HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.11.16. 09:44 holnapi újság

2019: Nem lehet népszavazás a kutyaszanatóriumok vizitdíjáról

Címkék: választás népszavazás ovb 2019

GYORSHÍR

Leszavazta az Nemzet Országos Választási Bizottsága a Szociális Értékek Pártja (SZÉP) és Felelősségteljesen Létező Emberi Társadalom Osztálya (FLETO) közös kezdeményezését a testület hétfői ülésén. A SZÉP és a FLETO a kisállat-szanatóriumokban a kutyák és macskák ellátásáért bevezetni tervezett vizitdíj, az állami kutyawellnes vizitdíja ellen, valamint egy, a fogorvosi és szülész-nőgyógyászi szakirányokon kivetendő tandíj érdekében nyújtott be népszavazási kezdeményezést a NOVB-hez. A választási bizottság tagjainak többsége szerint a kérdések nem voltak egyértelműek, ezért azok hitelesítését megtagadták.

Az OVB-hez forduló szervezetek az alábbi kérdéseket szerették volna feltenni:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kisállatok fekvőbeteg és ambuláns kezelését ellátó szanatóriumokban és állatkórházakban a kutyák és macskák ellátásáért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kisállatkórházi napidíjat fizetni?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kutyawellnesst végző állami kisállat-egészségügyi intézményekben, valamint a kisállat-fogászati ellátásban a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kisállat-egészségügyi vizitdíjat fizetni?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú egészségügyi tanulmányokat fogorvosi és szülész-nőgyógyászati képzésen folytató hallgatóknak kelljen tandíjat fizetniük?"

A tíztagú választási bizottság – amelynek hat tagját a kormánypártok, három tagját az ellenzéki pártok delegálták, míg egy tagját a szinte teljesen független államfő nevezte meg – mindhárom kérdést 7:3-as szavazataránnyal, titkos szavazáson vetette el. A NOVB tagjai szerint nem egyértelmű, hogy a népszavazást kezdeményezők mit értettek a "kutya", a "tandíj" és a "január 1-je" kifejezések alatt.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr272451846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

driopios 2010.11.16. 11:14:10

A földtulajdon-moratórium újabb 400 évre való meghosszabbítása mellett/ellen nem is indult lesz népszavazási kezdeményeződés?

gnme 2010.11.16. 11:17:53

Csikóst a pártba!
Adót a szélre!

jog-ász 2010.11.16. 11:29:56

tényleg, mit jelent a kutya, tandij és január 1??:)

lmlm 2010.11.16. 16:01:52

@jog-ász: kutya=tandíj, tandíj=január 1, január 1=kutya
süti beállítások módosítása