HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.12.08. 08:07 holnapi újság

2019: Megnyílt a 6:6 Labdarúgó Akadémia

Címkék: futball szerencsejáték 2019 mico szmiljanics fociakadémia

Új képzési módszerek, új munkastílus, új szellemiség, mindez a magyar labdarúgás évszázados hagyományaihoz méltó színvonalon, de kiegészítve a szerb és horvát labdarúgás nemzetközi tapasztalataival és kapcsolatrendszerével - így foglalta össze a fővárosban tegnap megnyílt, jubileumi, századik magyar fociakadémia ars poeticáját a Magyarországon ismert labdarúgóból lett sportmenedzser, Mico Szmiljanics. A 6:6 Labdarúgó Akadémia neve annak tulajdonos-menedzsmentje - Szmiljanics mellett Puhl Sándor és Saskőy Szabolcs, valamint a pénzügyi befektetőt, a Pago Pagón bejegyzett offshore-cég, a Looking To The Future Ltd.-t képviselő Mark Clattenburg egykori játékvezetők, továbbá Radovan Radoljevics szerb születésű müncheni üzletember - arra számítanak, hogy az új fociakadémia már a működése negyedik-ötödik évében nyereséget tud termelni. Becsléseik szerint ugyanis miután felmenő rendszerben feltöltötték tehetséges fiatal játékosokkal, az első játékosgeneráció ekkorra már megjelenik az él- és esetenként a másodvonalbeli magyar és európai klubcsapatoknál.

Bár az akadémia menedzsmentje nem sokat árult el arról, milyen szakmai koncepciót dolgoztak ki, labdarúgóberkekben azt beszélik, hogy a legkorszerűbb edzésmódszerek mellett a program kidolgozói a modern labdarúgás által elvárt legfontosabb ismeretanyagot is átadják a fiataloknak. Úgy hírlik, bár az akadémia részéről ezt senki nem erősítette meg, hogy a klasszikus technikai, taktikai és erőnléti edzések csak a képzés idejének nagyjából felét érintik, és körülbelül ugyanennyi időt szánnak majd a játékosok elméleti felkészítésére is.

A lapunkhoz eljutott feljegyzések szerint az évfolyamonként várhatóan 18-22 fiatalt foglalkoztató akadémián -ahová nemcsak magyar, hanem szerb, horvát, bosnyák, ukrán és román fiatalokat is várnak - az elméleti képzések széles skáláját nyújtják majd. Az első akadémiáktól kezdve oktatott, alapnak számító számítógépes ismeretek és angol nyelvi képzés mellett ma már az egyes intézményekben változatos tananyaggal ismerkedhetnek meg a 12-18 éves fiatalok. Így tanulnak például afrikai törzsi kultúrát és balkanisztikát - hogy a leendő csapattársaik között feltűnő afrikai és jugoszláv utódállamokból érkezett játékosokkal ne legyenek kulturális konfliktusaik -, komoly időt szentelnek a színjátszásnak - a 6:6-on a hírek szerint Németh Krisztián műesésművész is vendégelőadó lesz -, valamint a kifejezetten a védőknek kifejlesztett hentes-mészáros húsipari képzésnek.

A most megnyílt akadémia azonban tudomásunk szerint ennél tovább megy. Így például az itt tanuló fiatalokat a egyetemi szintű matematikai képesítésben részesítik, kiemelt figyelmet szentelve a valószínűségszámításnak. Úgy tudjuk, a diákok, ha igénylik, 16 éves korukra aktuáriusi végzettséget is szerezhetnek, vagyis kiemelt kockázatelemzési képességeik lesznek. A fiatalok emellett kommunikációs tréningeken gyakorolhatják, mit tegyenek a focistapályafutásuk különböző éles szituációiban, így egyebek mellett akkor, ha egy játékostársuk baráti szívességként négy potyagól begyűjtését várja el tőlük öt percen belül, vagy ha ugyanezt a kérést egy nagydarab fekete sportautóval érkező nagydarab fekete fiatalemberek fogalmazzák meg. A játékosoknak értesüléseink szerint a színjátszáson belül külön technikai képzést adnak a leghihetőbben kihagyott tizenegyesek és a legkevésbé feltűnő öngólok műfajában. Úgy tudjuk, a képzésben komoly szerepe lesz emellett a büntetőjogi ismeretek oktatásának is.

Az akadémia menedzsmentje lapunk információit semmilyen formában nem kommentálta. Mico Szmiljanics csak annyit jegyzett meg: biztosak abban, hogy a 6:6 Akadémiáról kikerülő játékosok napjaink labdarúgásában gond nélkül megállják a helyüket a pályán és a mindennapokban egyaránt.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr591582084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.08. 08:55:17

Esetleg még a telepatikus és jövőbe látó képességekre is rámehetnének az új irányelveknek megfelelően ;)

pink75 2009.12.08. 09:06:26

teljesen jó lenne, ha az az egy darab (amúgy szerintem alaptalan - de ha már, akkor inkább dombitibi) személyeskedés kiesne belőle

blacklord 2009.12.08. 09:11:00

:-))) Krisztián, ha olvasod, nehogy felvedd, ez csak üres poénkodás, úgy szeretünk, ahogy vagy!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2009.12.08. 09:11:39

BUNDA BANDA

Borítékban legyen zseton,
S megvehető bármely beton-
-hátvéd, vagy egy agg ex-center
Egy kis műesési henter-

-gésre, s hogyha pénzt vinné ma
Bíró haza, sípja néma
Ne maradjon, hanem fújja
S piros lapért nyúljon ujja!

Nincs bár les, de zászló lebben,
Partjelző is benn a zsebben.
Sporthíreket vígan várom,
Nagypest – Ópest 9:3!

Örmény harmad-, albán másod-
-osztályba, ha beleásod
Magad, s cserekapus jó’ véd,
Hó végén is lesz majd lóvéd.

Összeállunk hatan-heten,
S nagyot kaszálunk a neten.
Megvett edző, megvett csatár,
Ötcsillagos ég a határ!

Megvett kapu, megvett szöglet
Focikoporsóban szög lett.
Nem baj, minket ez tett naggyá,
Buta drukker, sportfogaggyá’!

Mi?! Hogy minket bárki megvet?!

fradyendre.blogspot.com/2009/11/bunda-banda.html

holnapi újság 2009.12.08. 09:43:41

@pink75: dombi tibi volt az eredeti ötletünk, de mostanában krisztián, akit tényleg ezzel együtt is szeretünk, ifjú titánként nagyokat domborított ebben a műfajban

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 12:04:20

A reális esélye 2050, akkor talál leszenek valamirevaló labdarúgóink!
süti beállítások módosítása