HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.12.10. 09:01 holnapi újság

2018: Már csak Magyarországon nincs kolerajárvány

Címkék: selmeczi gabriella egészségügy járvány kolera pesti imre 2018

GYORSHÍR

Magyarországon, a jelenlegi adatok szerint a világ egyedüli államaként, még nem kellett járványhelyzetet kihirdetni a több mint nyolc éve világszerte dúló kolerajárvány miatt. El kell ugyanakkor ismerni, hogy a kolerás és koleragyanús megbetegedések száma észrevehető ütemben nőtt az elmúlt hónapokban – jelentette be Pesti-Nemzeti (korábban simán csak Pesti) Imre egészségügyi államtitkár, Népegészségügyi, Tisztánélési és Hűengondolkodási Kormánybiztos a kabinet mai ülése után. Az államtitkár szerint az a tény, hogy dicsőséges, együttműködő hazánkban még nincs kolerajárvány, kizárólag Nemzeti Együttboldogulás Kormányának hatékony, gyors, pontos és mindenre kiterjedő, a nemzeti kockázatközösség egészében gondolkodni képes egészégpolitikájának köszönhető.

"Statisztikai adatokat nem ismertetek és nem kommentálok, ezt nem nekem kell tudni" – idézte fel Selmeczi Gabriella öngondoskodási és állambácsi-ügyi kormánybiztos klasszikussá vált mondását Pesti annak kapcsán, hogy egy külföldi újságíró kommentálni kérte azokat a kórházi adatbázisokból kivikilíkszezett statisztikákat, miszerint az elmúlt nyolc hétben nagyjából 78 000 magyar betegedett meg a kolera jellemző tüneteivel, és a Nemzeti Tisztánélési és Néptisztasági Államhatóság adatai szerint megközelítette az ezret a kolera miatt elhunytak száma. A korábbi budapesti főispán hozzátette: egyébként sem a szűken értelmezett számokból felépülő statisztika számít, hanem a nemzetjólét, a nemzeti boldogság érzése.

"Hogy mi minősül járványnak, azt a Nemzeti Együttműködés Kormánya pontosan tudja, és időben, de akár idő előtt is megteszi az időben megteendő lépéseket" – mondta Pesti-Nemzeti, emlékeztetve arra: a magyar közegészségügyben évtizedes gyakorlat, hogy például az influenzaszerű megbetegedések tízezreitől sem hagyják magukat megvezetni, és "míg laikusok azt mondanák a zsúfolt rendelők, kiürült óvodák és iskolák láttán, hogy járvány van, szakértőink hideg fejjel gondolkodva nem hagyják megvezetni magukat olyan hangulati elemektől, amik nagyrészt a gyurcsányista szocialista-liberális kormányzás hagyatékaként települnek rá az emberek egyébként tisztességes gondolkodására".

17 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr42504495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Okoska antalkodásai 2010.12.10. 11:28:08

meseAtyafiak, egymás után állnak ki a csepürágók, és magasztalják az önön általuk gerjesztett vihar fellegeinek jövöre nézvést kecsegtető alászállását! Íme előállott a kicsiny, ám annál harciasabb gyalog, hogy béálljon a dicsőítök és megmondó politikus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hááááát 2010.12.10. 11:24:03

Azt hittem a jövöm sötét ködbe burkolózik.Most felszállt a köd!!

:))

Kamion 2010.12.10. 11:41:56

Pesti-Nemzeti Imre, itt estem össze először a röhögéstől!!!!

lmlm 2010.12.10. 12:02:07

Nagyon korrekt! :D

Mi se hagyjuk magunkat! A bacilusok, vírusok csak kitalációk! Minden betegség csak a korábbi (nem össznépi) kormányok által terjesztett rémhírek, mellyel a pénzek eltűnését akarták elfedni. Mint ismeretes, a sertés influenza járvány is a nagy világválság előtt/alatt jelentkezett...

Kamion 2010.12.10. 12:06:08

Most sincsen belvíz, árvíz, csak a mocsok balszocliberek locsolnak értelmetlenül.

csakmerazé 2010.12.10. 12:46:28

És államháztartási hiány sincs is, és sose is lesz is, népjólétileg, csak a mocsok ballib kormány negatív előjele mindig felüti a fejét a zegyenlegben. Mocsok ballib vírus detected.

dealli 2010.12.10. 13:16:15

Sziasztok!

Szeretnélek megkérni titeket, hogy egy kérdőívet tötsetek ki, melyet egy
szakdolgozathoz használnék fel, 2 percnél nem vesz el több időt és nem is kell visszaküldeni csak a végén submit gomb lenyomásával befejezheted, gyors és sokat segítenél vele.

Előre is köszönöm!

spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHVlMTVUTTVULS1nZWxKMUJ2ZFRVS2c6MQ

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2010.12.10. 13:22:44

Ez most így ebéd után nem jött be...

Ringlósztár 2010.12.10. 13:47:24

Profi a NER kommunikációs paneljeinek alkalmazása :)

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.12.10. 15:27:13

Nem beszélhetünk járványról, hiszen sokkal többen halnak meg egyéb betegségekben, ami köszönhető annak, hogy a gyurcsányista szocialista-liberális kormány által bevezetett 300 forint miatt drasztikusan romlott a nemzet egészségi állapota, ami nagy feladatot ró a Nemzeti Együttműködés Kormányára, hogy újra egészséges nemzet legyünk, így sikeresen eltörölte a 300 forintos betegadót, illetve megemelte az iskolákban a testnevelési órák számát, de rengeteg még a feladat, amihez sok pénzre van szükség, ezért a magánszemélyek bankbetéteit át kell irányítani a költségvetésbe, majd a reálhozamon feletti részt felvehetik Matolcsi-plusz hitelkártyán, 40 éves futamidőre inflációt követő THM-mel, és aki maradni kíván a hagyományos bankbetéteknél, az automatikusan kiírja magát a Nemzeti Egészségügyi Rendszerből!

Id. Lencsés István 2010.12.10. 16:59:02

Az Orbán család nagy sporólásba kezdett. Apu felismerte, hogy a jövő érdekében tenni kell valamit. Döntött!

Orbán nem vesz autót (jeep)
Orbán nem vesz autót (Audi 8)
Orbán nem vesz autót (Audi 8)
Orbán nem vesz autót (Audi 6 feleségnek)
Orbán nem vesz autót (Audi 6 isis autó)
Orbán nem fizet súlyadót
Orbán nem fizet kötelezőt
Orbán nem fizet CASCO-t
Orbán nem fizet autópályáért
Orbán nem fizet üzemanyagért
Orbán nem fizet szevízköltségért
Orbán nem fizet söförért
Orbán nem fizet a lakása biztosításáért
Orbán nem fizet az örzéséért
Orbán kap ruhapénzt
Orbán nem vált bérletet
Orbán gyerek 1 nem vált bérletet
Orbán gyerek 2 nem vált bérletet
Orbán gyerek 3 nem vált bérletet
Orbán gyerek 4 nem vált bérletet
Orbán gyerek 5 nem vált bérletet
Orbán feleség nem vált bérletet
Orbán kap napídíjat
Orbán kap jutalmat
Orbán nem a sajátjából ad ajándékokat
Orbán kap fizetést 1. hely
Orbán kap fizetést 2. hely
Orbán kap fizetést 3. hely
Orbán kap fizetést 4. hely

Orbán vendégségbe hív államkötségen
Orbán családostól jár vendégségbe.

nevlexikon · http://nevek.blog.hu/ 2010.12.10. 17:23:57

Bennetek sosem csalódunk srácok, igen jó lett ez is!

Id. Lencsés István 2010.12.10. 17:49:42

A Fidesz kommunikációja igen zavaros volt a Moody’s leminősítését követően, egyszerre azt állítani ugyanis, hogy nem számít a hitelminősítők véleménye, de ezután egyből elismerni, hogy majd megnyugszanak a piacok, amikor felminősítenek minket némileg ellentmondásos. A párt honlapján kiemelt – bal oldalon olvasható – idézet azonban még ennél is nagyobb öngólnak tűnik: Fritz Mostböck véleményében ugyan valóban szerepel a Fidesznek kulcsfontosságú hiteltelen hitelminősítő jelzős szerkezet, azonban az elemző ezt pont azzal indokolja, hogy az intézetek mindig csak utólag alkotnak véleményét, sőt úgy folytatja – ez már nem szerepel a Fidesz honlapján-, hogy ez történt Görögország és Portugália esetében is. A nevezett elemző nem hibának, hanem megkésett lépésnek nevezi Magyarország leminősítését: a kormánypárt vagy egyetért ezzel az értékeléssel, vagy csupán a mondat első felét olvasta el.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.12.16. 17:14:06

"kivikilíkszezett" ezt háromszor is elolvastam (ebből egyszer hangosan) mire leesett hogy mit is jelent a szó. Nagyon jó lett, csak így tovább, most írjatok amíg lehet a cenzúra előtt, aztán úgyis csak külföldről/külföldi site-re lehet csak.

"Nemzeti Tisztánélési és Néptisztasági Államhatóság" itt kimaradt a "Királyi" jelző. Biztos vagyok benne, hogy azért van manapság hideg, hogy minél hamarabb befagyjon a Duna és meg tudjuk választani Vezérünket.
süti beállítások módosítása