába tartozó médiaszemélyiségek és művészek által futtat...

Trackback: Veszélyben a Magic Mirror 2009.08.10. 10:05:31

Az SZDSZ szavazótáborának elpárolgása miatt veszélybe került a Sziget állandó, Magic Mirror nevű sátrának idei működése.                 Az SZDSZ holdudvarába tartozó médiaszemélyiségek és művészek által futtat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombperec hídlakó 2009.08.10. 09:42:07

:)))
Szegény Gerendai inge-gatyája rámegy arra, hogy egy kis kultúrát csempésszen a szigetre. No erre szokták mondani az APEH-nél, hogy "nem életszerű"!

Tila. 2009.08.10. 09:46:08

állami támogatást nekik! úgyis csak ezért sír a szájuk ...

Szűcslaci 2009.08.10. 09:50:44

Ha veszteséges, hagyja abba.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.08.10. 09:52:52

2034: hosszú évek után idén újra, igaz csak limitált 1000 darabos példányban magyar nyelvű programfüzettel is készülnek a szervezők. Mint közismert, a 2020-as évekre csak külföldiek által látogatott Sziget az idei 16. havi nyugdíj bevezetése miatt a magyar kisnyugdíjasok számára is elérhetővé vált a nyugdíjasigazolvány felmutatásával megvásárolható napijegyekkel. Magyar nyelvű helyszíneket is ígérnek a szervezők, közvetlenül a francia falu, a kínai tiltott város és az izraeli kibuc programhelyszínek mellett.

jamon 2009.08.10. 10:02:27

A profit igen jelentős, különben nem sikerült volna eladni a céget több milliárd forintért.
A Sziget Kft. eladási árából levezetve az idei profit kb. 500 millió forint körül lehet.
Úgy folyatják ki a pénzt, hogy a piacinál sokkal magasabb áron bérlik a saját, vagy strómanok által birtokolt érdekeltségeiktől a különböző eszközöket (pld. a füvet védő műanyag lapokat), továbbá az étel-ital nagykereskedés is az övéké, csak tőlük tudnak vásárolni a kiskereskedők.
Azért fontos minden évben elmondani, hogy a rendezvény veszteséges, mert így sikerül különböző állami támogatásokat is lenyúlni, illetve áron alul bérelni a területet az önkormányzattól.
Mentségükre legyen mondva, ha kiderülne, mennyit kaszálnak, mindenki őket akarná lehúzni + a gazdag embereket nem szeretik itthon.

creole 2009.08.10. 10:29:33

2034, forint ? Ki a kezeket a biliből !

Rinmimbit a népnek !

Egyébként vicces, ahogy a magyarok kinyírják az egyetlen sikeres nyári budapesti zenei fesztiváljukat. Irigység rulez !

kyanzes (törölt) 2009.08.10. 10:34:45

Igen, meglehetősen szemforgató dolog, amikor kijelentik, hogy "jaj, még egy kis veszteségünk is volt a végén" vagy "éppen hogy egy Suzuki ára maradt a végére pluszban". :)))))))

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.08.10. 10:48:54

2034-ben a mínusz kilencedik nappal kezdődik, és a mínusz másodikon fejeződik be a továbbra is egyhetes rendezvény :))

tanár úr 2009.08.10. 10:49:08

Rohadt évekig harácsoló Kapitalisták!!!

ladislaus 2009.08.10. 10:58:32

Forint/Rubel árfolyam?
Simán bekovetkezhet, ettol félek...

Critmiss 2009.08.10. 11:17:52

Juci addigra már Judit lesz. :)

2009.08.25. 11:36:58

@zs0: off ugyan, de fesztivál veszteséges mondat azt jelenti, hogy a fesztivál szervezése veszteséges. arról szó sincs, hogy milyen nyereséggel zárt a többi alvállalkozó, akik szintén hozzájuk tartoznak ám.. ne keverjük. persze nem Karcsi védem, de sosem arra kérdeznek, hogy mennyit kaszálnak a kocsmák, hanem, hogy mennyire nyereséges ezt szervezni.
süti beállítások módosítása