HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2011.03.29. 11:20 holnapi újság

2017: Hírösszefoglaló

Címkék: wittner mária négyes metró 2017 deutsch tamás szanyi tibor hírösszefoglaló fellegi tamás

Április 1-jétől Fellegi Tamás, a Nemzet Kormányának nemzetfejlesztési minisztere jogosult dönteni minden egyes nyugdíjkérelemről és az induló nyugdíj összegéről, valamint rokkantsági nyugdíjról és táppénzről. A legendás munkabírású Fellegi jog- és feladatköre az elmúlt években fokozatosan bővült. Ma már egyszemélyi döntési joga van valamennyi közbeszerzésről, energia- és közműárról, ő jogosult elbírálni valamennyi önkormányzati hitelfelvételt. Az elmúlt években ár- és bérmegállapítói jogköröket kapott a közszféra egészére, ami később a versenyszférára is kiterjedt. Rendeletalkotási joga van az áruházak, mozik, fürdők, éttermek és kocsmák nyitva tartásáról, de ő dönt a taxitarifákról, a madarak szárnyának fesztávolságáról, a kőfaragók, balett táncosok és balneológusok oktatási programjáról is. A hírek szerint már hatástanulmányok készülnek a napsütéses órák és a nők menstruációs napjainak rendeleti úton történő szabályozásáról is, ám a minisztérium ezt cáfolta.

Szanyi Tibor-díjat kapott Deutsch Tamás, akinek hamarosan megjelenik az első Twittkönyve. A kötetet a Hír Tévé és az MTV közös valóságshowjában, DD-ben – a Debil Demokráciában – mutatja majd be Giró-Szász András független politológus, a Miniszterelnökség államtitkára és Fricz Tamás független politológus, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Deutsch a Szanyi-díj harmadik kitüntetettje Lengyel Zoltán és Meggyes Tamás után.

Lázár János nyerte a parlamenti képviselők versmondó versenyét. A Magyar Költészet Napjának hírverést csapó rendezvényen Lázár egy József Attila-verssel, az Aki szegény, az a legszegényebbel nyert, bár a műválasztása igencsak megosztotta a zsűrit. Második helyen Gyurcsány Ferenc végzett, szintén egy József Attila-művel, a Mamával (a bírálóbizottságot a vers végén elmorzsolt könnycsepp sem hatotta meg). A harmadik helyezett holtversenyben Kukorelly Endre és L. Simon László lett, akik saját műveikből adtak elő részleteket.

Wittner Mária korrigálta egy hat évvel ezelőtti nyilatkozatát. Mint mondta, rájött: nemcsak az a baj, hogy Horn Gyula nem képes meghalni, hanem az is, hogy van még több százezer, kommunizmusban elbutult választópolgár, akik szintén nem.

Matolcsy György gazdaságnövekedés-tervezési miniszter szerint mostantól számolva tíz éven belül lesz egymillió új munkahelyünk; azért csak mostantól, mert az elmúlt hét évet a szocialista kormányok rombolása utáni rendbetétellel kellett eltölteni.

Egy éven belül megkezdődhet a négyes metró próbaüzeme, jelentette be Tarlós István. A metrókocsik egyelőre csak Kelenföld és a Móricz Zsigmond körtér között járnak majd, mert a körtér és a Kálvin tér közötti szakaszról a múlt héten - mint arról hírt adtunk - elmés fémtolvajok egyelőre nem ismert módon az összes sínt ellopták.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr642781361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fgm 2011.03.29. 12:22:03

Ejj. Mindig idejövök röhögni, aztán csak szomorú leszek.

céerem 2011.03.29. 14:55:23

A Lázáros a legjobb :-)
süti beállítások módosítása