HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.11.02. 14:45 holnapi újság

2026: Hírösszefoglaló

Címkék: orbán viktor simicska lajos lázár jános mészöly kálmán négyes metró mezey györgy illés zoltán vitézy dávid hírösszefoglaló 2026

Még ebben az évben befejeződik a teljes magyar büntető- és polgári jog újrakodifikálása, hogy az új Btk. és Ptk. egyaránt elférjen egy-egy borospohár talpán – jelentette be Orbán Viktor, a Magyar Nemzet Egységes Elnöke villányi látogatásán. Az elnök azt mondta, szakítani kell a korábbi évtized elhibázott politikai gyakorlatával, és a magyar gasztronómiai hagyományokba a sörnél és a söralátétnél szervesebben illeszkedő borkultúrát kell viszonyítási alapul venni. "Ez az emberek egyértelmű és világos akarata, ami határozottan kiderült az elmúlt választásokon, amik a tizenhat éve kezdődött szavazófülkés forradalmunk fontos állomását jelentették" – mondta Orbán. Az MSZP sajtóosztálya villámgyors közleményben reagált az elnöki bejelentésre, közleményük címe szebben szól mindennél: "Söralátét után borospohár-talp – mi jöhet még? Avagy: már csak a lopótök hiányzik Orbán mancsából".

Idén nem lesz több alkotmánymódosítás – jelentette be Lázár János házelnök, miután megküldte az ebben az évben huszonhatodszor is átírt alaptörvényt Mezey György államfőnek a kötelező kihirdetésre (a köztársasági elnöknek korábban ennél szélesebb jogköre volt, ám a 2021-es XVII. számú alkotmánymódosítás az újévi beszéden kívül már csak ezt az egyetlen funkcióját hagyta meg). Lázár azt mondta, a Nemzeti Ügyek Kormánya a következő években folyamatosan visszavonul az alaptörvény átírásától, és 2030-ra elfogadják az új, minden eddiginél modernebb és alaposabb alaptörvényt.

Újabb közbeszerzési eljárást nyert a Simicska Lajos nevéhez kötődő Közgép Zrt. Az elmúlt tíz évben az ország legnagyobb ipari-építőipari konglomerátumává előlépett, energetikai, közműves, média- és informatikai érdekeltségekkel is rendelkező vállalatcsoport szép jubileumot ünnepelhet azzal, hogy idei 250. tenderét nyerte el; ezúttal a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Tanácsadó Hálózat mintegy kétezer vidéki irodájába szállíthatnak ásványvizet, szendvicseket és szalvétát. A megbízás nyolc évre szól, évi keretösszege áfa nélkül 42 milliárd forint.

A győri Audi-üzem állami felügyeletét sürgette Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a parlamentben. A politikus azt mondta, az autógyárnak bármikor beomolhat bármely kerítése, az üzemből veszélyes anyagok, például kenőolajak vagy akkumulátor-folyadékok kerülhetnek a természetbe. Ezt csak akkor lehet elkerülni, ha a cég állami felügyelettel működik, tette hozzá, utalva arra, hogy a 16 éve állami felügyelet került ajkai timföldgyárban azóta sem történt vörösiszap-katasztrófa. "Az állami irányítás átvétele előtt néhány nappal viszont még több helyen is világosan látszott, hogy a tározók fala be fog omlani" – idézte fel a 2010 októberében történteket.

Most már tényleg jelentős változásokat hoz a Budapesti Közlekedési Központ Holding Zrt. a főváros életében – jelentette be Vitézy Dávid, a társaság elnöke a nagybátyjának, a Helyi Nemzeti Témának adott exluzív interjúban. A 2010-es évek elején működésbe lépett társaság az elmúlt években a gyurcsányista közlekedéspolitika és a Hagyó-féle fővárosi politikai szemlélet miatt nem tudta kibontakoztatni tökéletesen a kapacitásait, de mostanra világosan látszik, hogy a változtatások hamarosan kézzelfoghatók lesznek a szolgáltatás minőségében és a budapesti tömegközlekedés áraiban is. A buszközlekedés kiszervezését folytatják, de a 7-es buszcsalád a 4-es metró jövő tavaszra várható átadásáig a főváros kezében marad - ígérte Vitézy.

Hódmezővásárhely, Karcag vagy Debrecen lehet Európai Kulturális Fővárosa 2029-ben – döntött a Szalai Annamária elnök és Halász János társelnök vezette bírálóbizottság. A versenyben öten indultak, a testület a másik két pályázót, Esztergomot és Szegedet "súlyos formai hibák" okán kizárta. A bizottság egy olyan alternatív javaslatot is készített, hogy a három város felváltva, négy-négy hónapig legyen a kulturális főváros.

A "megfelelő szakértők folytatott" konzultáció után kihirdette a Koszovó és San Marino elleni Eb-előselejtezőre készülő válogatott keretet Mészöly Kálmán szövetségi kapitány. Arról, hogy kikkel tárgyalt, nem beszélt, a keret összeállítása ugyanakkor enélkül is figyelemreméltó. A húsztagú névsorban szerepel ugyanis Dudu, a Videoton sporttelepének őrző-védő dán dogja, valamint ifj. Wallacher Viktor, a felcsúti Nemzeti Sportakadémia gondnokának kisunokája is. Mészöly nem indokolta a döntését, csak annyit mondott, emberileg és szakmailag is a legtisztességesebb döntését hozta.

Nagy László megfontolja, hogy csaknem 18 év kihagyás után visszatérjen a férfi kézilabda válogatottba. A játékos menedzsere azt követően beszélt erről, hogy tárgyalt a hazai kézilabdaszövetség irányítóival és Orbán Viktor személyes kézilabda-ügyi meghatalmazottjával, Kökény Beával. A játékos az elmúlt években az alábbi okokra hivatkozva mondta le a válogatottságot: sérült, fáradt, fejben elfáradt, fejben összeomlott, rossz körülmények vannak a válogatottban, rossz körülmények vannak a klubjában, rossz körülmények vannak a világban, fél repülni, utál repülni, hirtelen elfejtett magyarul, a családja Barcelonához köti, orvosi igazolása van, hogy kiütést kap a címeres meztől, ezek alatt ő nem lesz válogatott, házasodik, gyereke született, végül pedig: elfelejtette, hol van Magyarország.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr762416169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.11.02. 17:26:36

Debrecenben nem olyan régen játszott egy Dudu nevű futballista. Ezt csak úgy megjegyeztem :-)

hu.wikipedia.org/wiki/MacPherlin_Dudu_Omagbemi
süti beállítások módosítása