HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2011.04.07. 07:20 holnapi újság

2019: Új Terminátor-film menti meg a magyar mozit

Címkék: lendvai ildikó bereményi géza lázár jános andy vajna csoóri sándor arnold schwarzenegger rudolf péter schmitt pál kovács kokó istván kárpáti györgy torkos matild raksányi gellért sára sándor 2019 nemcsák károly koltai gábor

Hamarosan elkezdik forgatni Magyarországon, az Etyekwood stúdióban, a fóti filmstúdióban, a kiürült diósgyőri, ózdi és tatabányai ipartelepeken, elhagyatott mecseki bányákban és a félig beomlott M6-os alagutakban a Terminátor 6-ot – mondta el ma délelőtt lapunknak, a Shot! magazinnak Andy Vajna filmes kormánybiztos, a Terminátor-sorozat producere. A sorozatnak – amelynek a legutóbbi része 2015-ben készült el – ez lesz az első olyan epizódja, aminek egyetlen kockáját sem az USA-ban vagy Indiában forgatják és a cselekménye sem az Egyesült Államokban játszódik. Ráadásul ez lesz az első a harmadik rész óta, amiben, ha csak kis időre is, feltűnik Arnold Schwarzenegger, erősítette meg a kormánybiztos-producer a Helyi Nemzeti Théma korábbi híreit, miszerint a magyar díszállampolgárságot kapott, kaliforniai kormányzóként Matolcsy Györgyöt tanácsadónak szerződtető politikus visszatér a filmvászonra.

Vajna szerint a magyar mozit "ha a bizniszt nézzük, évtizedekre tartósan fejlődő pályára állíthatja" a 650 millió dollárból (nagyjából 160 milliárd forintból) készülő, "minden ízében magyar" film. Hogy mennyire magyar lesz? A film rendezésére – ez egyedülálló – Koltay Gábort és Sára Sándort kérték fel, akik "örömmel fogadták a közös munka inspiráló lehetőségét". A forgatókönyv Vajna ötletéből Koltai, Bereményi Géza és Torkos Matild közös munkájában készül, de az akciójeleneteknél tanácsadóként közreműködik Kovács Kokó István, Kárpáti György és Schmitt Pál is. A főbb szerepeket Eperjes Károly, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Reviczky Gábor, Nemcsák Károly és Oszter Sándor játssza, a film zenéjét a méltán népszerű Kovács Ákos szerezte, Keresztes Ildikó énekli. "A múvi sztorija is Magyarországon játszódik" – mondta Vajna, aki részleteket nem árult el.

Lapunknak azonban egy magát megnevezni nem kívánó forrásból sikerült hozzájutnia a forgatókönyv vázlatához. Ezek szerint 2222-ben a számítógépek által az emberek és a kiborgok evolúciójával teremtett új, 105 ujjú, 64 ezer színkódban látó, bináris kódban létező, vörös színű faj tagjai, a transzmenek a Föld egyre nagyobb területeit hódítják el az emberek elől. Csakhogy az emberi tudósok kis csoportja néhány Prima Primissima-, Széchenyi- és alternatív Széchenyi-díjas agykutató irányításával új, minden korábbinál hatékonyabb szuperfegyvert, egy élő csodafegyvert fejlesztett ki. Ebbe DNS-mintákat és szövetdarabokat építettek be Lázár János lézerblokkolójából, Orbán Viktor kettősbeszéd-központjából, Szijjártó Péter hajzseléjéből, Selmeczi Gabriella agyából bájából, míg a  programozásához felhasználták Deutsch Tamás mikroblogját, Semjén Zsolt vasárnapi imádságosfüzetét és Pálffy István józan paraszti ízlését.

Az emberi csodafegyver (Eperjes Károly) átfogó reformpolitikai intézkedéscsomaggal, a gépek különadóztatásával, egy új alkotmány elkészítésével és folyamatos médiakampánnyal hatalmas és sikeres offenzívát indít, ezért a transzmenek is megteremtik a maguk gyilkológépét, a CsokiKapitány 13-at (Nemcsák Károly). Ez a gép, amibe Moldova György és Schiffer András Vasas-bérletéből, Gyurcsány Ferenc államférfiúi reformlendületéből, Botka László hajtincseiből, Tamás Gáspár Miklós szemüvegéből és Lendvai Ildikó hangszálából kerülnek atomi részecskék, karizmatikusabb figura, mint Mesterházy Attila volt, szociális demagógiával, demokratikus hazafisággal és a Népszava hasábjain megjelenő napi ötven sajtóközleménnyel indít ellentámadást.

A titáni embergépek csatájában feltűnik majd egy szépséges IMF-szakértő (Nagy-Kálózy Eszter), korrupt idős politikusok – ezek egyike lesz, "csak a múviban" Schwarzenegger – és egy minden veszélyre fittyet hányó alkotmányjogász (lehet, hogy ezt a szerepet maga Kolláth György játssza majd el) is. A forgatókönyv vázlatából jövő heti számunkban eredeti részleteket is olvashatnak. Emellett megtekinthetik majd azt a filmelőzetest is, amelyben Eperjes Károly halált megvető bátorsággal kiugrik egy dél-alföldi mellékvonalon harminccal száguldó BzMot személyvonatból, egyenesen a John Connor hetedik generációs klónját (Rudolf Péter) egy lómotor hátán – a lómotort alakító Overdose zsoképilótája valószínűleg Talmácsi Gábor lesz – egy, a Szomszédokból időutaztatott nyomdagépbe bepréselni próbáló Nemcsák Károly nyakába.

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr922804565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Apple alapítója szerint a gépek leigázzák majd az embereket 2011.06.05. 11:55:13

A hamarosan öntudatukra ébredő gépek háziállatként fogják tartani az emberek - jósolja az almás cég alapítója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisRita 2011.04.07. 08:30:07

Ez valami fantasztikus lett! Rég röhögtem ennyit: D

Chazz Reinhold 2011.04.07. 10:02:43

asszem mostan felköthetik a gonosz kiborgok a titánium-magnézium ötvözetből készült gatyamadzagot!
Eperjes tuti úgy fog majd elköszönni a fináléban, hogy: - Oszt jónapot!
(amit az amerikai mozikban tévesen - Hasta la vista, baby -ként fognak feliratozni)

antiszociális taho_kismama 2011.04.07. 10:05:22

méltatlannak találom, hogy Balázs Péter nem kapott szerepet
:))

csoko20 2011.04.07. 11:22:11

Remélem lesznek lézerfegyverek, amik Nenyi-nyalábokat lőnek ki:))

bukott madonna két nagy didivel 2011.04.07. 11:28:34

időnként olvasom a blogot, de eddig még nem szóltam hozzá, most is csak azért teszem, hogy megköszönjem, mert szétröhögtem magam! Ez nagyon király írás! :)

krj 2011.04.07. 11:41:07

és mi van kreszpórodrígóval meg vitézy-klánnal? ők már smafuk? :-)

driopios 2011.04.07. 12:08:43

És Orbán Viktort már meg sem akarják gyilkolni????

örömóda 2011.04.07. 12:53:21

:)
a film zárómotívumaként Franco Nero néz
süti beállítások módosítása