HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.12.29. 20:56 holnapi újság

2024: Kínából köszönti a magyar EU-elnökséget Orbán Viktor

Címkék: kína orbán viktor eu elnökség 2024

HIP (Hungarian Independent Press), Brazzaville

Zsúfolt diplomáciai naptárjára hivatkozva lemondta az újbóli magyar EU-elnökséget köszöntő január elsejei ünnepségen való részvételt Orbán Viktor. A Nemzeti Együttműködés Nemzete Kormányának Első Embere az év hátralévő részét is Kínában tölti, folytatva az ott 2021 őszén kezdődött baráti látogatást. Az uniós elnökségünket megnyitó szabolcsveresmarti ünnepségen így Schmitt Pál, a Nép Örökké Szeretett Elnöke és Simicskó István, az elnök EU-ügyi különtanácsadója vesz részt. A kialakult helyzetről közleményét adott ki a Néppel Való Közvetlen Konzultációért Felelős Államtitkár, Szijjártó Péter.

"Magyarország és Kína kapcsolata hosszú, békés és gyümölcsöző együttműködések évtizedeinek jegyében telt és telik. Ennek a kapcsolatnak az ápolására és erősítésére a Nemzeti Együttműködés Kormánya felhatalmazást kapott a 2010-es választásokon, és az azóta bekövetkezett, jógondolási rokonszenv-nyilvánító spontán utcai demonstrációk sokaságán" – olvasható a közleményben.

A dokumentum így folytatódik: "Ez a kapcsolat a Nemzet Együttműködés Rendszere egészének és a munka becsületét szem előtt tartó kínai barátainknak az érdekét egyaránt szolgálja, a Recsken és a Mecsekben élő kínai réz- és uránbányászoktól az egykor önálló kilenc afrikai államból lett Kínai-Afrikába utazó magyar turistákon át a magyar kiskereskedelem fele fölött rendelkező kínai kereskedelmi konzorciumig. Ebben a helyzetben otrombaság lett volna, ha a magyar nép első számú vezetője egy hosszú és fölöttébb eredményes, a Malév helyzetét várhatóan rövid távon tisztázó és az államadósságunk finanszírozásával kapcsolatos, még vitatott kérdéseket is vélhetően lezáró tárgyalás eredményét kockáztatva fölösleges, és csakis diplomáciai célokat szolgáló utazásokkal töltött volna az idejét".

A hivatalos kormányzati kommunikáció szerint az európai uniós vezetők "érthető szomorúsággal, de bölcs politikai érzékkel" vették tudomásul Orbán Viktornak "a nemzet egészének talpraállása érdekében hozott bölcs döntését". Szerkesztőségünk ugyanakkor úgy tudja, az Európai Bizottság kifejezetten sérelmesnek tartja a magyar lépést. Az uniós politikusok várhatóan tiltakozó jegyzéket juttatnak el, és diplomáciai úton fognak magyarázatot kérni, más eszközük nem lévén, bár a tagállamok vétó nélküli döntése akár le is rövidítheti a magyar elnökséget (persze ehhez a magyarok támogató szavazata is kellene az uniós mechanizmusok csudálatossága folytán). Forrásaink szerint Brüsszelben azt is fájlalták, hogy Magyarországon egyre ritkábban beszélnek az euró bevezetéséről, a matolcsysta gazdaságpolitikában egyre többször a jüanban rejlő gazdaságpolitikai lehetőségekról.

A hivatalos kormányzati kommunikációban ezekről a törésekről egyáltalán nincs szó. A nemzeti hírügynökségből, az MTI-ből formált Jóhírek Szolgálata (JóSzó) és a minden szavazópolgár otthonába névre szólóan eljutott Nemzeti Összefogás Helyi Témája elsősorban azzal foglalkozik, hogy milyen színpompás programsorozat vár a következő félévben Magyarországra.

Ezek között első helyen az ópusztaszeri uniógyűlést említik, ahol elfogadhatják a Lisszaboni Nyilatkozatot most már talán tényleg leváltó, a Pozsgay, Szájer, Szűrös, Lázár csapat szellemi termékének számító uniós alkotmányt. Nagy teret kap a hivatalos kommunikációban az EU-delegációk vezetőinek tervezett szegedi fehér lovas, kacagányos, darutollas bevonulása is. A legtöbbször azonban a magyar politika két legfőbb uniós célkitűzéséről beszélnek: a bankbetétek állami felügyelet – a hivatalos kommunikáció szerint állami védelem és garancia – alá vonásának lehetőségéről, valamint a magyarországi cégek külföldi illetőségű hírportálokon történő hirdetések rendkívüli, 99,5 százalékos különadójáról (ami a dolgok jelenlegi állása szerint még sérti az uniós szabályokat, de Szijjártó szerint az új EU-alkotmány ezt a problémát is megoldja majd).

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr302546861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.12.29. 21:44:48

Es ebben az a tragikomikus, hogy pont arra fele halad az orszag amit a blogger vizional.

_BPetya_ 2010.12.29. 21:52:47

George Orwell: 1984. Csak el kell olvasni. 62 éve megírta már.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.29. 22:14:30

Srácok, teljes tiszteletem, és tudom, hogy béna "hangulatkeltés", de azt kell mondanom: ez lesz. Amit írtatok, eddig vicces volt; most viszont már csak túlzás, de lényegében valószerű. Annyira sajnálom, tényleg, de szeretnék nevetni úgy, mint a régi posztokon. De ez már nem vicc. Szopás.

redhaven 2010.12.29. 22:32:39

Az nem baj,hogy az AP nem ír igazat a nyugdíjjal kapcsolatban?
Az önkéntesbe mindenki annyit utal amennyit akar,nem??
Az állami mellett.

Jim Tonic 2010.12.29. 22:50:47

Nem tudom, mit lazongtok. Penz kell. Oda kell menni, ahol van.
Nyugaton kurvara nincs. Senkinek. Mindenkinek van nagy fasza allamadossag. Mindenkinek. Van munkanelkuliseg. Mindenkinek. Bedolt hitelek. Mindenkinek.
Ezek utan mi alapon kritizal barmilyen nemzet minket?
Probalhatnank ugy megoldani a helyzetet, mint a nyugat. Mert nekik olyan marhara sikerul megoldani.

Nem, nem akarok kommunizmust. Nem akarom Kina segget nyalni. De Maradj ny. pénztártag, ezek szava nem garancia! es tarsai elmehetnek a bubanatos faszra az okoskodasaikkal, mert most pont azert megy szerencsetlen Orban kinai segget nyalni, mert a hozza hasonlok ide vittek az orszagot.
A minimum az lenne, hogy negy evre befogni a szatokat, kivarni, hogy mi lesz. Igazabol 8 evet erdemelnenek, mert a masiknak ennyi ideje volt mindent elbaszni.

xtolzig 2010.12.29. 23:11:39

amig a libsibolsi-k, zsindex stb hisztérizának, addig jó.. addig tudjuk h jó irányba(vagyis az elmult 8 év ellenébe(vagyis ellenük)) mennek a dolgok...:)

redhaven 2010.12.29. 23:12:01

@Jim Tonic: Amerikának nem kellene olyan mérhetetlen módon aggódnia addig míg őket Kína és Japán finanszírozza.
Azért nagy fenékbillentés Orbánnak mert nem sikerült elmagyarázni,hogy mi miért tesznek.Viszont akik nem voltak elájulva az előző kurzustól azok is vártak 8 évet.Ki így ki úgy,de vártak.
Akkor hadd jusson eme kurzusnak is valamennyi idő az elképzelései megvalósításához.
Látszik azért,aki él és mozog mindenki hadrendbe állt Orbán ellen.

Nádasi Balázs 2010.12.29. 23:13:11

Holnapi újság, 2018

A frissen újjáalakult Parlamentben óriási, minden eddiginél nagyobb többségbe került a FIDESZ, a 200 parlamenti helyből -- bár a választáson az érvényes szavazatok csak 51%-át kapták, de a 2012-ben elfogadott választási rendszerből kifolyólag -- 172 helyet bírnak, így 86%-os többségbe kerültek a maradék helyeken osztozó MSZP-MSZDP-MKP-SZUP, LMP, Jobbik-KDNP-FSzSz frakciókkal szemben. Szíjjártó Péter, Orbán Viktor saját személyes szóvivője szerint Magyarország ismét nemet mondott a 2002-2010 között tomboló baloldalra, és a példátlan, négyötödös parlamenti felhatalmazásnak köszönhetően végre dicsőségesen le lehet zárni a rendszerváltás óta eltelt 38 zűrzavaros évet.

Ahogy összeült a Parlament, Rogán Antal egyéni képviselői indítványára a képviselők minden törvényt módosítottak 4/5-ösre, köztük a választójogi törvényt is, melyet utólagosan úgy írtak át, hogy a 2018-as választáskor megválasztott képviselők élethosszig tartó mandátumot szereztek.

Bár az EU soros társelnökei, a német kancellár és a francia elnök közös, angol, német, francia és magyar nyelven közzétett nyilatkozatban tiltakozott a semmilyen demokráciára nem jellemző, példátlan, utólagos törvénykezés ellen, Szíjjártó Péter szóvivő a Magyar Nemzetnek kifejtette: a gyurcsányista körök szándékosan kavarnak, mindenféle szoclib marhasággal etetik, megtévesztik a jószándékú, ám a magyar viszonyokat nem kellőképpen ismerő társelnököket, pedig az utólagosan megváltoztatott választójogi törvénynek egyetlen eleme sincs, ami ellentétes lenne az európai normákkal.

Az élethosszig tartó időszakra miniszterelnökké választott Orbán Viktor kormányfő Vlagyimir Putyin személyes meghívásának eleget téve Krasznojarszkban tartózkodik, így megkeresésünknek nem tudott eleget tenni, hogy nyilatkozzon a témában.

redhaven 2010.12.29. 23:14:18

@xtolzig: Kicsi malíciával azt mondanám,hogy Lendvai bácsi lassan abba pusztul bele ha itt nem lesz fasizmus...

xtolzig 2010.12.29. 23:14:53

jah de a poszton(vagy inkább a posztolón) jót nevettem, jó volt:D mondjuk ha már ennyi hülyeséget próbálsz kitalálni meg virtuális papírra vetni, akkor ne ilyen későn tedd(vagy érettségizz le magyarból legalább előtte), sok szó, kötőszó kimaradt, sok a szövegkohéziós és szintaktikai hiba is, sok helyen értelmetlen és összefüggéstelen a szöveg

Jim Tonic 2010.12.29. 23:17:25

@redhaven: A fenekbillentes valoban jarna a rossz kommunikacioert.

xtolzig 2010.12.29. 23:18:46

@redhaven: meglehet, szegény jó öreg Lendvai elvtárs, ily mértékű nemzetközi helyzetfokozódás közepette sem tudja megakadályozni ezt a szörnyű fehérterrort itten:D

redhaven 2010.12.29. 23:35:07

@Jim Tonic: Tudod itt mindenki diktatúráról,kirekesztésről,világvégéről beszél.
Megy a segélykiáltás, jajveszékelés,közben próbálj meg véleményt cserélni,ha nem szajkózod azt amit az itteni véleményformálók elvárnak,hát minimum egy patológiás eset vagy:))

bblloogg 2010.12.29. 23:42:59

Szerintem is rossz irányban haladnak a dolgok. A sajnálatos módon kialakult államadósság (amelyben bizonyosan Orbán Viktornak is hatalmas szerepe lehetett) megszüntetése érdekében inkább a következő lépéseket kellett volna tennie:
- tandíj bevezetése az állami oktatásban (is);
- ellátási díj bevezetése a kórházakban (is);
- védelmi díj fizetési kötelezettség bevezetése mindenkire, hiszen a rendvédelem nagy összegeket emészt fel;
- a személyi jövedelemadó felemelése az átlag feletti jövedelműek esetében legalább 60%-80%-ra;
- jövedéki adók duplázása;
- szociális kiadások beszüntetése.

Garantáltan 5 év alatt az összes állam-adósságunkat visszafizethetnénk és hatalmas tapsot kapnánk az EU-tól és az értünk most joggal aggódó más hatalmaktól is. De ki hallgatná a tapsot?

redhaven 2010.12.29. 23:56:12

@bblloogg: még hozzátenném a nyugdíj nevú szent terhet is.

-=Ger=- 2010.12.30. 00:02:27

A Jobbik hallgatná, mert ezekkel akkorát bukna a Fidesz mint az MSZP.

Jim Tonic 2010.12.30. 00:09:46

@redhaven: en ezt mind megertem, de nekem sajnos ennel mar rosszabb megerzeseim vannak. En nem szeretek zsidozni, nagytokezni, stb, de neha mar nem tudom elkepzelni, hogy a honfitarsaim ennyire sotetek lennenek.
Az indexen 10-bol 8 cikk orbanfikazas. Megjelennek ilyen csodalatos nevu felhasznalok, mint Maradj ny. pénztártag, ezek szava nem garancia!
Mikor ilyeneket olvasok, kezdem megerteni, miert is lesz valoban szukseg a mediatorvenyre.

Orban rossz kommunikaciojat meg visszaszivtam. Nem mondhatja el, hogy gyerekek, bocs, de Kinaban van penz. Bar egyszer meglengette, hogy 'nyugati hajon utazunk, de keleti szel fuj'. Meg azt, hogy rohad a nyugat.
Azonban barmit mondana, arra ugyanolyan fikazasaradat zudulna, mint most. Szoval nemileg felesleges beszelni. Barmit mond, bele fognak kotni. Csak remenykedhet, hogy az emberek elhiszik, hogy probalja a legjobb modon...

Jim Tonic 2010.12.30. 00:12:22

@-=Ger=-: szerintem arra gondolt, hogy nem maradna magyar nep, nem tonkremennenk a nyugati utmutatas szerint keszult valsag megoldasba.

redhaven 2010.12.30. 00:30:43

@Jim Tonic: Így van.
A régi kritikai hangokat nagyon szerettem bármely pol oldalt fikázták.
Most ordít az erőlködés,csöpög a homlokról a veríték,hogy összejöjjön a penzum a "napiorbánból".
Nem kellene sztem,mert kontraproduktív lesz-lett.

redhaven 2010.12.30. 00:31:43

@Jim Tonic: Így van.
A régi kritikai hangokat nagyon szerettem bármely pol oldalt fikázták.
Most ordít az erőlködés,csöpög a homlokról a veríték,hogy összejöjjön a penzum a "napiorbánból".
Nem kellene sztem,mert kontraproduktív lesz-lett.

redhaven 2010.12.30. 00:32:20

@Jim Tonic: Így van.
A régi kritikai hangokat nagyon szerettem bármely pol oldalt fikázták.
Most ordít az erőlködés,csöpög a homlokról a veríték,hogy összejöjjön a penzum a "napiorbánból".
Nem kellene sztem,mert kontraproduktív lesz-lett.

xxyati 2010.12.30. 01:05:26

@redhaven: jaja, oszt vannak akik erőlködve nyomogatják a komment küldése gombot. :-))

xxyati 2010.12.30. 01:06:26

@Jim Tonic: Sajnos a hatalmi arrogancia ezt váltja ki.

xxyati 2010.12.30. 01:07:45

@xtolzig: Köszönjük Grétsy professzor úr a kiselőadást!

xxyati 2010.12.30. 01:10:22

@xtolzig: "amig a libsibolsi-k, zsindex stb hisztérizának, addig jó.. addig tudjuk h jó irányba(vagyis az elmult 8 év ellenébe(vagyis ellenük)) mennek a dolgok...:) "
- Neked ez az iránytűd? Emeltesd az orvosoddal a gyógyszer adagod!

mitvsz 2010.12.30. 08:14:58

kint ne maradjon O:V: KINÁBAN milesz velünk vezír nélkül ki fogja teljesen leamortizálni az országot.?????nagyon várunk haza viktátorunk!!!!!!!! siess,....

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.30. 09:09:25

ki az a ki hajlott hátú , 154 cm es Quasimodóra hasonlító görény? -kérdezi a kis unokám 2014 ben.
Apja válaszol: Ő az ország legnagyobb Tumora, betegsége.
Nélküle jólét lett volna Magyarországon.
Még a rák se tudta elpusztítani....de már megy össze, s hamarosan kidobják a szemétre.

Bankrator 2010.12.30. 09:27:00

Azért kiváncsi lennék meddig maradna egyben egy Orbán nélküli Fidesz,ha a Miniszterelnök Úrral-Isten ne adja,valami történne...Ki lenne az új Vezér,akarom mondani az új vezetö?És meddig?

tcom 2010.12.30. 09:27:33

@Jim Tonic:

Orbán azért fordul Kína, Oroszország felé, mert azok szarnak az emberi jogokra, nem "büdös nekik" a diktatúra, a személyi kultusz.

A kormány gazdaságpolitikájával az a baj, hogy józan paraszt ésszel is bukás. Ha összeadjuk az állam bevételét és kivonjuk a kiadásokat, akkor látható, hogy a külön adók nélkül nagy a bukta. Az is aggályos, hogy az adót befizető tömegek szivatása, és a közös tehetviselésből kivont inaktívak támogatása politikai, népszerűségi okokból. Mert az nonszensz, hogy a nyugdíjak folyamatosan infláció felett emelkednek, míg a versenyszektorban évek óta nincs béremelés. Ez még lehetne a nettó adófizetők problémája, de az már az ország problémája, hogy a nyugdíjak aránya folyamatosan emelkedik a költségvetésben. Hova vezet ez?

Nem kellene téged számokkal traktálni, de én már nem szeretnék újabb 4 évet bukni.

Sírsz, hogy a zsindex 80%-ban szeretett Kedves Vezetőt szidja. Akkor ne olvassad! Mehetsz a kurucinfóra, a magyar nemzetnek is van online változata, bekapcsolhatod a hír tv-t, echo Tv-t, és már a közszolg Tv-ket is. Ha nem lenne az index-ben igazság nem érdekelne, nem háborodnál fel. A Hír Tv-t én pl nem nézem, mert hazug talpnyaló. Mi abban az érdekes?

Csak sajnos kínos, illetve szégyen számotokra, hogy a legnézettebb újság az INDEX. Az index olvasóköre pedig nagyrészt utálja Orbánt és nevetséges galeriját. Viszont akkor nem hallottalak panaszkodni, amikor Gyurcsányt szapulták. Vagy nem szólsz arról, hogy az index fő publicistája Török Gábor menthetetlen próbálja fényezni a menthetetlent.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.30. 09:30:28

@Bankrator: jaj de jó te is a nemzeti Törpe temetését várod? .DDD ...hihi én is!!!!!!!!!!!!!

Jim Tonic 2010.12.30. 09:40:31

@Nemzeti Gonosz Törpe: nelkule jolet lett volna Magyarorszagon. Az van most. Hatalmas jolet.

Bankrator 2010.12.30. 09:41:19

@Nemzeti Gonosz Törpe: Jaj te tényleg gonosz vagy.Senki halálát nem kivánom..Söt úgy vagyok vele mint a Hegedüs a háztetönben a falusiak a cár atyuskával.Áldást kértek rá,valahogy igy mondta a rabbi:Uram áld meg a Cárt és tartsd meg öt,minél tovább és minél távolabb...;)

Jim Tonic 2010.12.30. 09:41:58

@tcom: Az origo olvasottsaga lenyegesen nagyobb az indexenel.
A tobbi hulyesegedre nem is felelnek. Felesleges.

blacklord 2010.12.30. 10:12:09

@tcom: Hát, te is jó rég voltál Török blogján... Szerinted ShitPál duplanullásra keresztelése hol fényezés?

tcom 2010.12.30. 10:53:05

@blacklord:

Gábor volt, az aki ugyan már szégyenli, de megelőlegezte a bizalmat Orbánnak. Azért olvasd el az áprilisi, májusi blogjait is.

tcom 2010.12.30. 11:10:14

"A Jobbik számára újra érthetően megfogalmazzuk, hogy sem áprilisig, sem azután nem lesznek Magyarországon kilakoltatások. Egyetlen családot sem lehet utcára tenni azért, mert nem bírja kifizetni a megemelkedett lakástörlesztést - olvasható Szijjártó Péter MTI-hez eljuttatott közleményében."

0. A jobbikot kell kiszolgálni??? Petike most elárulta. Gratulálok! Be vannak szarva a szélsőjobbtól.

1.Ez kísértetiesen hasonlít Lendvai Ildikó, nem lesz gázár emelés című lózungjára.

2.Másrészt Kádár biztosan megfordult a sírjában.

3. Hurrá, felmondok a multinál lévő munkahelyemen (no adófizetés), ezután feketén tevékenykedem, és nem fizetem a lakáskölcsönömet. Elvenni nem tudják,jövedelmem nem lesz, Petike pedig megígérte, hogy nem lakoltatnak ki.

Kár, hogy Petike kb 4-8 éven belül már nem lesz sehol. Úgy néz ki nem tanultak a MSZP eséséből.

esef 2010.12.30. 11:42:38

@Bankrator:
én kb. egy hetet adnék nekik.

2010.12.30. 11:46:53

@Jim Tonic: jah, majd az jól elhallgattatják azokat, akik ellentmondanak, mi? De jó lesz...

moncayo 2010.12.30. 12:25:21

@Bankrator: Én a Selmeczi-Szíjjártó párost javasolnám miniszerelnöki párnak Orbán kiesése esetén. Shit maradhat az elnök.
Caligula lova ehhez képest egy Einstein volt.

Felmosórongy (törölt) 2010.12.30. 12:29:12

ez a baromarcú börtönbevaló orbán nemrég azt mondta hogy nemsokára lehagyjuk kínát gazdaságilag.
innentől azt mondom börtön helyett elmeszanatórium.mert egy ilyen beteg ember veszélyesebb mint egy tolvaj, csaló ballib demokrata.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2010.12.30. 13:25:35

Szerintem összességében azért lényegesen jobban mennek a dolgok mint az elmúlt években.

-=Ger=- 2010.12.30. 13:28:06

Szerintem most nem bevallottan az van, hogy a kisebbség érdekeit beáldozzák a többség érdekeiért (a kisebbségen közembereket is és gazdasági érdekcsoportokat is kell érteni, merthisz teljesen nem lehet elválasztani a kettőt), ennek alternatívája az IMF által javasolt út, amikor csak a pornépen verik el a port, a biznisz pedig biztonságban van.
Azzal kalkulálnak Orbánék, hogy ez hosszabb távon jobban megéri politikailag és gazdaságilag is, mivel a negatív hatáso csak ideiglenesek. Lehet hőbölögni, dehát ez van.
A manyupok léte, pedig önmagában is egy középtávú kockázatot jelentett, igaz ez nem zavart senkit se, amíg a pénz ott csörgött.

ödi 2010.12.30. 13:30:19

Hogy van az, hogy a politikus a döntéseiért később nem felel és nincs következménye? de én kispolgár döntsek előre 30-40 évre hogy lesz e nyugdíjam vagy sem.
Felhívom a kormány figyelmét, hogy a piacgazdaságban a tagokat toborozzák és nem kényszerítik arra, hogy tagok legyenek.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.12.30. 13:39:51

Ez az egész egy nagy hülyeség. Már 2018-tól jüan lesz a hivatalos fizetőeszköz!

pandacsökiboborján 2010.12.30. 13:50:02

most akkor a kínaik a 21. sz. zsidói?

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.12.30. 14:02:17

@pandacsökiboborján: Igen, azért lett a vezetéknevük Csen. :)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.10. 15:44:26

2024-ben rosszabb pozícióból fogunk tárgyalni, mert 3 milliárd kínai és 5 millió magyar lesz a Földön, hacsak az Orbán családnak nem születik még több gyereke és az gyerekeik gyerekének a gyerekei benépesítik a Földet vagy sikeresen beházasodnak a királyi családokba.
süti beállítások módosítása