HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.10.22. 10:43 holnapi újság

2035: Itt a magyar foci új aranygenerációja?

Címkék: futball utánpótlás 2035

A magyar labdarúgásban több mint húsz éve nem látott bravúrt ért el a magyar utánpótlás válogatott, miután ezüstérmet szerzett a kínai U18-as (korábban U20-as) világbajnokságon. Bár a döntőben a világbajnoki címét másodszor megvédő Libéria simán, 3:1-re verte a mieinket, a magyar csapat jutott egyedüli európaiként a legjobb nyolcba, a felcsúti fociakadémián nevelkedett, 15 éves korában az Arsenal által leigazolt, jelenleg a finn élvonalba kölcsönadott Sztankovics Bennett pedig 6 góljával holtversenyben a torna gólkirálya lett a német Helmut-Yaya Obendingivel holtversenyben. A szakírók máris arról beszélnek, hogy a magyar utánpótlás válogatott sikere az utolsó U18-as vébén – jövőre már az U17-es korosztály jelenti a felnőttcsapatok közvetlen utánpótlását – egy új magyar aranygeneráció kialakulását vetíti előre.

Dzsudzsák Balázs volt szövetségi kapitány és Gera Zoltán MLSZ-elnök szerint a mai fiatalok az alapját jelenthetik akár már a 2042-es, 56 csapatos világbajnokságon való részvétel kivívására készülő csapatnak (a magyar felnőttválogatott, mint emlékezetes, 49 éve, 1986 óta nem vett részt világbajnokságon). A szakemberek szerint a már említett Sztankovics mellett az univerzális középpályás, Stoica Vasile, két védő, Pavlicsics Zorán és Nemes-Sziráky Bendegúz, valamint a magyar kapushagyományokat továbbvivő, a tornán két tizenegyest is hárító Oláh Brendon lehet a majdani felnőttválogatott meghatározó szereplője. Sokan méltatták emellett Wang Patrik játékát is, ám a szélvészgyors szélső még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a kínai felnőttválogatottban kíván-e szerepelni.

Noha kétségkívül jó volt látni, ahogy a galambősz Sisa Tibor irányította magyar válogatott szerepelt a szingapúri tornán, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az elmúlt évtizedekben több aranygenerációnak kikiáltott korosztályról derült ki, hogy a felnőttek között nem képesek nemzetközi mércével mérve maradandót alkotni. 1984-ben Európa-bajnok lett a magyar ifiválogatott, ám tagjai -mások mellett Pintér Attila, Keller József, Kovács Kálmán, Fischer Pál, Zsinka János, Petry Zsolt – közül csak Kovács Kálmán tudott az 1986-ban világbajnokságra kijutott felnőttcsapat tagja lenne. Fischernek volt egy jó féléve az Ajaxban, de az amszterdami kispadtól csak a soproni csatársorig tudta leküzdeni magát. (A magyar példa egyébként nem egyedi, a 2007-ben döntős cseh válogatottból éppúgy nem lett semmi, mint az akkor negyedik Ausztriából vagy az 1997-ben bronzérmes Írországból, vagy az 1999-ben döntős Japánból).

Bő tíz évvel később, 1997-ben ismét világbajnoki résztvevő volt a magyar U20-as válogatott, amely három vereséggel tért haza. Az akkori csapatból a felnőtt válogatottban szintén csak néhány tudtak gyökeret verni, míg az ifivébén egyetlen, tizenegyesből lőtt gólunkat szerző Szili Attila számára az 1860 München jelentette a csúcsot (Füzi Ákos viszont legalább doktori címet szerzett). A légiósként bolgár bajnoki címmel és kupagyőzelemmel legsikeresebb Kabát Péter mellett az angol másodosztályig jutó Ferenczi István játszott tíznél többször a nemzeti tizenegyben a felnőttek között. Pedig a szint akkor sem volt túl magas, bár akkor még legalább - igaz, csúfos véget ért - pótselejtezőig eljutott a válogatott.

Az eddigi legjobb teljesítményt 2009-ben érte a magyar utánpótlásválogatott, az akkori U20-as korosztály Ghána és Brazília mögött lett harmadik. Abba a csapatba már a Liverpoolból, az olasz Bresciából és Bariból, valamint a Werder Bremenből is érkeztek játékosok, és mindenki azt várta, hogy lényegében ez a generáció juttatja ki a nemzeti tizenegyet a 2014-es világbajnokságra. Vagy a 2016-os Eb-re. De legkésőbb a 2018-as vébére. Azonban az elképzelések hiú reménynek bizonyultak.

A csapat már a 2012-es olimpia selejtezőin szenvedett, a játékosok egyre nehezebben tudták elviselni a rájuk nehezedő lelki nyomást. A magyar szakvezetés is követett el hibákat: volt olyan szövetségi kapitány - a neve nem fontos -, aki a 2010-es éveket a kísérletezésnek, a fiatalok kipróbálásának szentelte. Utódja csak egyesével építette volna be a fiatalokat, ám a felnőttek közé került tizenévesek nem találták meg a nekik megfelelő közeget. Többen később azt mondták, hogy túl korán lettek válogatottak, mások azt, hogy túl későn. Közben többeknek megtört a lendülete a külföldi csapatnál is: volt, akinek nyelvi nehézségei adódtak, amikor egy szezonon belül harmadszor adták külföldre, más arra panaszkodott, hogy az edzője utálja a magyarokat egy kilencvenes évekbeli budapesti lokálban elszenvedett attrocitás után.

A sportpályafutás kudarcának aztán személyes tragédiák egész sorozata lett az eredménye. Voltak, akik fiatalon szerzett nemzetközi kapcsolataikat kihasználva játékosmenedzserként próbáltak megélni, többen az edzői pályán próbálkoztak, de volt olyan fiatal, aki hamar felhagyott a labdarúgással, és az üzleti világban, a vendéglátóiparban helyezkedett el, volt, aki külföldön telepedett le. Több fiatalt megzavart a hirtelen jött hírnév, pénz és siker - legendák keringtek a fővárosi szórakozóhelyeken dorbézoló focistákról, volt, akit a pletykák szerint az apja szinte szó szerint visszapofozott abba a vidéki városba, ahonnan a pályafutása indult. Néhány fiatal tehetséget a média világa csábított el, volt, aki a Barátok köztben tűnt fel, volt, aki beszélgetős műsort kapott Gyárfás Tamás médiamogul akkoriban indult, kérészéletű új csatornáján. Többen nőügyeikkel kerültek a címlapokra, másokról azt beszélték, hogy az ital és a kábítószer rabjaivá váltak.

Biztos, hogy a mostani fiatalokkal ez nem történik meg – reagált az általa károgónak mondott hangokra a felnőttek kapitánya. Mint mondta, a magyar labdarúgás vezérkara minden körülményt biztosít a fiataloknak, hogy a lehető legmagasabb szintre jussanak felnőttként is. A játékosmegfigyelés kifinomult, sportorvosi háttérrel megalapozott rendszerének köszönhetően már a 6-8 éves gyerekek a legprofibb körülmények közé kerülhetnek, vagy a több mint hatvan intézményt jelentő fociakadémiai hálózat valamelyikébe, vagy a legnevesebb nyugati klubok akadémiáira.

Dzsudzsák Balázs ugyanakkor nem tudott arra a kérdésre válaszolni, miért nem sikerült ennek ellenére a magyar labdarúgásnak érdemi eredményeket elérnie az elmúlt évtizedekben. "Most azonban elindult valami a magyar labdarúgásban. Persze komoly dilemma a fiataloknak, hogy itthon maradjanak-e a nagyobb tétmeccsszám érdekében, vállalva azt a veszélyt, hogy beleszürkülnek a focivilágba, vagy meg merik-e méretni magukat a profivilágban, ahol gyakrabban kell a kispadot koptatniuk – de ha ebben a kérdésben jó döntést hoznak, akkor bizton reménykedhetünk abban, hogy a jövő útját fektették le ezek a fiúk" – mondta a szakvezető.

216 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr971465485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mook 2009.10.22. 14:11:20

De ki a Bennett-trendsetter? Sebestyén vagy Steve?

FlybyWire 2009.10.22. 14:13:20

@idelle: a kutyát is kutyának nevezem, ez van :)
Gondolom, már nem vagy tini, meg amúgy se tűnsz valami formálható jellemnek, ezért teljesen feleslegesen írom, de esetleg nézz utána a tolerancia szónak.
Bár, ha már azt sem vagy képes még felfogni se (utána jönne a "megérteni", "elfogadni" és egyéb, számodra idegen fogalmak), hogy más olyat is szerethet (jelen esetben a foci), amit te nem, akkor nem sok a remény.

Mondd, miért ezt a feneketlen keserűség? Szar emberből lesz a keserű, vagy keserűből a szar? Mert hogy neked a szar is keserű, ez evidens...

Menj ki kicsit, süttesd az arcod a nappal, hátha kapsz egy pici érzést az igazi öröm fogalmából :D
Peace...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:13:55

@Merse: "és még az U20-asok sikerének is képtelen örülni."

ezt hol olvastad ki a posztból? örül(t)ünk neki, kiörömködtük magunkat, és várjuk a hétvégi fordulót. én leginkább a Diósgyőr-Paks meccset.

kelta 2009.10.22. 14:14:03

"az előbb értékeztem a foci környéki IQ-ról. lehet, hogy az EQ-ról is kellett volna. "

Na akkor most én értekezzek neked egy kicsit.
Tudod az úgy van hogy az emberek többsége képes örülni a másik sikerének, még ha idegenek is, azon a nevetséges alapon hogy helybélim/honfitársam/szimpatikus. Eddig Vili?
Na szóval, ilyen alapon az ember képes nem csak egyes emberekkel együtt érezni, hanem egész csoportokkal. Ezáltal tud örömöt okozni egy sportsiker. Így már érthető mester?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:16:50

@FlybyWire: "a kutyát is kutyának nevezem, ez van :)"

rendkívüli elmére vall.

"ha már azt sem vagy képes még felfogni se ...hogy más olyat is szerethet (jelen esetben a foci), amit te nem, akkor nem sok a remény."

gondolom, azt azért felfogtad, hogy felfogtam.

"Mondd, miért ezt a feneketlen keserűség?"

nem tudom, a Zwackéknál van a recept.
leírtuk, hogy szerintünk mi az ÖRÖM. nekem csupa szép és értékes dolog jutott eszembe. neked meg a foci. bocs, tudom, velem van a baj.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:19:56

@kelta: "az emberek többsége képes örülni a másik sikerének, még ha idegenek is, azon a nevetséges alapon hogy helybélim/honfitársam/szimpatikus."

képzett vagyok tömegpszichéből.

aztán kijössz a stadionból, nem férsz fel a buszra, és máris utálod a honfitársaidat. igaz, emezek nem mezben vannak, és lehet, hogy hasznos dolgot tesznek, például géplakatosok. hatod annyi pénzért, mint az aranylábúak.

kelta 2009.10.22. 14:24:09

@idelle: Na mi van mester? Már csak ilyen érvek maradtak? Kár, bazmeg mi hogy a sok hülye nem fogja fel ,hogy mennyire hülyítik őket, és hogy nem fogják fel mennyire hülyék? Ez már abból is föltűnő, hogy a színvonalas blogodat nem kommentálják. Magányos a világ egy meg nem értett zseninek, igaz?

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.22. 14:24:42

Nézzétek meg az U20 játékosok hasonmásait!

goalissimo.blog.hu/

Érdemes megnézni/

psychocska 2009.10.22. 14:28:32

ezt hol álmodtad?
parancsolj:

"ezért kacagunk a sportvezetésen, meg az agyatlan drukkereken. "
Tehát mi vagyunk az agyatlanok, ti az agyasok. Ok!

"persze a futball az amúgy sem egy túl intelligens sport, mondjuk nem túl intelligens embereknek megteszi."
Tehát, aki futballt néz, az nem túl intelligens. Te néha nézed , de intelligens vagy. Mi nem. Ok!

"mennyé' focimeccsre, az ottani rigmusok szellemi színvonala tán megfelel neked... "
Aki focimeccsre jár, annak a szellemi színvonala alúlmúlja annak a szellemi színvonalát, aki nem jár meccsre. Mindig tanul az ember valami újat. Tehát mivel te nem jársz, ezért a te szellemi színvonalad meghaladja az enyémet. Ok!

"ó, az egész világ azért nem szereti a focit. a nők többsége például van annyira intelligens, hogy legalábbis ignorálja ezt az izét... ;-)"
Itt felmerült bennem a kérdés, hogy talán te nő vagy. De tuti nem, csak vagy olyan intelligens mint ők. Az átlag magyar ebben a megközelítésben ismét egy hülye, mert szereti a focit. (Azért vannak pár milliárdan akik szeretik ezt az izét)

"a magyar átlag közfelfogás és a lelátói felfogás 98%-as szerint azok NIGGEREK, akik csak azért olyan gyorsak, mert egész életükben az oroszlán elől futnak."
Ismét felülemelkedsz a magyar átlag közfelfogásán, miután a szájukba adtad ezt az ordító baromságot, a nyilván megalapozott 98%-al.

"a gondolkodásmódról meg annyit, hogy sajnos túl sok mindent etettek be a néppel az elmúlt 1100 évben ahhoz, hogy felvilágosultak legyünk (már aki...)"
Itt ismét feltűnik a titokzatos "mi"! (legyünk). Örülök, hogy a dolgok mögé látsz és nem eszed meg szart amit eléd tettek. (asszem így fogalmaztál)

"az a pár tízezer hülye, aki képes volt kimenni a nehéz meccsekre"
Aki otthon maradt nem hülye. Ok!

"és még egy fontos dolog: van annyira szép és érdekes, no meg főleg tartalmas az életem, hogy egy futball-győzelem vagy vereség semmilyen hatással ne legyen rá!"
Sajnos nekünk, földi halandóknak egy vereség is szarul tud esni.

"ők tényleg. (hülyék) ez van: ezzel a szellemi és emberállománnyal fordulunk a következő ötven évre... ;-)))
Szerencsére vannak ilyen szellemi lángoszlopaink mint "ti"!

Ezen a ponton untam meg és be kell valljam tévedtem, mert nem minden ötödik postban hangsúlyozod, hogy te felülemelkedsz az átlag magyar maszlagon, hanem gyakorlatilag az összes hozzászólásod erről (is) szól.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:28:54

@kelta: "Ez már abból is föltűnő, hogy a színvonalas blogodat nem kommentálják."

vannak nálam sokkal jobbak, nem is kevesen. például ez, ahova most te is beszabadultál... ;-)))

"Magányos a világ egy meg nem értett zseninek, igaz?"

mint tudjuk, a vélemény olyan, mint a segglyuk.
a blogírók többsége elsősorban magának ír. elárulom, én is.
ám ha neked ÖRÖMet okoztam azzal, hogy láthatod, a kutyát nem érdeklik az agymenéseim, már megérte! :)

kelta 2009.10.22. 14:34:38

@idelle: "aztán kijössz a stadionból, nem férsz fel a buszra, és máris utálod a honfitársaidat. igaz, emezek nem mezben vannak, és lehet, hogy hasznos dolgot tesznek, például géplakatosok. hatod annyi pénzért, mint az aranylábúak."

Mi van? Hát fura egy ember lehetsz , én nem utálok azért senkit, mert nem férek fel a buszra, föleg nem az egész országot, tudniillik ők is hazaakarnak menni. :D

dzzzzz 2009.10.22. 14:39:36

A cikk jó, de nagy köcsögség.

kelta 2009.10.22. 14:40:15

"a blogírók többsége elsősorban magának ír. elárulom"
Én meg elárulom, hogy a focit nézők többsége reálisan látja a magyar focit, veled ellentétben.

banhegyig 2009.10.22. 14:40:29

Ez annyira liberálisan korszerűen magyaros...

Egy kollégám ma azt magyarázta, hogy gyenge volt a mezőny.

Szóval menjetek ti a p...ba. Más országban istenítik az ilyen sikereket elérőket, mi meg csak fikázni tudunk. Undorító.

Egyébként meg akármennyire furcsa is egyeseknek, sok embernek fontosabb egy-egy ilyen siker, mint az árleszállítás a mediamarktban.

kelta 2009.10.22. 14:43:28

@banhegyig: "Egyébként meg akármennyire furcsa is egyeseknek, sok embernek fontosabb egy-egy ilyen siker, mint az árleszállítás a mediamarktban."
Ez kurvára igaz, és az amit az idelle félék sose fognak megérteni.

kelta 2009.10.22. 14:45:59

"Egyébként meg akármennyire furcsa is egyeseknek, sok embernek fontosabb egy-egy ilyen siker, mint az árleszállítás a mediamarktban."
Na ez amit idelle sose fog felfogni.

kelta 2009.10.22. 14:46:37

"Egyébként meg akármennyire furcsa is egyeseknek, sok embernek fontosabb egy-egy ilyen siker, mint az árleszállítás a mediamarktban."
Na ez amit idelle sose fog felfogni.

kelta 2009.10.22. 14:47:11

Ó bocs baszakszik a blog.hu

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:47:56

@psychocska: ""ezért kacagunk a sportvezetésen, meg az agyatlan drukkereken."

há' most magadra vetted az "agyatlan" jelzőt, én ezzel mijafarkat tudok kezdeni? :-DDD

"persze a futball az amúgy sem egy túl intelligens sport, mondjuk nem túl intelligens embereknek megteszi."

ez így valóban slendriánra sikerült, mivel valami különös oknál fogva, valóban okos és értelmes emberek is szeretik a focit vagy rajonganak érte.
másik oldalról a lelátók Maon is a söpredék gyűjtőhelyei, és hát egy-egy meccs nézőközönsége nem nagyon jutna el VÁgónál az 500ezer forintos kérdésig.

"mennyé' focimeccsre, az ottani rigmusok szellemi színvonala tán megfelel neked..."

ezt sikerült szétoffolnod és nem a lényegre koncentrálnod. a rigmusokról és rólad írtam.

"ó, az egész világ azért nem szereti a focit. a nők többsége például van annyira intelligens, hogy legalábbis ignorálja ezt az izét... ;-)"

ez ironikus megjegyzés volt, több réteggel, ezt nem kell értened.

"Ismét felülemelkedsz a magyar átlag közfelfogásán, miután a szájukba adtad ezt az ordító baromságot, a nyilván megalapozott 98%-al."

az átlag magyar rasszista és antiszemita. nem nagyon, csak éppen annyira, hogy észre lehessen venni. a 98% valóban túlzás volt.

"Örülök, hogy a dolgok mögé látsz és nem eszed meg szart amit eléd tettek. (asszem így fogalmaztál)"

az évek, meg a tapasztalat, you know... :-)

"az a pár tízezer hülye, aki képes volt kimenni a nehéz meccsekre"

ezt vállalom. említettem már a lengyeleket, ők - kevés kivétellel - kollektíve otthon maradtak, mert nem tetszik nekik az, ami az ottani futballvezetésben tapasztalható. már rég meg kellett volna tenni nekünk is.
ami meg a tárgyaszerűséget illeti: ugye senki sem gondolta komolyan, hogy kijutunk a VB-re???

"Sajnos nekünk, földi halandóknak egy vereség is szarul tud esni."

hát, az tényleg baj. de orvosolható, csak tartalmas(abb) életet kell kialakítani.
viccet félretéve: neked mi múlik azon, hogy szerepelnek a magyar focicsapatok???

"Szerencsére vannak ilyen szellemi lángoszlopaink mint "ti"!"

ez inkább macera, mert szembemegyünk az 1100 éve uralkodó trenddel, így kiszólunk a tömegből...

"mert nem minden ötödik postban hangsúlyozod, hogy te felülemelkedsz az átlag magyar maszlagon, hanem gyakorlatilag az összes hozzászólásod erről (is) szól"

kezdhetted volna ezzel. a poszt nem komment és vice versa (nem Vica, mert az az Éva becézése).
így már értem, mit szerettél volna. ahhoz, hogy pontosan, szabatosan tudd kifejezni magad, viszont egy-két alapfogalom elsajátítása sem árt.

+1. hogy miért szántál rám ennyi időt, azt még mindig nem értem... ;-)))

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:48:45

@kelta: "én nem utálok azért senkit, mert nem férek fel a buszra"

akkor te kiestél a további játékból, mert zseni vagy. :-)

Baloggie 2009.10.22. 14:49:08

Értem én, hogy vicc.
De foci témáabn olyan mélyek a sebeink, és annyira nem kéne most ezt a kis örömöt is elkúrni, hogy jobb lett volna, ha inkább kussban maradsz.
Persze azt is értem, hogy te ezt leszarod, de van pár elmebeteg még, -köztük én is- akik beutazzák ezt az országot a szaros NB1-ért, nekünk jár az, hogy most reménykedhessünk. Ne kúrd el. kérlek :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:50:10

@kelta: "Egyébként meg akármennyire furcsa is egyeseknek, sok embernek fontosabb egy-egy ilyen siker, mint az árleszállítás a mediamarktban."

"Na ez amit idelle sose fog felfogni."

felfogtam. sok embernek fontos, hogy jól menjen a focicsapatának. ennyi, ugye?

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 14:50:36

ez a baj a velünk Magyarokkal meg az ilyen kishitű focihoz nem értő és nem is szerető blogirokkal egyből azt veszik gorcső alá hol és milyen módon lehet ezt az eredményt is kigunyolni tudod mit drága blog iró CSESZD MEG ÉS MENJ A PICSÁBA.ha szerintem te meccsre is jársz csak is azárt mész ki mert vagy egy nagy válogatott vagy nagy klubcsapat jön hozzánk és nekik drukkolsz tehát divat vagy,vagy azért hogy mások elől akik szertik és tiszetil a magyar csapatokat és válogatottat, el tudj előlük csenni egy jegyet és kicsesszél velük.remélem egyszer találkozunk a leláton és kap a pofádra

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:50:48

@Baloggie: "De foci témáabn olyan mélyek a sebeink"

Jézus Mária!!!!! Hívjunk mentőt????????

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:52:11

@Draga85: köszönöm, hogy kulturált (vigyázat, nem kultúrált!!!) hozzászólásoddal alátámasztottad az agyatlan focibuzikról előadott véleményemet!

psychocska 2009.10.22. 14:52:28

@idelle:
Csak az első 2sort olvastam el, több hülyeséget nem vagyok hajlandó tőled olvasni.

A drukkert vettem magamra, az agyatlan pedig egy jelző. Tudod ez egy jelzős szerkezet, ahol a jelző megelőzi a jelzett szót. A drukkereket te agyatlan jelzővel illetted, én pedig dukker vagyok.
Megyek és megnézem a letöltött Loki-Fiorentina meccset, mert voltam olyan idióta hogy utaztam 200km-t, hogy megnézem városom csapatát a bl-ben. Aztán örülök neki, hogy egy olasz csapatnak rúgtunk 3 gólt, te meg gyűjtögesd tovább az idiótákat. Igazi vezérük vagy!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:53:48

@Baloggie: "de van pár ELMEBETEG még, -köztük én is- akik beutazzák ezt az országot a szaros NB1-ért"

"te mondád" (Jézus Botond szavai a Tiszabogdány II-ből)

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 14:55:29

nem túl inteligens sport a foci ilyen baromságot is csak azt tud irni akinek annyi esze van hogy a seggét se tudja egyedül kitörölni.:-D
kiváncsi lennék aki ezt irta mit sportolhat?otthon nézi a neten a pornót és közbe nyomja a zsebhokit neki ez a sport mert kocka és puncit az életbe nem látott még:-D

kelta 2009.10.22. 14:56:08

"akkor te kiestél a további játékból, mert zseni vagy. :-)"
"az átlag magyar rasszista és antiszemita. nem nagyon, csak éppen annyira, hogy észre lehessen venni. a 98% valóban túlzás volt."

Ez alapján inkább te vagy a zseni, sőt inkább egy kibasszott mentalista vagy, ha ezt megbírod állapítani.

smartdrive 2009.10.22. 14:56:14

gagyi, főleg, hogy a sokadik bőr

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 14:58:20

@psychocska: "Csak az első 2sort olvastam el, több hülyeséget nem vagyok hajlandó tőled olvasni."

na, hál' istennek!

"megnézem a letöltött Loki-Fiorentina meccset"

én ma kérlek szépen, színházba megyek, utána meg egy családi születésnapra, a hétvégén meg a család más részeihez és tagjaihoz. egy kis kerti munka, egy kis kirándulás, csupa olyan tevékenység, ami ugyan közelébe sem érhet egy mérkőzés nyolcadszorra történő megnézése által okozott orgazmushoz, de hát ez van... :-DDD

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 15:00:54

idelle:

szerintem nem igazán voltam paraszt de te tudod.elég kulturáltan irtam le amit gondolok rólad ezzel a cikkel kapcsoilatban.sajnos az ilyen emberek csak ilyen viselkedést érdemelnek.kishitű negativ pesszimista ember vagy akinek semmi sem jó.igy van?vagy netán tévedek?szerintem nem.és lehet hogy kulturáltabb vagyok mint te azért mert azt irtam hogy cseszd meg meg menj a picsába az még nem olyan csunya.kanál te ennél csunyábakat is ha meccsen lenne ennyi merszed ilyen cikket felolvasni a szurkolok előtt.és azért mert valaki szurkolo még nem kulturálatlan és nem buta.ez egy elég nagy tévit amiből jó lenne már leszállni azért mert vannak vandálok az egy dolog a nagy része a szurkoloknak kulturáltan viselkedik és szurkol.ennyi befejeztem drága idelle szia:-)

kelta 2009.10.22. 15:01:02

@idelle: "felfogtam. sok embernek fontos, hogy jól menjen a focicsapatának. ennyi, ugye?"

Nem, dehogy fogtad te fel, mert kurvára nem ennyi.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 15:02:44

@Draga85: "kiváncsi lennék aki ezt irta mit sportolhat?otthon nézi a neten a pornót és közbe nyomja a zsebhokit neki ez a sport mert kocka és puncit az életbe nem látott még:-D"

punci ügyben szerencsére nincs panaszkodni valóm.

én kérlek szépen a teniszt és a curlinget szeretem! :-D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 15:03:52

@kelta: bocs, figyelmetlen és tapintatlan voltam.

sok embernek fontos, hogy jól menjen a focicsapatának, győzelem esetén meg még a cerka is jobban áll.

így már OK, ugye?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 15:05:13

@Draga85: "ha meccsen lenne ennyi merszed ilyen cikket felolvasni a szurkolok előtt."

utópiákkal nem foglalkozom, csak ha még nem ivott beléjük senki.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 15:07:26

@Draga85: "azért mert vannak vandálok az egy dolog a nagy része a szurkoloknak kulturáltan viselkedik és szurkol."

és ez a nagy rész nem tudja elérni, hogy a nagyon kicsi ne csinálja ezt?
esetleg a többségnek macerás "indul a vonat..." transzparenseket festegetni otthon, de faszán bólogat, ha megszólal a meg nem értett kórus???

vagy hogy van ez?

munkagep 2009.10.22. 15:07:30

szerintem az a legviccesebb, hogy egyesek ilyen komolyan vették a cikket és megsértődtek

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 15:09:45

@munkagep: that's perfect. nekem végszónak is tökéletes.

úgyhogy léptem én is, valami hasznosabbal eltölteni az időt. ráadásul a munkaidő is letelt... :-DDD

kelta 2009.10.22. 15:14:02

@idelle: menj mester, mi úgyis túl hülyék vagyunk hogy fel fogjuk szavaid értelmét.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 15:17:58

ahogy te is csak itt mersz irogatni ilyenekket drága idelle és az olyan vandálok előtt ezt már nem mernéd kifejteni igy vannak ezzel a kulturált szurkolok is.hogy nem igazán akarnak a vandálokkal összetüzésbe kerülni mert talán ők is fossnak tőlük ahogy te is és ők a meccs miatt mennek ki és azért hogy jól érezzék magukat és örülhessenek ha Magyar siker születik egy meccsen. mert nem hiszem hogy te ezt előttük ki mernéd fejteni.igy van vagy tévedek és vagy olyan bátor hogy ezt megtedd?!:-Dnem hiszem.

és isten igazából azt se értem ha ennyire nem látsz ebbe a dologba bele akkor miért alkotsz véleményt a Magyar futtballról és a szurkolokról?mert az irásaid alapján amit a kommentekbe irogatsz- és ne érts félre nem megbántani akarlak-de halvány lila fingod nincs a focihoz.de lehet tévedek.lehet te vagy Kisteleki:-Dálcában:-D

tudod te milyen az amikor 42 ezer ember együtt énekli a himnuszt szerintem elég hátborzongató és nagyon felemelő érzés ha körbe nézel a lelátón és Magyar trikolorokat látsz és sálakat a magasba.egyszer menj ki és éld át te is.amugy Magyar válogatott mecsseken nincs balhé ezt bizd ide én tudom:-)

én akkor is azt modnom hogy

RIARIA HUNGÁRIA

Hispan07 2009.10.22. 15:28:00

Ez szimplán szar lett, grat a tehetséges szerzőnek

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.10.22. 15:28:26

@idelle:
Szerintem nagyon jó a poszt. A foci meg azért szar, mert olyanok irányítják mindig, mint te. Tesiből tuti fel voltál mentve. Melyik sport intelligens? - A sakk! - vághatnád rá. Ja, csak az meg nem sport. A valódi, a klasszikus sportok között a csapatsportok igénylik a legtöbb intelligenciát, mert ott többszintű alkalmazkodás, helyzetfelismerés, stb szükséges. Persze, intelligens sport a vívás is, és állítom, hogy a világ élsportolói nem csupán a sportághoz alkalmazkodott izomzat megmozgatását végzik, de komoly mentális terhet is viselnek mellette. Nem szeretném a sportot egyéb emberi tevékenységgel összevetni, mert minden ember a maga tevékenységében hasznos. A sportoló is csak egy haszonállat, mint a mérnök vagy az orvos. Mindenhol van mentális igénybevétel, és mindenhol fejlődik a területhez szükséges intelligencia. A foci, mint csapatsport különösen magas intelligenciát igényel, ha világszínvonalon űzi valaki. Ki kell ábrándítsam eltista egyetemfejű honfitársaimat, mindez nem jelent iskolázottságot. Az iskolázottság is fejleszt intelligenciát, csak másfélét, mint a foci. Nem várható el egy az egész életét a sportra, jelesül a focira feltevő fiataltól, hogy fejben deriváljon, ahogy egy matematikustól sem, hogy olyan sportteljesítményre legyen képes, mint egy olimpikon.
Próbálod itt ostoba elitistaként összehasonlítani az almát a körtével, de nem érdemes. Legalábbis egy bizonyos intelligencia szint fölött. Neked az alma jön be, másnak meg a körte, de attól, hogy te a körtét nem szereted, az még nem lesz alacsonyabb értékű, mint az alma.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 15:32:11

Mr. Falafel

teljesen igazad van.de ennek az elit iskolás agytornásznak ezt nem fogod ugyse megmagyarázni:-))

de jó az irásod igazad van

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 15:44:23

ja és még annyit hozzá füznék drága idelle hogy elég szánalmas ez a dolog hogy az irásokbóll kiemelgetünk részeket és ezeken ragadunk le én az egész irásodra válaszolok nem pedig tőmondatokon akadok fent

BéLóg 2009.10.22. 15:44:24

Az hogy a foci mennyire érzelmi sportág, leszűrhetjük a kommentekből.

Ha mondjuk lecserélnénk a szavakat és egy másik területről, mondjuk szeretett politikánkról valókra írnánk át, ugyanolyan ironikus anyagot kapnánk, de valószínűleg a töredéke komment sem jönne.

Érdekes, hogy mikor azt vizionáljuk ugyanitt, Lendvai elvtársnő 99 évesen a fideszről szónokol, netán Vezérünk Orbán tolószékes buzdító beszédet mond Budapest visszaszerzéséről -- hasonlók talán fellelhetők voltak ugyanitt, nem ugrasztotta egymásnak a két tábort.

Lehet, AZ a hallgatóság jobban vevő a gúnyra?

Én őszintén sajnálom azokat, akik MEGGYŐZŐDÉSBŐL állítják, ha valaki le mer olyat írni hogy az U20 amatőr mezőnyben ért el rendkívül nagy eredményt, vagy hogy ők a magyar viszonyok miatt PONTOSAN pórul járhatnak úgy, mint elődeik, azt személyes sértésnek veszik.

Egyszer egy szűk utcában szembe jött velem egy autó, egyik lámpája nem égett. Letekertem az ablakot, integettem a kezemmel, megállítottam és az alábbi párbeszéd zajlott le:
Jó napot! Csak annyit szeretnék mondani, hogy az xxxoldali lámpa nem ég. Majd nézze meg alkalomadtán!
A tiedet, te köcsög! -- volt a válasz, majd a sofőr gázt adott és elhúzott...

Hát most a Holnapi Újság is ilyesmivel szembesült.

statez 2009.10.22. 15:47:21

Már megszokhattuk, hogy a sikerre kiéhezett, vagy inkább már régen éhhalált halt fociközvélemény az Egyiptomból érkező hírek hallatán abban a minutumba átesik a ló túloldalára. Jöhet itt bárki most bármilyen észérvvel, a mi uhuszasaink egyszer s mindenkorra az új aranycsapat, az sem számít, hogy bronzot nyertek. S hogy a valóság majd ismét kiábrándító lesz, istenem, addig is eltelik majd egy félév abban a hitben, hogy megint van magyar foci...

BKFoto 2009.10.22. 15:48:01

@idelle: "áruld már el, mennyivel lesz jobb egy ország polgárainak, ha az ország futballválogatottja sikert ér el? növekszik az életszínvonal? olcsóbb lesz a gáz?

a foci is egy tipikus néphülyítés. nálunk például krónikus tünetekkel"

Elég szűk és homályos a látóköröd, de azért megpróbálom összefoglalni. A sport amellett, hogy egy társadalom egészségét javítja szórakoztat és javítja a közmorált (kérj meg egy társadalomkutatót, kiszámítja neked hány(ezer) milliárdot érne ez). A szolidaritást, az együvé tartozás érzését is növeli, ami nálunk ugye igen gyenge (lásd ezt a postot). Mindezek mellett a foci, mint a legnépszerűbb sport, világszerte komoly érdeklődés tárgya és egy-egy vb ill. főleg egy vb-döntő a legnézettebb események egyike. Ebből következik, hogy bizony nagy üzlet is (lásd olimpia). Tehát indirekt módon a jó foci komolyan javítja egy ország -viszonylag felszínes- megítélését világszerte, példaképeket teremt az ifjúságnak, és nem utolsósorban megnöveli egy egész ország önbizalmát.

Tehát igen, nemcsak élni jobb egy sportban sikeres országban, de számokkal is kifejezhetően jobb lesz az életszínvonal.
(Persze lehet neked ugyanolyan xar lenne, de a posztolónak is:))

kelta 2009.10.22. 16:00:34

@BéLóg: jaja, tök jó példát írtál, sütött a jószándék az írásról.

kelta 2009.10.22. 16:02:00

@BéLóg: jaja, tök jó példát írtál, sütött a jó szándék meg a segítőkészség az írásról.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 16:02:44

@statez:

jaj istenem ismét egy nagyokos aki annyira ért a focihoz mint én a bankügyekhez.:-)

kelta 2009.10.22. 16:04:19

óbazmeg már megint.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 16:06:18

@kelta:

ne beszélj igy mert akkor idelle megint megmondja hogy ilyen egy kulturált focidrukker ne irj igy jaj istenem:-DD

cynicalbitch 2009.10.22. 16:08:32

@Draga85: az mit jelent, hogy valaki ÉRT a focihoz?

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 16:09:58

@cynicalbitch:

semmit nyugi mi sem értünk hozzá.:-DD:-PP

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 16:13:05

@cynicalbitch:

gondolj csak amit akarsz:-DDnagyon nem izgat:-PPmajd ha neked is lesz edzői képesitésed majd akkor beszélgetünk jó?!hogy ki mennyire ért a focihoz addig is maradjunk csöndbe te is én is:-P

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 16:14:41

@cynicalbitch:

gondolj csak amit akarsz majd egyszer leülünk egy sör mellé és akkor majd kiderül ki mennyire ért hozzá jó!?:-PP

BéLóg 2009.10.22. 16:19:28

@kelta: Nem tudom, kellett volna jószándéknak sütni?

BéLóg 2009.10.22. 16:20:06

@kelta: Nem tudom, kellett volna jószándéknak és segítőkészségnek sütni?

BéLóg 2009.10.22. 16:21:58

@kelta: Remélem értékeled a humoromat, vagy mellélőttem?

Egyébként ha más nem, ÉN biztos megfogadom a tanácsot, ha majd blogot nyitok.
A lényeg legyen irónia + szarkazmus + humor + kritika, de LEGFŐKÉPP jószándék + segítőkészség.

És főleg süti... :-)

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 16:22:45

@BéLóg:

nem nem kellet volna itt nem is arról van szó hanem arról tudod hogy mi sem irogatunk olyan dologról amihez nem értünk ezt elvárnánk olyan meberektől is akik meg ehez nem értenek amit most ide leirtak.csak ennyi az egész de mindegy ez már lerágott csont ti ilyen emberek vagytok elfogadunk igy titeket ahogy vagytok a negativ világmeglátásotokkal együtt.

kelta 2009.10.22. 16:40:40

@BéLóg: azért 2.-ra már erőltettet volt :)

"A lényeg legyen irónia + szarkazmus + humor + kritika, de LEGFŐKÉPP jószándék + segítőkészség"
Alapvetően, nem baj ha dominál az irónia mint itt, de az igen ha az igazságtalan és nem tényeken alapul.

riado 2009.10.22. 16:45:21

HATALMAS IRAS. CSAK IGY TOVABB

Rui Blaaz 2009.10.22. 16:49:40

A demokrácia egyik alapproblémája az általános választójoggal járó lefelé nivellálódás -- azaz potens vagy annak tűnő pártként olyan üzenetekkel kell bombázni a választópolgárt, amit nagy számban "megért".
Ezzel sikerül megölni az intellektuálisan többre vágyást, marad az anyag, a pénz és a primitív üzenetek. Aztán a hangyák kiválasztják a királynőt. He?
Cenzusos választójogot, azonnal.

delpierofan 2009.10.22. 16:58:44

El sem hiszem, hogy képes voltam végigolvasni a kommenteket. De annyira érdekesen indult, sőt, egyes részeit talán még a jövendő diplomamunkámhoz is felhasználhatnám :)

Amit én gondolok, az
1. A cikk középszerű, vannak benne humorosabb részek, az önirónia oké, de az természetes, hogy pár elvakultabb focidrukker, aki évek óta sikerekre éhezik, hatalmas szemétségnek látja a dolgot.

2.Idelle, azt kéne megértened, hogy az emberek különbözőek. Az általad felsorolt értékek gyönyörűek, igazán fontosak, de azért fogadd már el, hogy egyeseknek, mitöbb rengeteg embernek szerte a világon nagyon fontos a sport. (most ne általánosítsunk a focira, bár kétségtelen te ezt szemelted ki mocskolódásod fő céljául). Ha megértetted és felfogtad, mint ahogy egy-két hsz-edben azt sejtetni engeded, akkor meg nem értem miért töltöd azzal az idődet, hogy a sport-fociszerető embereknek beszólogatsz, megbántod őket.
Egyeseknek igenis remek érzést képes okozni ha nyer a kedvenc csapata, fel van dobva a napja, örömmámorban úszik. Vereségnél bosszankodik, keserűséget érez. Miért? Hisz semmi köze nincs az adott (külföldi klub)csapathoz, reálisan nézve neki se jobb, se rosszabb nem lesz a napja/élete. Ez a te álláspontod. Mégegyszer mondom, különbözünk, ezzel sincs semmi baj, csak azt is el kéne fogadni, hogy van akinek ez számít. És nem leidiótázni miegyebek a kommentjeidben. Te nem érted meg, mit jelent együtt drukkolni, elemezni, taktikázni, izgulni másokkal a kedvenc csapatunknak. Megvitatni az átigazolásokat, esélyeket, a játékosok-edzők kilétét. Valószínűleg egyetlen egyszer sem ültél körmödet lerágva egy, a csapatnak létfontosságú meccset nézve, nem ugrottál ordítozva fel a tévé elől a győztes gólnál. Mit győztes gólnál? Egy sima gólnál, kapufánál, helyzetnél, veszélyes passznál, cselnél, szerelésnél!

A NEMZETI együttesnél ez hatványozottan igaz, legalábbis nálam. Ismétlem, nem csak focinál. Amikor negyvenezren éneklik a magyar himnuszt egy selejtező előtt, amikor akármilyen rosszul játszunk, zúg a RIA-RIA-HUNGÁRIA legyen az foci, kézi, kosármeccs...Amikor egy olimpián egy kajak-kenu futamon feláll a szőr a hátadon, ugrálsz, üvöltessz, drukkolsz, húzd meg Kati, csak még egy kicsit bírd ki, 200 méter, 100, a kommentátor is önkívületben ordít, 50 méter-de már csak fél hajó az előny, gyerünk, HÚZD MEG! Innen már nem lehet elvenni a győzelmet, MEGVAN! Amikor a himnusz, A HIMNUSZ szól a dobogó legfelső fokán álló magyarnak, én legtöbbször elsírom magam, és iszonyatosan jó érzés tölt el, szinte már nem is evilági.

És nem azért mert nem vagyok intelligens, legalábbis nagyon remélem. Hanem mert ez a SPORT, ami mindennapjaink szerves része, érdeklődésünk középpontja és egyes érzelmeink legfőbb forrása.

Rui Blaaz 2009.10.22. 16:59:04

...felteszem, nem lenne alacsonyabb a Jobbik támogatottsága, de nem kellene olyan észérvekkel vitatkozni, mint a "há mer csakmercsak, szétbaszom a pofád, geci", ami, valljuk be, überelhetetlen.

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:02:34

@delpierofan:
HIMNUSZ NEMZET HUNGÁRIA
cép, naon cép, annyira, hogy feláll a cőr
ühüm

Taxomükke (UK) 2009.10.22. 17:03:52

Kedves posztíró, az nem zavar, ugye, hogy erről a rókáról már kábé a hetedik bőrt húzod le...?
Szólj bátran, vagyunk itt egy páran, akik odaállnak neked, rúgj belénk is egyet-egyet, biztosan jól esik - feltéve, ha mi sem rúgunk vissza.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:05:37

@Rui Blaaz:

azt tudnám ide hogy jön a politika meg a Jobbik.istenem.szánalmas

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:07:26

@Rui Blaaz:

hát öcsém ne haragudj de te akkor- erre nem lehet mást mondani te harcolod ki a kommenjeiddel- zsidó vagy ez van:-D

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:07:54

ha meg Magyar vagy szégyeld magad hogy ilyet irsz

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:10:30

és ne kezd el hogy na márt megint kezdődik mert te hoztad fel a politikát holott ennek vajmi kevés köze ehez a poszthoz

housemd 2009.10.22. 17:10:54

azért mindig újra meg újra megállapítom magamban, mennyi ökör van mindenfelé... és nem értem, mi az a mágikus erő, ami miatt ennyien gerjednek a focira.
a válogatott fiúknak gratulálunk innen is. ettől a poszt még kiváló és találó, félő, hogy igaz is lesz. a nevek, azok meg zseniálisak.

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:11:14

jujj, hát korrelációt számolok a hozzászólások gazdáinak vélt politikai hovatartozása és a hozzászólás tartalma (szemét cikk vs. ragyogó cikk) között

"a Jobbik.istenem.szánalmas"

köszönöm, köszönöm, alig kellett lehajolnom érte

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:12:48

és mielőtt az is megfordulna a fejedben hogy minden Magyar focidrukker rasszista meg ehez hasonlók ki kell ábránditsalak itt aki a politikát felhozta te vagy eddig egy komment se szólt erről ugyhogy viseld a következményeit

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:14:12

szégyelld
kezdd
ehhez

egy ekkora magyar, mint te, pont a magyaróráról hiányzott?
;-)

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:15:11

@Rui Blaaz:

nem veszed észre hogy a politizálást te kezdted el?ugylátszik te a kisebbség érzésedtől nem látsz tovább

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:15:58

milyen következményeit?

semmiféle következménye nincs, hacsak az nem, hogy egyszer csak tényleg (újra) lesz cenzusos választójog.

én szavaznék, te nem

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:16:22

@Rui Blaaz:
ez is szánalmas hogy a helyesirással törödsz mással nem tudsz támadni csak ezzel ez a vicces:-DD

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:18:02

@Rui Blaaz:

úristen erre a dologra már tényleg nem lehet mit irni:-DDDjó vagy öreg nagyon jó:-PPveregesd meg a vállad:-D

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:23:26

eléggé elszpemeljük a végit, ugye? :-)

a helyesírásod tényleg ciki. egy elektronikai tesztnél vagy egy PC-játékos blogban fel sem tűnne, de most zavaró

NA KIJA MAGYARAB? E? :-)

szaré' lenne kisebbség(i) érzésem? itt a hosszú hétvége, jó kedvem van, ma nem bántottam a peonjaimat (egyet sem!), mindjárt jön a következő fizetésem, viszem a gyerkőcöket a nagyihoz, és (!!!) gond nélkül levelezhetek hülyékkel. pont addig, amíg jólesik (így, egyben írjuk). te meg este feltekeredsz egy villanyoszlopra. vagy nem. nem fontos.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:24:22

@Rui Blaaz:

azt hiszed mi?hogy te szavazhatnál sajnos ki kell hogy ábránditsalak:-DDilyen irássokkal csak azt bizonyitod hogy nem igazán nőhetnél fel egy ilyen választáshoz:-DD:-PP

de a lényeg NAGY KIRÁLY VAGY:-DDTISZTELLEK:-p

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:28:32

well
úgy alapvetően semmire nem tudsz érdemben reagálni, nem is neked írok.
és eszem ágában nincs támadni, mert minek, épp csak próbálom tudatosítani, hogy ha nagyon magyarkodsz, akkor csináld jól. meg lehet tanulni a helyesírást is. meg a 64 vármegyét. vagy csak 63? esetleg 62? hőbörgés, zsidózás helyett. vagy ha nem megy, akkor "mellett". van rá időd, fajtárs.

Draga85 (törölt) 2009.10.22. 17:28:57

@Rui Blaaz:

Vigyed,legalább egy ismételetn szánalmas hétvége elé nézel hogy az interneten fogsz lógni és állitásod szerint ilyen hülyéket fogsz leoltani mint én hajrá mindent bele.

én miért tekerednék fel egy villanyoszlopra!?csak vigyázz az utón Izrael felé nehogy a porontjaiddal a nagyi felé egy palesztin rakéta szétszedje a trabit:-D

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:31:07

szeretnélek én is tisztelni, de még nem megy. várj, visszascrollozok, keresek valami biztatót.

itt van ez:
"gondolj csak amit akarsz majd egyszer leülünk egy sör mellé és akkor majd kiderül ki mennyire ért hozzá jó"

szereted a sört! király!

Rui Blaaz 2009.10.22. 17:41:36

:-)))
nehéz reagálni, pedig szeretnék, hidd el.
nem találom az ilyen levelekre félretett érvkészletemet.
de várjál, várjál:

Ö, hű, bazmeggeci, köcsögállat, szemétparaszt, izémeghogy, pontanyámat?

azt a részt, ahol a "hülyéket fogsz leoltani" nem találom. mit értettél félre?

francba, mennem kell, vigyázz magadra, kellesz majd még Jóm Kippurra. de csak a véred.

:-D

mizrolist 2009.10.22. 18:13:45

Úristen, ennyi szűklátókörű idióta barmot Európa nem baszott még.

Én végignéztem az egész U20-as vb-t, néztem a vb-selejtezőket, és nézem a Debrecen meccseit, drukkolok folyamatosan; de ezen a poszton sírtam a röhögéstől. Mert süt belőle az az önirónia, ami sosem árt senkinek, és benne van az a kis magyar korrajz, ami áthatja az utóbbi pár évtizedet... (és bizakodom, hogy Wang Patrik a magyar válogatott mellett fog dönteni! :D)

delpierofan 2009.10.22. 18:32:40

@Rui Blaaz: gúnyolódj csak nyugodtan. nem leszel tőle több igazából, bár valsz annak érzed magad.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 19:36:29

@Mr Falafel: külön örülök, hogy a magyar foci állapotát a magam fajtáknak tudod be, nem rögtön nekem, személyesen.

amit az intelligenciáról írsz, azzal azért vitatkozom. értem én, hogy ELVBEN egy csapatjátékban összetettebb gondolkodás kell, de nem értem, hogy például egy normál cégnél, normál hierarchiában dolgozó ember mennyivel KEVÉSBÉ intelligens csapatjátékos, mint egy focista.

és azért két dolog még:
- valljuk be, világszinten sem túl sok az olyan játékos, aki brilliáns és kifinomult intelligenciájáról lenne híres, és most arra gondolok, hogy irányít, lát a pályán, osztja a labdát és az igét, tehát, hogy nemcsak technikás, mert abból van jó néhány.
- elég csak meghallgatni a futballistáinkat: tisztelet a kivételnek, de három egybefüggő, értelmes mondatot képtelenek elmondani folyékonyan, nyökögés nélkül.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 19:46:47

@Mahgar: sajnos világszerte dúl az a gyakorlat, hogy a pénzt az élsportba nyomják. ennek következtében a fiatalok példaképei agyonszurkodott, bedrogozott, felfújt droidok, de kétségtelen, hogy sokat keresnek.

az olimpia is jó dolog, főleg, mert a záróünnepség után még hónapokig munkát ad azoknak a segédmunkásoknak, akik bontják a haszontalanná vált építményeket.
komolyra fordítva: kétségtelen, hogy például Barcelona sokat köszönhet infrastrukturális szempontból az olimpiának, de mi, magyarok ezt is el tudnánk cseszni. bízom benne, hogy 2100 előtt nem is pályázunk.

és mindezenközben nem jut pénz a tömegsportra, pedig ha valami, akkor az igazán fontos lenne.

panem et circenses. és ti itt bizonygatjátok, hogy milyen klafa is a circenses.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 19:57:41

@Draga85: "majd ha neked is lesz edzői képesitésed majd akkor beszélgetünk jó?"

tudod, ha az agysebészetről született volna ez a poszt, és írnád, hogy tebaromneszóljálnemértesz hozzá, akkor megérteném, sőt, itt sem lennék.

hogy az az edzői papír jelent-e valamit, döntsék el a tények és a számok, azaz hogy pl. a Maon edzői képesítéssel rendelkezők közül mi a legnagyobb eredmény, amit elért valaki.
vagy hányan értek el egyáltalán valamit.

na most, az agysebészettel szemben a focinak abban van pechje, hogy transzparens. azt viszonylag egyszerű felfogni, hogy a cél a gólszerzés. még két alapvető dolgot borzasztó egyszerű felfogni:
- a profi úgy veszi le a labdát, hogy elsőre, és nem pattan el tőle;
- az úgy hatékony, ha a labdát pontosan juttatjuk el a csapattárshoz.

na most kérlek, azt nem túl bonyolult megállapítani, hogy ezt a két alapvető technikai elemet a magyar labdarúgók 96,5%-ának nem sikerült elsajátítani.

kábé 25 év után az U20-as magyar-olaszon láttam olyan játékosokat, akik ezt meg tudják csinálni. fecske-nyár problematika.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 20:58:26

@delpierofan: "Te nem érted meg, mit jelent együtt drukkolni, elemezni, taktikázni, izgulni másokkal a kedvenc csapatunknak."

dehogynem. közösségi élményt. csak tudod, olyan ez, mint a horgászás: horgászni az jár, akinek nem jó otthon. :-)

"Valószínűleg egyetlen egyszer sem ültél körmödet lerágva egy, a csapatnak létfontosságú meccset nézve"

de: '86-ban a szovjet-magyar elé. na, azóta talán egyszer sem.

a többihez: tudod, én viszonylag kemény fejű és viszonylag régimódi fazon vagyok és nem szeretem a pótcselekvéseket. az én felfogásom szerint a közösséget először a szűk környezetünkben keressük. lehet, hogy ez nehezebb, mert a "meccsközösségben" mindenki egyetért és nincsenek éleménykülönbségek, de a közeli kapcsolatok valósak.

kelta 2009.10.23. 17:40:33

@idelle: "- a profi úgy veszi le a labdát, hogy elsőre, és nem pattan el tőle;
- az úgy hatékony, ha a labdát pontosan juttatjuk el a csapattárshoz.

na most kérlek, azt nem túl bonyolult megállapítani, hogy ezt a két alapvető technikai elemet a magyar labdarúgók 96,5%-ának nem sikerült elsajátítani."

Ez kurva nagy leegyszerűsítés a fociról, általában, és magyar focistákkal kapcsolatban.

kelta 2009.10.23. 17:45:40

@Rui Blaaz: "jujj, hát korrelációt számolok a hozzászólások gazdáinak vélt politikai hovatartozása és a hozzászólás tartalma (szemét cikk vs. ragyogó cikk) között"

Ja biztos, ez ilyen kurva egyszerű.

El Argentino 2009.10.29. 23:07:52

:D Na utólag bepótoltam a cikket, amúgy én ezt a jövőképet látom, és röhögtem is néhol 1-2-t. Jó cikk, aki meg "károg" itt, az el van varázsolva.

Evil Dick 2015.08.13. 14:38:34

Na, így évek múltán végigrágtam magam a bejegyzésen és a kommentek javán is. A hőbörgők, a blogírót támadók most hol vannak? És hova lettek az U20-as VB résztvevői? Hát a Debrecen? Pláne a többi? Semmi nem változott, csak még több százmilliárd ment el a semmire.
süti beállítások módosítása