HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.07.05. 10:54 holnapi újság

2013: Eltávolítják a Felcsút-plakátokat a közintézményekből

Címkék: fidesz orbán viktor szijjártó péter felcsút közintézmény 2013 g fodor gábor

Két héten belül eltávolítják valamennyi, a kormány hatásköre alá tartozó közintézményből az Orbán Viktor aláírásával ékesített Felcsút SE-plakátokat, valamint a felcsúti Puskás Akadémia focistapalántái által készített, Schmitt Pált, a Szent Koronát, illetve a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat első szavait ábrázoló népi iparművészeti falvédőket – jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök személye körüli első államtitkár. Szijjártó úgy fogalmazott: "az emberek akaratát, a kétharmados kormánytöbbség bölcsességét, valamint a magyar nép kifinomult népi ízlésvilágát és mértékletes nemzeti érzelmeit" tükröző munkák pótlásáról hamarosan gondoskodni fognak. Az államtitkár azt is bejelentette, hogy a kormány felügyelet alá nem tartozó független és önkormányzati intézményeket is felkérik erre a lépésre.

A fideszes politikus cáfolta azt a felvetést, hogy politikai okai lennének a döntésnek, hogy a falvédők és a poszterek eltávolításáról a fokozódó társadalmi ellenállás miatt határoztak volna. Azt mondta, erre technikai okok miatt volt szükség, azonban ezekről az okokról sem beszélt részletesen. Mindenesetre az elmúlt napokban – mióta a most bejelentett kormánydöntést kiszivárogtatta egy ma már állástalan médiablogger a Magyar Nemzet egy ma már megszünt blogjában – több találgatás elhangzott a közbeszédben a plakátok beszedésének okairól. Szijjártó azonban az ezekkel a felvetésekkel kapcsolatos kérdéseket nem válaszoltak meg és értesüléseinket sem kommentálta.

Így nem reagált arra a felvetésre, hogy a strómanok (vagy offshore-cégek ) szakértő üzletemberek bevonásával Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, illetve Simicska Lajos, Fidesz-közeli nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzeti Együttműködési Nagyvállalat Zrt. valójában Kínában nyomtatta a plakátokat, és azokba mérgező anyag került. Cáfolta ugyanakkor azt a híresztelést, hogy a plakátokra és falvédőkre nem került fel az évi nettó 7,952 milliárd forintos tenderen a Nemzetközi Közgépszertől megrendelt, légypiszok elleni védelmet szolgáló speciális vegyi anyagból készült védőréteg, ezért azok jelentősen elkoszolódtak. Arról sem beszélt, hogy állítólag Csányi Sándort vagy Töröcskei István bántotta az, hogy ők – bár a felcsúti foci bőkezű mecénásai – lemaradtak a képről. Egyes hírek szerint maga Orbán kifogásolta, hogy a poszterre fölkerült az ő neve és aláírása mellé került az NB II felirat.

Noha Szijjártó nem beszélt politikai motívumokról, kormányközeli körökből származó információink szerint lehetnek ilyen magyarázatok is. Az MSZP lassan három éve ad ki hetente kemény hangvételű, bár lényegében visszhangtalan közleményeket a demokrácia deficitjéről, a Fidesz alkotmányos diktatúrájáról és arról, hogy a szocialista párt megálljt parancsol Orbán Viktornak (ezek visszhangtalanságát az elsorvasztott független és baloldai médiumok is magyarázzák persze). Az LMP állítólag harmadik éve beszél a magyar történelem legrosszabb időiről, de sem róluk, sem a médiabirodalmat építő, Orbán likudos kapcsolatairól egyre élesebben beszélő Jobbikról nem hallani mostanában semmilyen hírt, a Nemzeti Összefogás Televíziója ugyanis az ellenzéki parlamenti felszólalások idején Szalai Annamária-interjúkat, Kovács Ákos-dalokat és Kovács Kokó István győztes felhozó mérkőzéseinek részleteit adja.

Külföldről érkező hírek szerint ugyanakkor sokkal nagyobb hatása lehet annak, hogy a Facebookon már több mint nyolcszázezren csatlakoztak ahhoz a csoporthoz, amely 2010 óta tiltakozik a Fidesz-kormány személyi döntései és a szimbolikus teret fokozatosan kisajátító politikája ellen. Mint emlékezetes, 2010-ben a Fidesz-KDNP által kiadott nemzeti együttműködési politikai nyilatkozat közintézményekben való megjelenítéséről döntött a kormányban, majd határozott Schmitt Pál portréjának, később Orbán Viktor mellszobrának kihelyezéséről. Voltak olyan hírek is, hogy az alkotmányt a Fidesz pártalkotmányának szellemében írják újra, illetve a nemzeti trikolórt egy keskeny narancssárga sávval egészítenék ki, ám erről végül nem született politikai döntés, ahogyan egyelőre a Lévai Anikó-szakácskönyvek menzai alkalmazását sem tették kötelezővé.

Az "Unjuk a banánt, de jobban a narancsot" csoport pontos számáról azonban jelenleg nincsenek adataink, miután a 2012-es közbiztonsági törvénycsomag – a Médiafőhatóság javaslatára – számos webkettes és webhármas szolgáltatás magyarországi elérését korlátozta, így a Facebookot ma már csak külföldön vett mobilnettel használhatják a magyar netezők. Elemzők szerint ugyanakkor az ilyen mértékű online ellenállás súlya sem befolyásolja a kormányt. Emlékeztetnek arra, hogy a kormánypártot 2010-ben sem hatotta meg a szintén a Facebookon indított akció, amely az augusztus 20-i állami tűzijáték elhalasztását, és a pénznek az árvízkárok rendezésére való átcsoportosítását kezdeményezte. "Forradalmi értékű, példa nélküli, radikális változások folynak az országban, az érvényüket vesztett ideológiák nem akadályozzák többé a nemzeti összefogását, amit a józanul gondolkodó magyarok csak támogatni tudnak" – ad sajátos magyarázatot minderre G. Fodor Gábor a Századvég intézet független politológusa, a Miniszterelnökség főtanácsadója.

16 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr272130318

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi különböztet meg minket a Balkántól? 2010.07.05. 16:29:13

A Fidesz a középületeket is kormányépületeknek tekinti. Azok dolgozói azonban a köz szolgái, nem pedig a kormány emberei. Az ellenzék hihetetlen felháborodással, a sajtó nagy része pedig gúnnyal fogadta azt a kormányrendeletet, mely előírja, hogy mi...

Trackback: Durvulnak a szocik: minden közintézménybe Orbán képet! 2010.07.05. 14:58:42

A Fidesz kormány minden közhivatalba kitetetné a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát (NENYI). Ebből tudhatják meg az emberek, hogy a mit csináltak a szavazófülkékben. Áprilisban amikor az "Itt az Idő" és a "Csak a Fidesz" plakátokat...

Trackback: FRIDERIKUSZ JACKO TÍPUSÚ VÁRATLAN HALÁLLAL KÉSZÜL A NAGY VISSZATÉRÉSRE - OLVASÓI 2010.07.05. 11:55:17

   Friderikusz Sándor, a kilencvenes évek magyarországi koronázatlan show-business királya folyamatosan kopó karizmájának a visszanyerését Michael Jacksonéhoz kísértetiesen hasonlóra tervezett halálától várja. - Pillanatnyilag Lisa Mari...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2010.07.05. 11:36:39

Kínában is azért van letiltva a facebook, mert az "veszélyezteti a nemzeti egységet".

Crni 2010.07.05. 11:42:39

Most még röhögsz, majd 2013-ban csak hörögsz...
Sajnos ez egyelőre nem fikció, hanem reálisan lehetséges (tehát nem abszurd) forgatókönyv. Bár szerintem legkésőbb jövő januárban a távhőszámla érkezésekor kezdődnek majd a gondok. Igaz addigra már mindegy lesz.

2010.07.05. 11:58:41

Ezért jó itt élni. Milyen unalmas lehet az élet egy működő -nem forradalmi- demokráciában.

Battenfeld 2010.07.05. 12:05:19

Néha az az érzésem, hogyha a komplett politikai elitet kihajtanánk egy mezőre és legéppuskáznánk, akkor jobb hely lenne ez az ország.

na__most__akkor 2010.07.05. 12:16:07

Azok a jó viccek, amikben van egy szemernyi igazság. Na de mit kezdjünk a százszázalékos igazságokkal? Lehet azokon is röhögni?

Egy vicc a második világháború idejéből:

- Hallotta a legújabb rémhírt?
- Nos?
- Minden igaz!

nevetőharmadik 2010.07.05. 12:50:02

Ja, a régi szovjet vicc...

Rádióriporter odamegy egy örmény öregemberhez, megkérdi:

-Bátyuska, készítek Önnel egy riportot, rendben?
-És ki fogja ezt hallani? - kérdi a tata.
-Hát az egész világ! - büszkélkedik a riporter.
-Komolyan? Az egész világ? - hitetlenkedi a tata.
-Igen! Az egész világ! - bizonygatja a riporter. Mire a bácsi felkiált:
-... Segítség! Segítség!

Csak gondoltam, leírom.

nestrot10 2010.07.05. 13:08:42

Rákosi Viktor és bandája takarodj!!!!!!Emberek ébresztőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő!

whiterose 2010.07.05. 14:03:02

@nestrot10: valami értelmeset is tudsz kiugatni?

vincere 2010.07.05. 14:03:33

ez most nagyon jó lett! jót nevettem rajta, főleg az utolsó mondaton :)
aztán rájöttem, h. sajnos ez is egy túl reálisnak tűnő holnapi újság, sokkal nagyobb az esélye, h. olvasni fogjuk nyomtatásban is, mint hogy nem...

agent_x 2010.07.05. 14:05:21

Ébredő agyar tezsvéreim!

Ne haggyuk, mogy ez a mocskot szidó banda, ez a liberó borsemitt csűrhe bármit mektegyen! Elég a háza árulásból!! Elég az onshor lovagokból!!! Elég az ebédem!!!!

TILCSÁK BE MINDET!!!!?!

Idegenszívűek kezére aggyák az országunkat! Veszéjben a pilisi csakránk! Álítsug meg a tapétalobbit! Éljen a nemzeti érzelmű ősmagyar festék! Le az árusokkal! Sumér-magyar falvédőt mindenhová DÉNES térképpel!!

ÁkiBáki (törölt) 2010.07.05. 14:06:07

@nestrot10: Rákosi Viktor (1860-1923)író, újságíró, humorista, országgyűlési képviselő, sportvezető. 1902-ben rövid ideig az MLSZ elnöke volt.
Ismertebb regényei:
Korhadt fakeresztek 1899.
Elnémult harangok 1903.
Magyar Iliász 1922.

Mi a baj vele?

-d(-_-)b- 2010.07.05. 14:27:07

Másik helyre írtam eredetileg, de bemásolom ide is:

Nekem véletlenül elküldték a következő pár év tervét:

- 2010. augusztus 20.: Orbán Viktor megkoronázása a Duna jegén. Az Országimázs Központ erre a célra jéghegyeket vásárol Izlandtól.
- 2010. ősze: Magyarország kéri EU-elnökségének elhalasztását 2013-ra.
- 2010. szeptember 1.: minden iskolában kötelező lesz tanítás előtt a Himnusz, utána a Szózat eléneklése.
- 2010. október 23.: elkezdődik a jelenlegi és korábbi msz(m)p-tagok deportálása Szibériába.
- 2011. április 4.: a még megmaradt mszp-tagok és -szimpatizánsok Dunába lövése, vagy lámpavasra húzása.
- 2011. április 16.: gettókba zárnak mindenkit, aki valaha az szdsz tagja volt, vagy velük szimpatizált. Később ezek az emberek nyomtalanul eltűnnek.
- 2011. májustól országos szoborállító-hullám indul el: minden köztérre és körforgalomba I. Viktor-szobrok kerülnek. Lovasszobor, állóalakos szobor, minimum 4 méter magas.
- 2011. augusztus 20.: uralkodásának egyéves évfordulóján I. Viktor elrendeli minden nem-fidesz-tag lajstromba vételét. Nekik később évente egy hónapot ingyen kell dolgozniuk.
- 2011. szeptember 1.: minden iskolában kötelező lesz egy kápolna kialakítása, ahol minden reggel I. Viktorhoz imádkoznak majd a diákok. Ezen kívül mindenki köteles lesz felállni és legalább 90 fokban meghajolni, amikor a következők bármelyike elhangzik: "Orbán Viktor", "I. Viktor", "Az Uralkodó".
- 2012. május 31.: a fidesz megváltoztatja a nevét vi-re (Viktor az Isten), a piros és a vörös színt betiltják. Az ország zászlója egyszínű narancssárga lesz, a címer pedig I. Viktor képmása lesz.
- 2013. január 1.: Magyarország átveszi az EU elnökségi szerepét. Az egész kontinensen kötelezővé teszik a magyar nyelv oktatását, I. Viktor pedig I. Viktor néven Európa Császára lesz.
- 2015-ben népszavazáson a teljes európai lakosság egyhangú döntéssel felkéri I. Viktort, Európa Császárát, hogy vegye fel az Istencsászár címet. A döntést Ő vonakodva ugyan, de elfogadja.
- távlati célok között szerepel még a Viktor-naptár bevezetése, minden utca és tér átnevezése, valamint minden más név betiltása, nőknek is.

TouchCow 2010.07.05. 16:28:24

@ÁkiBáki: A Korhadt Fakeresztek egy nagyon jó könyv. Novellák gyüjteménye az 1848-49-es forradalomról. Alsó osztályban tenném kötelező olvasmánnyá.

ÁkiBáki (törölt) 2010.07.06. 14:41:12

@TouchCow: Csupán @nestrot10 felebarátommal szerettem volna érzékeltetni, hogy a Rákosi név nem egyértelműen egyfajta izmushoz köthető és ezáltal dehonesztáló jelzőként is alkalmazható vezetéknév. Mert ha Viktort teszünk utána, az olvasottabbak egyértelműen az íróra gondolnak, s ezen névösszevonás nem éri el az általa eredetileg kitűzött célt, nevezetesen jelenlegi vezérünk hasonlítását az ötvenes évek kommunista vezetőjéhez.

Manapság nem divat ilyen és ehhez hasonló stílusban fogalmazott könyvekkel traktálni amúgy is agyonterhelt fiataljaink szürkeállományát, de való igaz nem szabadna kihagyni. Talán egyszer még divatba jön.
Ki tudja?
süti beállítások módosítása