HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.11.26. 11:19 holnapi újság

2039: Nyilvánosságra hozzák, kik bundáztak 30 éve

Címkék: mlsz labdarúgás bunda bundaügy 2039

GYORSHÍR NTS-KOMMENTTEL

Év végéig most már tényleg nyilvánosságra hozza 2000-es évek eleji nagy európai fogadásicsalás-sorozat összes magyar érintettjének a nevét a Labdarúgás és Kulturált Népszórakoztatás Nemzeti Szövetsége. A szövetség a hónap végéig kapja meg az ügyet a hazai labdarúgás berkein belül vizsgálú öttagú szakértői vizsgálóbizottság jelentését, amelyet értékel, elemez, majd közzétesz honlapján - jelentette be Szöllősi György, egykori sportújságíró kollégánk, a honi fociszövetség ügyvezető főtitkára. Szöllősi nem reagált arra az újságírói felvetésre, hogy a vizsgálóbizottság elnöke Puhl Sándor volt-e, a tagjai pedig Mészöly Kálmán, Saskőy Szabolcs, Borgulya István, valamint nemzetközi szakértőként a 2000-es évek első évtizedében meghurcolt, később rehabilitált tahiti Reynald Temarii. "Mint volt szakmabeli, természetesen megértem a kíváncsiságotokat, de vannak előírások, amik mindenkire vonatkoznak" - mondta, hozzátéve: "higgyétek el, a munkára szakmailag és emberileg is tökéletesen alkalmas, feddhetetlen szakértőkről van szó, bárkik is legyenek azok".

A Nemzeti Testkultúra Sajtójának kommentárja a gyorshírhez.

Már harminc éve annak, hogy Németországban nyomozássorozat indult egy nemzetközi fogadásicsalás-sorozat gyanúja miatt. A világ számos országában, így hazánkban is vizsgáltak meccseket, és hamar bebizonyosodott, hogy sajnos az akkori, a szocialista-liberális rezsim szellemi és erkölcsi nihiljébe süllyedt országban is megérintett a könnyen szerezhető sok pénz szele néhány lelkileg nem túl erős sportembert. A hazai sportszakmai közvélemény és a világ legnépszerűbb, már-már leglátványosabb sportágának felbecsülhetetlen méretű honi szurkolótábora azóta is fokozott figyelemmel kíséri az ügyet, hogy kiderüljön, kik voltak az eltévelyedettek, kik szennyezték be ennek a remek szórakozásnak a magyarországi mindennapjait, hullámvölgybe sodorva a sportágat, besározva az egykori Aranycsapatnak még az emlékét is.

A labdarúgószövetség vezetése szerencsére minden időszakban korrektül és előremutató hatékonysággal együttműködött a bűnüldöző és nyomozati szervekkel, úgy határon innen, mint határokon túlnyúlóan. A szövetség időről időre közzétette, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza a névsort, ám ez - mint az egy, az akkor még MLSZ-nek hívott testület 2023-as Székesfehérvárra költözése közben előbukkant dokumentumból kiderült - csak taktikai húzás volt, hogy az ügyben résztvevők közül minél többeket bírjon megszólalásra. Ugyanakkor emiatt és a nyomozás érdekeire hivatkozva mindeddig nem tette közzé a mérkőzések és nevek pontos listáját - bár el kell ismerni, a mostanában ismét nézőktől duzzadó lelátókon a mindig mindent tudni vélők és a mindig mindent jobban tudók nevek egész kavalkádjával szédítik egymást.

Ettől persze minden jóérzésű ember sírni tudnak - de hát mit Istenem, mit tehetünk, ilyen országban élünk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr52474215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.11.26. 12:56:20

El ne higgyétek egy szavát se az írásnak!
Ki hinne el olyat, hogy "a mostanában ismét nézőktől duzzadó lelátókon"? Na ugye!

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.11.26. 12:59:24

nem értem, hogy lehet ilyen pontatlan a cikk:
Nemzeti Együttrugdosási Minisztériumot megjelölni
Labdarúgás és Kulturált Népszórakoztatás Nemzeti Szövetségének...
süti beállítások módosítása