HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2011.08.14. 10:16 holnapi újság

2012: Most múlik pontosan-nappal indul a Sziget

Címkék: sziget pataky attila quimby 2012 gerendai károly

Sorry-magazin, rövidhír

Az előző évektől eltérően nemcsak mínusz egyedik, hanem mínusz kettedik napot is tartunk a jubileumi, huszadik Szigeten – jelentette be Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője, Budapest tiszteletbeli kulturális tanácsnoka ma délelőtt. Így a programsorozat már vasárnap elkezdődik, és gyakorlatilag nyolc napig, a következő vasárnapig tart. A mínusz kettedik napot a tavalyi Gesztivál szellemiségének jegyében mostantól egy-egy életmű felépítése köré szervezik. Az idén ennek jegyében Pataky Attila lesz a fellépő, aki a miskolci panelmetált ötvözi az motoros-andalítós csajozósrockkal és az örökbecsű cigánymuzsikával. A Nóta tévé által szponzorált, Kölyköd voltam, te vén cigány című fesztivál sztárvendége lesz a hírek szerint a Fásy-mulatóból ismert Laci betyár mellett Kadlott Karcsi és a drávareszketegi Feketegyöngy zenekar is; úgy tudjuk, az egykori legendás zenésztárssal, Slamóval ugyanakkor még nem tárgyaltak az esetleges fellépésről.

A Patakyéletmű-napnál is nagyobb és látványosabb durranásnak ígérkezik a Sziget mínusz egyedik napja. "Ez lesz az igazi szigetindítás" – mondta Gerendai a mínuszegyedikről, ami ezúttal Most múlik pontosan-nap lesz. Gigantikus koncertegyveleget adnak elő mindazon felkért zenészek – a dolgok mostani állása szerint magyar művészek mellett saját nyelvükön kínaiak, továbbá közép-afrikai, etióp, szomáliai és jamaicai világzenei művészek –, akik az elmúlt két évben felvették repertoárjukba az eredetileg Quimby alkotta, ám a művészies csajozósrockbanda által már nem játszott számot. Azt, hogy az ebbe a csoportba tartozó mintegy kétszázötven-háromszáz előadóból kik léphetnek fel, egyelőre nem árulta el Gerendai, annyit azonban elmondott: azt est fénypontja a terveik szerint az lesz, hogy Zámbó Jimmy asztrálteste is megjelenik a színpadon, hogy nyolc oktávban zúgjon az ez tényleg szerelem. Kedvcsinálónak pedig elindították a nóta egyik legmegdöbbentőbb feldolgozását, amit most a Sorry magazin becses olvasói is megtekinthetnek a képre kattintva.

9 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr803152156

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A K-hídi csata - Zagyva Gyula politikusbűnöző lett? 2011.08.14. 13:52:14

Július közepén érkezett a hír, hogy a szélsőjobbos, revizionista nézeteket valló Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), tüntetést jelentett be egész augusztusra a Hajógyári-sziget azon területére, ahol a Sziget Fesztivál nagyszínpada állni szoko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robian 2011.08.14. 12:00:01

"Kölyköd voltam, te vén cigány" lol

Velkovics Rozi 2011.08.14. 12:15:10

Ezt érdemes volt elolvasni:)
Fél órája ezen röhögök:

"kölyköd voltam, te vén cigány"...:))))

baszod aki ezt kitalálta:)

Picsasereghajtó 2011.08.14. 13:52:15

Biztos forrásból tudom, hogy jövőre a mínusz hetedik nappal indul a Sziget, és a nulladik nappal ér véget. A hetijegy kizárólag a nulladik és azt követő napokra érvényes, a mínuszosokra külön jegyet kell venni.

diktatorikus kleptokrácia 2011.08.14. 14:11:10

lehetett volna hírcsárdás cikk is :)

Messidor 2011.08.14. 18:29:19

Szuper! Bar feelo,hogy a "Most mulik..."-nap vegen altalanos iskolai gyermekkorusok adjak majd elo az addigra kotelezo tananyag Trianon-himnuszt a Quimby zenejere.

M. Bertalan 2011.09.23. 14:03:34

Hogy imádtam én ezt a számot 2002 táján, és hogy elfog a gyomorideg, ha most meghallom. Nem hiszem el, valaki elmagyarázhatná már a Csík zenekartól Janicsák Vecáig, hogy az isten szerelmére, ez nem a szerelemről szól!

Én_vezettem_? 2012.04.10. 17:46:02

"Csík-megakoncert neves vendégekkel a Szigeten"

és bejött :)
süti beállítások módosítása