HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2011.02.08. 10:11 holnapi újság

2021: A Láthatatlan Ember lesz az MSZP elnöke

Címkék: mszp gyurcsány ferenc veres jános katona tamás 2021

GYORSHÍR

Karakánabb és karakteresebb, bátrabb és markánsabb, jobban észrevehető és keményebben politizáló szervezet lesz a jövő évi választásokra a Magyar Szocialista Párt, ezt ígéri az MSZP újonnan megválasztott elnöke, aki ígérete szerint a korábbinál sokkal komolyabb kritikát mond már Orbán Viktor évértékelőjéről is. A Láthatatlan Ember – aki a kongresszusi küldöttek csaknem 90 százalékának támogatását nyerte el, és akit máris a támogatásáról biztosított a másik elnökjelölt, a párt örök ígéretének mondott Kiss Péter – elnöki köszöntőbeszédében azt mondta, a célja a párt újjászervezése, és megerősítése.

"Kritikáknak és önkritikáknak komoly, már-már betegesen erős hagyománya van a baloldalon. Én ezzel most szakítani kívánok, a párt előző vezetéséről ezért csak annyit mondok: annál sokkal láthatóbb szervezetet szeretnék, mint amit nekik sikerült elérniük, annál sokkal feltűnőbb, figyelemreméltóbb, karakteresebb elnökkel. Örülük, hogy a küldöttek is így gondolták, és úgy érzik, hogy én lehetek ez a személy" – mondta köszöntőjében a Láthatatlan Ember. Az új elnök felhagyna a közleménypolitizálással, "mindenütt ott leszünk, mindenkit megszólítunk, nem leszünk gyávák bátornak lenni" – fogalmazott. Erősítené az MSZP baloldali jellegét, ezért is jó döntésnek tartotta, hogy a kongresszus az elnökségébe választotta a pártba a hét évvel ezelőtti választási kudarca után visszatért Szili Katalint, továbbá a baloldali eszmék olyan meghatározó képviselőit, mint Szanyi Tibor, Schmuck Andor, Kapolyi László és Karsai József.

A kongresszuson Gyurcsány Ferenc öleléssel és vállveregetéssel gratulált az új elnöknek, valamint szintén a támogatásáról biztosította őt. Ennek némileg ellentmondani látszik ugyanakkor az a blogján tegnap késő este megjelent bejegyezés, miszerint paprikáskrumpli-főzés közben arra a döntésre jutott, hogy "Veres Jancsival és azzal az exceleszű Katona Tamással" létrehozza a párton belül '06-os Hiteles Demokraták Platformját. Kérdésünket, hogy ez jelenthet-e pártszakadást vagy a pártegység megbomlását, Gyurcsány nem válaszolta meg.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr242646260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csezmiczei Vitéz János 2011.02.08. 11:03:23

Egyes források szerint a szocialisták rossz néven vették, hogy Orbán Viktor a kongresszusukra időzítette 23. évértékelő beszédének elmondását. :-).

OFF: egyenlito.blog.hu/2011/02/08/orbanertekelo_1

Fortisszima Fingusz 2011.02.08. 11:29:46

Azt elfelejtetted mondanki kedves Vitéz János,hogy IFJABB Orbán Viktor évértékelő beszéde....

aeidennis 2011.02.08. 14:46:12

...Gyurcsány Ferenc még a láthatatlan embert is megtalálta a színpadon... :)
süti beállítások módosítása