HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.05.03. 11:37 holnapi újság

2074: Ingyen holdkompot és röpbiciklit!

Címkék: bkv lendvai ildikó morvai krisztina ígéret pintér sándor 2074

Noha még csaknem két hónap van hátra az idén hivatalosan már csak 15 napos választási kampány kezdetéig, az elnöki palotáért küzdő politikusok már a hétvégén megkezdték a vaskos ígéretekkel tarkított kampányt. Csak az Orbán Viktor Polgári Emlékpárt rutinos, és abszolút esélyesnek számító jelöltje, a magyar politikából évtizedek óta kirobbanthatatlan – a szerkesztőség nevében kérünk elnézést fiatal, és máris állástalan kollégánk gyenge szójátékáért – kimozdíthatatlan Pintér Sándor indította erélytelenül méltó visszafogottsággal saját kampányát. Ő mindössze átfogó adócsökkentést ígért, valamint azt, hogy két éven belül most már tényleg bevezetik a családi adózást és három éven belül tényleg összejön a még a 2010-es években ígért egymillió új munkahely. A választás két másik esélyese, a Horn Gyula Néppárt színeiben induló, szintén régi motorosnak számító Lendvai Ildikó és a Minden Magyarok Összefogásának jelöltje, Morvai-Nagy Magyar Krisztina nemcsak kemény szavakkal ostorozta az eddigi kormányzati munkát, hanem népszerű populista ígéretekkel állította maga mögé híveit a hétvégi nagygyűléseken.

Lendvai, aki két hete egy videómegosztón adott interjúban ismerte el, hogy "az évtizedek óta tartó stressz negatív hatásainak leküzdése érdekében" a közelmúltban átesett élete első, ám igen nagyszabású szépészeti beavatkozásán – ellenfelei szerint a politikus ezzel folytatta a hornistáktól megszokott hazudozást, hiszen évtizedek óta veti alá magát ilyen kezeléseknek egy tuvalui offshore cég költségén a világ egyik legismertebb magánintézetében, az észak-kínai Habrinban –, elsősorban ezúttal a főváros lakóit vette célba. Miután a Horn Párt – amely, mint emlékezetes, 2068-ban vette fel ezt a nevet, miután a Kádári Jólét Emlékpártja névért kilenc éven át folyó pert végül az ulánbátori székhelyű Egyetemes Emberi Jogi Bíróság a Thürmer Gyula vezette magyar kommunistáknak ítélte –a 2018-as választások óta a Nagy-Budapesti Régió kivételével az egész országban az OVPE-től jócskán leszakadt erővé csúszott vissza, a párt a politikai programját ennek a térségnek szenteli.

Így nem meglepő, hogy Lendvai az egykor volt BKV-ből lett Budapest és a Társult Agglomerációs Községekben Szállításra Ideális (BUTAKSZI) Rt. díjszabásának gyökeres átalakítását ígérte meg. Azt mondta, a fővárosban állandó lakcímmel rendelkezők – számuk az évszázad első felében gyorsan esett, majd némi emelkedés után a 2050-es évek második felétől 1,4 millió körül stagnál – a városon belül ingyen használhatják a BUTAKSZI napelemes röpbiciklijeit, a 80 évesnél idősebbek számára ingyenesek lennének a holdkompjáratok, emellett megszűnne a mozgójárdákra két éve bevezetett csúszódíj, ugyanakkor a duplájára emelnék a még mindig csak tervezett körvasúti körút határában az autókra, magántulajdonú röpmobilokra, légpárnakopterekre és teherszállító járművekre kirótt, kilónként átlagosan 120 000 forintos dugódíjat.

Az így keletkező pluszbevételből a felsorolt tételek ingyenessé tétele mellett megkezdődhet a városon belül közlekedés ingyenessé tétele óta igencsak elöregedett, csaknem nyolcvan éves átlagéletkorú, és még mindig nem napelemes buszok, villamosok lecserélése. Emellett szintén juthat ebből a pénzből az 5-ös (Ráckeve-Vác) metró építésének elkezdésére, a Budakeszi-Pécel közötti 6-os metró tervezésére, és – akár némi eurázisiai uniós támogatás felhasználásával – a 4-es metró befejezésére. Lendvai Ildikó emellett a 80 évnél idősebbek számára az egész országban ingyenessé tenné az internetezést, a parkolást, a fogászati kezelést, valamint adna az általa előszeretettel szépkorúaknak nevezett lakosoknak heti egy lottószelvényt. Vállalta azt is, hogy ha a gazdasági növekedése eléri a lendületes évi 4 százalékot, akkor a nyugdíjasok 13. havi, ha 6 százalék fölé megy, 14. havi nyugdíjat is kaphatnak.

Nagygyűlésén Morvai-Nagy Magyar Krisztina is foglalkozott a BUTAKSZI-val, ám más olvasatban. "Meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy politikusoknak, közszereplőknek, újságíróknak, színészeknek, továbbá kőfaragóknak és balett-táncosoknak ingyenes éves bérleteket osztogatnak a cég vezetői" – hangoztatta. Az esemény utáni sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy az ellenzéki politikusok miért fogadták el ezeket a juttatásokat, azt mondta: fontosnak érezték, hogy legyen olyan bérletük, amivel bármikor és bármilyen közlekedési eszközön ellenőrizhetik a fővárosi közösségi közlekedés rendjét. Morvai-Nagy Magyar emellett arról beszélt, hogy nem várathat magára tovább a politikai elszámoltatás, a politikusbűnözők megleckéztetése. "Ehhez tiszta, nyers és őszinte, új erő kell" - mondta. Arról, hogy ez miért nem valósult meg az elmúlt évtizedekben, azt mondta: noha az országnak nem is kétharmada, hanem háromnegyede valójában az ő eszméiket támogatja, a Jobbikon belüli, beépített ügynökök által kirobbantott belharcok a mozgalom széteséséhez vezettek. "Gyengék voltunk, és harcosaink közül is sokan elgyengültek, nem tudtak ellenállni kísértéseknek. De most erősek vagyunk hitben és támogatottságban is" – mondta, és, amint a beszédében is, arról beszélt, hogy az elnöki palota bevételére, így kormányalakításra készülnek, és biztosak abban, hogy most már eltűnik a magyar politikából az "elagott kriptokommunisták gyülevész hordája".

19 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr471970639

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: fiatalítás Kádárral 2010.05.03. 14:34:25

Lehetnek éppen 30-40 éves vezetői, kádárista szellemi örökségétől az MSZP láthatóan képtelen szabadulni. (Fotó: mszp.hu) A hétvégén a BKV díjmentességének ígéretével megkezdte az MSZP budapesti önkormányzati kampányát. A terv szerint a díjmentességet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2010.05.03. 12:46:33

Igen.
Köszönöm, mint mindig.
:-)

suo tempore 2010.05.03. 12:48:06

eurázisiai uniós támogatás - ezen külön beszartam :DDD

a többi "eszme" vajon honnan ismerős? :DDD

Aszpartám 2010.05.03. 12:53:58

Azért Ildi 200 évesen is keményen tolja!

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.05.03. 12:55:59

A Jobbik nem fog széthullani. majd az idő igazolja.

anal intruder 2010.05.03. 13:11:34

@longlife:
Az emberek nevetni járnak ide te agyalágyult.Kotródj már valami radikálisabb helyre.
Agyhalott.

reeve 2010.05.03. 13:31:18

Tetszett, hogy volt benne egy kis rejtői humor.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.03. 13:36:33

2075-re valószínűleg eltörlik a pénzt...
az új világban semmi szükség arra, hogy korlátozzák az embereket, és rabszolgaként tartsák őket

Sötét Gyermek 2010.05.03. 13:37:39

Örökké éljen Vanek Úr, és a 14 karátos autó!

Sötét Gyermek 2010.05.03. 13:38:24

2075-re nemcsak a pénz törlik el, hanem a Földet is. Épül az intergalaktikus szupersztráda.

pescade 2010.05.03. 14:00:48

elaggott kriptokommunista? ammegmi

(szerintem is a jobbik lesz ekkor már kirobbanthatatlan, még ha ennek nem is örülök.)

Kopi3.14 2010.05.03. 14:38:26

@Sötét Gyermek: mát van törölközöm, most nézegetem a valószínütlenségi hajtómüveket. Nem tudod hol lehet helyet foglalni az étterembe? Mindegy melyik párhuzamban, de ott akarok tegnap vacsorázni.

Vincenzo testvér 2010.05.03. 14:46:01

Bátor írás. Mégis honnan meritek feltételezni, hogy 2074-ben "emlék" párt viseli már csupán OV nevét? 110+ az még nem kor, főleg akkoriban.

:-)

Valaki1 (törölt) 2010.05.03. 16:18:36

nem akarom elkiabálni de jobb helyeken már régóta ingyenes a net, sőt a vezetékes telefonálás is (emez különféle korlátozásokkal: pl. csak helyi hívások)
emellett igen sok helyen felmerült az ingyenes tömegközlekedés, talán van is ahol van, vagy legalábbis egy bizonyos belvárosi határon belül mindenképpen, szóval nem ördögtől való ötlet ez csak ahhoz normális gazdag országban kell élni nem ebben csóró közpénztolvaj kupiban..
na meg van ahol a bicikli is ingyenes?
ilyern terv is volt valahol nyugat európában..

egy dolog viszont tuti: bárhol nézzük a civilizált világban a jövedelmek/közlekedési költségek viszonya (legyen az tömeg vagy saját)sokkal jobb mint kurvaországban.

nestrot10 2010.05.03. 16:50:24

Marhák4 Előbb még 2010 ben a kolbászból a kerítés! -ahogy a gonosz törpe ígérte!

Lord_M_ 2010.05.03. 17:05:33

"a 4-es metró befejezésére" ... paff, kész.. ezen felröhögtem... kollégák értetlenül pislogtak :)

Kimaradt a szövegből, hogy 2074 őszén Idősebb Gyurcsány Ferenc könyvet írt, a "Baloldali összefogás és a megújulás" címen, amelyben kifejti hogy az elmúlt 70 évben a Baloldal gyengeségéből most már tanultak, és képesek újra átvenni az ország irányítását, és csak egy erős kéz tehet rendet ebben az országban. Egy olyan párt amelyik élvezi a társadalom széleskörű támogatását. A könyv második fejezete a "Mit tettem Én az országért" részben hosszasan boncolgatja 2004-2010 közötti időszakot, és megemlékezik a 2011 és 2032 közötti politikai bebörtönzéséről, amelyről utólag úgy nyilatkozott, hogy a szellemi megtisztulás és megvilágosodás időszaka volt ez számára... Idősebb Gyurcsány Ferenc a III. Demokratikus Chartában lát elég potenciált hogy a Baloldalt és az Országot összefogja, és unokáját Ifj. Gyurcsány Ferencet jelöli meg, mint lehetséges személyt aki átvehetné az ország irányítását.
A Horn Párt közleményben határolódott el Gyurcsány Ferenctől és könyvétől, a közleményben Lendvai Ildikó kifejti, hogy valószínűleg az Orbán Viktor Polgári Emlékpárt állhat Gyurcsány Ferenc mögött, az ő támogatásukkal jelenhetett meg a könyv, és lehet még működőképes a III. Demokratikus Charta"

szerintem...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.05.03. 18:36:06

"Emellett szintén juthat ebből a pénzből az 5-ös (Ráckeve-Vác) metró építésének elkezdésére, a Budakeszi-Pécel közötti 6-os metró tervezésére, és – akár némi eurázisiai uniós támogatás felhasználásával – a 4-es metró befejezésére."

vehehehehe...na, itt leszabályzott a rendszer:)

flea 2010.05.04. 12:32:47

hát, nemtom, lehet, hogy csak kifogyott a poéntár, de ezt most untam. :)

1,4 millió budapestinek minek Ráckeve-Vác metróvonal? És hol vannak a kvadrillió, meg kvintillió forintok? :D

lmlm 2010.05.04. 12:58:53

Vá-há-há-há...

Remek! Mestermű! Kerek az egész!

Élvezet minden sora!
süti beállítások módosítása