HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.12.13. 09:22 holnapi újság

2025: Hírösszefoglaló

Címkék: fidesz kdnp hírösszefoglaló 2025 matolcsy györgy

A Nemzeti Egység Házának Kijelölésén – régies szóhasználatban a parlamenti választásokon – korábban soha nem látott egységben indulnak a nemzeti erők, jelentette be ma délelőtt a Semjén Zsolt főkancellár, a Nemzet Másodorbánja. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a "gyurcsányista, neokommunista padlássöprő utódpárt és a nemzetvesztő liberális csoportosulás kivételével" minden politikus egy közös listán indul. Ezt a kormánypártok, a KDNP és a pártba ez év végéig teljesen beolvadó Fidesz politikusai dominálják majd. A tervek szerint Nemzeti Egység Házának Kijelölésén ezúttal is a négy éve már megszokott módon lehet szavazni: bárki az otthonába kérheti a szavazólapos, és egy X elhelyezésével támogathatja a Nemzeti KDNP-Fidesz Egységfront listáját. "Azok viszont, akik a nemzeti kockázat- és sorsközösségből ki akarnak iratkozni egy ostoba döntéssel", a következő február 29-én Nemesmedvesen vagy az ukrán határ közelében lévő Csaholcon adhatják le a szavazataikat.

Narantsetseg Batbayar kapja idén az IMF Matolcsy György-díját, jelentette be Bokros Lajos, a Valutaalap regionális igazgatója, a Nemzetközi Matolcsy Társaság tiszteletbeli elnöke. A mongol pénzügyminiszter azzal érdemelte ki az elismerést, hogy kinevezése után fél év alatt adómentessé tette a kumisz házi előállítását, nullakulcsos adóval orosz és kínai ingatlanbefektetőket csábított az országban, majd amint ezek nagy tömegben letelepedtek, villámgyorsan államosította a vagyonukat, míg az állami beruházásokat 69 ezer milliárd tugriknyi új pénz kibocsátásával pörgette fel. Az államadósság és a deficit ugyan gigantikusan megugrott, de Ulanbator annak ellenére sem adta fel nagyszabású gazdaságfejlesztési terveit, hogy két hitelminősítői is a "tré" kategóriának számító "DDD mínusz" osztályozást adta az országnak (pontosabban létrehozta nekik ezt az eddig nem létező besorolást).

Ha kormányra kerülünk, visszaadjuk a 2010-ben elvett magánnyugdíjvagyont és azt megfejeljük egy inflációt meghaladó, tisztes reálhozammal – ígérte a Bölcs Lázadók Összefogása a Felelősségteljes Felemelkedésért (BLÖFF) Párt a tegnapi esti kampánygyűlésen. Schmuck Andor pártelnök szerint a szépkorúak és a jövő szépkorú "a tisztesség egységében" védik meg a magyar nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, egyben ingyenes tömegközlekedést ígért minden magyar állampolgárnak.

Újból kezdeményezte Gyurcsány Ferenc egykor volt kormányfő bíróság elé állítását Budai Gyula. A Nemzeti Leszámolás Elszámolásügyi Kormánybiztos a sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a Legfőbb Ügyészségen két héten belül mindenki munkaszerződése lejár. "Ez nem nyomásgyakorlás, csak tény" - válaszolta egy kérdésre. Nem részletezte ugyanakkor, miért kezdeményezi Gyurcsány büntetőjogi elszámoltatását, "erről az elmúlt tizenöt évben mindent elmondtam", indokolta.

Csúzlikkal lőttek át észak-koreai katonák a dél-koreai határon. Szöul határozott válaszcsapásként gigantikus posztereket állított fel a két, immár 75 éve háborúban álló – de 72 éves fegyverszünetet kötött – országot elválasztó demarkációs vonal mentén. A gigaposztereken jóllakott, illetve lakomázó dél-koreaiak láthatók. Az első hírszerzői információk szerint Phenjan ennek hatására máris elvezényelte katonáit a demilitarizált övezetből, teljesen evakuálva a gigaposzterek látótávolságában lévő zónát.

Kiesett a "Megahang 19" kilencedik döntőjéből Miklósa Erika! A világhírű magyar művésznő álnéven indult a versenyen, aminek Damu Roland, Kárász Róbert, Papp Gergő és Friderikusz Sándor összetételű szakmai zsűrije az eddigi, előválogatásokkal együtt tizenkét találkozó egyikén sem ismerte fel őt. Miklósa az eddigi fordulók mindegyikét fölényesen nyerte, ám a Néptévé Kettő csatornán egyre nagyobb aggodalommal figyelték, hogy minden adást operaáriákkal nyer, "ez így nem marketingelhető" – szerepelt egy, az adás során egy néző által kilopott cetlin. Egyelőre nem tudni, az ügynek milyen folytatása lesz, a Néptévé Kettő belső vizsgálatot ígért, és a hírek szerint már elbocsátotta a fecnit elejtő gyakornokot.

Ismét eladó a Ferencvárosi Torna Club. Kevin III. McCabe, a klubot egykor megvásárló üzletember unokája már nepáli, szomáliai, tibeti és szváziföldi lapokban is hirdeti a klubot, aminek két éven belül most már tényleg meg kellene építeni az új futballstadionját. Ezzel szemben a csapattól idén télen újabb hét játékos igazolhat el, ha nem akad egy új, tőkeerős befektető vagy támogató minisztérium, a tavaszi szezont főleg az ifikerettel játsszák majd végig.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr892511522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevlexikon · http://nevek.blog.hu/ 2010.12.13. 13:52:00

Srácok, ismét betaláltatok! :)

csakmerazé 2010.12.13. 14:01:49

Ide mindig érdemes betérni :-DDD

Az első bekezdés vége 10/10! A többi csak 10/10 :-D

hááááát 2010.12.13. 14:50:17

Pedig idáig sz... napom volt , de ez. :))

szevér 2010.12.13. 15:07:45

szerencse, hogy ennél jobbat tudok írni!

Vendelin 2010.12.13. 15:23:38

Ez ma tuti volt :D :)
süti beállítások módosítása