HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2010.06.15. 10:22 holnapi újság

2014: Menzalázadás tört ki a parlamentben (élő)

Címkék: politika fidesz 2014 országgyűlés

Elképesztő jelenetek zajlanak ezekben a percekben is az Országház kupolacsarnokában, az országgyűlési nagyebédlőnek számító vadászteremben és a mellette lévő büfében. Elkeseredett ellenzéki – elsősorban szocialista – politikusok tömegei tányérokon, tálcákon és poharakon kanalakkal, késekkel, villákkal csörömpölve követelik a parlamenti büfé korábbi üzemeltetőjének visszahelyezését, tiltakozva a szolgáltatás színvonalának romlása ellen. Több évtizedes országházi tudósítói múlttal rendelkező kollégáim szerint az MSZP-s képviselők az elmúlt tíz-tizenkét évben egyszer sem mutattak ennyi erőt és elszántságot, mint ezen a spontán szerveződött demonstráción.

A tiltakozás hátterében az áll, hogy a Fidesz, az elmúlt években megszokottá vált személyzeti politikájának jegyében a parlamenti büfébe – új nevén a Magyar Nemzeti Összefogása Köztársasága Országházának Élelmiszerellátmányozási Kft.-jének élére – is új vezetőt nevezett ki Csintalan Sándor személyében, a társaságban pedig tulajdont szerzett az Infocenter-csoport és a Közgép Zrt. is (utóbbit a hírek szerint céggé alakítani tervezett Állami Számvevőszék lehetséges szakmai befektetőjeként is emlegetik). Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, személyi javaslatuk a politikai összefogást szimbolizálja – Csintalan a kilencvenes évek elején még MSZP-s politikus volt, majd korábbi elvtársaihoz, Szűrös Mátyáshoz és Pozsgay Imréhez hasonlóan a Fidesz holdudvarában kötött ki –, emellett szakmailag is megalapozott döntésnek minősül, hiszen Csintalan korábban már foglalkozott az élelmiszeriparral, amikor a 2000-es évek elején a Budai Hengermalom tulajdonosa volt.

A parlamenti büfében szokatlan lépések követték a Csintalan-Infocenter-Közgép hármas megjelenését: a vevők csak egy Magyar Nemzet megvásárlásával szereztek jogot a büfébe lépésre, egyéves előfizetés fejében ülhettek be a vadászterembe. A büfé étlapja fokozatosan lecserélődött, a menüt Török Zsolt szocialista képviselő szerint az elmúlt hetekben Lévai Anikó szakácskönyve alapján állították össze (ezt az MNÖKOÉ cáfolta). Az ételeket és italokat viszont a múlt hét kezdete óta kizárólag a Magosz által javasolt magyar gazdáktól, elsősorban őstermelőktől vásárolják, így a parlamenti kólakészletek máris kifogyóban vannak.

A mostani lázadást azonban nem is a kóla, hanem a külföldi sörök és egyéb márkás italok eltűnése okozta, "ezt elkúrtátok, de nagyon, igyon kőbambit, akinek két anyja van, én követelem a nekem kijáró Heinekent" - hallatszott ki az imént a Népszavával és 168 Órával is felfegyverzett MSZP-sek tömegéből. Lendvai Ildikó a kupolateremben rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta: a szocialista párt visszautasít minden, a demokrácia ellen irányuló támadást. Mint fogalmazott: "minden demokrata, így a Magyar Szocialista Párt valamennyi politikusa számára mélységesen felháborító a Fidesz közjogi ámokfutása, ami már a megfeszített munkát végző parlamenti képviselők mindennapjait is súlyosan befolyásolja".

A szocialista politikusok évek óta kritizálják a kormány személyi politikáját. Négy éve Domokos László fideszes képviselőből ÁSZ-elnök lett, majd Schmitt Pált választotta az országgyűlés államfőnek. Nem sokkal később a kormánypártok az Alkotmánybíróság tagjának választották a KDNP-képviselő Salamon Lászlót, valamint a fideszes Balsai Istvánt, Mátrai Mártát és Papcsák Ferencet. A kormány úgy módosította a jegybanktörvényt, hogy az MNB élére egy háromtagú kormányzóságot helyezett, amelybe a fideszes Tállai Andrást és Babák Mihályt, valamint a KDNP-s Hargitai Jánost választotta meg a parlament.

A következő években fideszes politikusok kerültek a főügyészség és az ügyészségek, a Legfelsőbb Bíróság és a táblabíróságok, a gazdasági és szakmai kamarák, a közigazgatási hivatalok, de még a hegyközségek nemzeti tanácsának élére is. Jelenleg is a parlament előtt van az a törvényjavaslat, amely valamennyi önkormányzat élére egy, a kormány által kinevezett ispánt delegálna. Nem kommentált hírek szerint a Fideszben felmerült egy olyan javaslat is, hogy az EKB, az Európai Bizottság, valamint a New York-i Filharmonikusok élére is a magyar kormánypártnak kellene jelöltet állítania. A  kormánypárt soraiban azt a lapértesülést sem cáfolták, miszerint a Fidesz arra készül, hogy a párttörvény átírásával parlamenti hatáskörbe utalná az egyes pártok elnökeinek kinevezését is. Mint emlékezetes, Lázár János erről azt mondta: "a parlamenti választások megmutatták, hogy a választóppolgárok kikben látják a nemzeti összefogás letéteményeseit, így a parlament döntései a nemzeti összefogás szellemében a nemzet egészének, és nemcsak szűk pártcsoportok érdekeit képviselik".

55 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr122082811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ász fordulat 2010.06.15. 12:38:39

Első pillantásra azt hittem valami elírás történhetett, amikor azt olvastam ma, hogy Warvasovszky Tihamért, volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, Székesfehérvár szocialista, villamosmérnök polgármesterét jelöli a Fidesz az Állami Számvevőszék alel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.15. 12:07:48

nagyszerű írás =)

Aszpartám 2010.06.15. 12:12:51

Ez hihetetlen jó!

"amely valamennyi önkormányzat élére egy, a kormány által kinevezett ispánt delegálna"
ezen nagyot röhögtem :)

Google 2010.06.15. 12:27:20

Ha a New York-i tőzsdét be tudja dönteni, vagy legalábbis jelentősen befolyásolni tudja, Szlovákiában a Fidesztől függ, kit választanak az odavalók, akkor miért ne választhatna a Filharmonikusok élére is valakit?
Majd jól zenél a zenekar, oszt' jó napot!
A menzalázadást pedig majd kezeli a Bajnai, jól tud metélni!

1kutya 2010.06.15. 12:31:19

"a párttörvény átírásával parlamenti hatáskörbe utalná az egyes pártok elnökeinek kinevezését is"

még megtörténhet, ahogy ezeket ismerem!

nemvicces:(

lepojka 2010.06.15. 12:33:27

Fantasztikusan jó írás. Nekem is az ispán jelölése ütötte meg a fülem, de a többi is a jelenlegi tapasztalatok alapján életszerű lehet sajnos, ha csak az alvó oroszlán időközben fel nem ébred.

csoko20 2010.06.15. 12:49:00

A képviselők étkeztetése rendkivül fontos dolog. Telehassal nem lopnak annyit...

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 12:59:10

Pedig egyre kövérebbek a "tisztelt" honatyák.:))))

Mi lesz az új orzságblamázzsal?

Drout 2010.06.15. 13:09:01

@pcr: Egyre "Kövér"ebbek a honatyák

csakmerazé 2010.06.15. 13:20:38

Köszönöm, jót nevettem. Kínomban, de nevettem :-D

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 13:21:40

Kövérebbek, öregebbek, csak nem okosodtak:(((

Az túlzásba vitt táplálkozás ezek szerint egyenesen arányos a lop(a)kodási kedv erősödésével.

A bajszuk meg belelóg az ököruszály levesbe a fene a gusztusukat.Azt nem mondták, meg neki, hogy az állig lógó bajusszal nem éppen a magyarságtudatot erősíti.

Elnézést kérek a mezőgazdasági munkásoktól, őstermelőktől!

parrre 2010.06.15. 13:39:34

Ez a lázár undorítóbb mint a szijjártó

moncayo 2010.06.15. 13:41:26

2014-ben a "Holnapi Újság" ebben a formtumban már nem jelenhet meg, tehát a post nem is létezeht. A "Nemzeti Összefogás Internetes Cenzúra Hivatalának vezérigazgatónője (Szalai Annamária, született FIDESZ)szerint az ilyen igaztalan, etikátlan, erkölcstelen, az ifjuságot megrontó (tehát politikai-pedofil)megszólalásoknak nincs helye hazánkban. A vezérigazgatónő ezt Kínából való visszatérésekor mondta, dicsérve a kinaiak eljárási rendjét.

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 13:43:09

De a ki a pitsa az a szalai annamária?

parrre 2010.06.15. 13:45:37

okleveles lábápoló, a konkordia közraktá..
ja nem az a korompai nikolett bocs

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 13:48:41

@parrre:
Mármint lábfetisiszta?
Még jó, hogy a magyar Parlamentben mindenki képviselve van.

maszek1 2010.06.15. 13:51:17

Ezmiez?
Mivanmáááá!!!
Ma már bárki irkálhat nagy nyilvánoság előtt marhaságokat.

vincere 2010.06.15. 14:17:00

"Magyar Nemzeti Összefogása Köztársasága Országházának Élelmiszerellátmányozási Kft."
köszi!

vincere 2010.06.15. 14:18:06

jó az írás nagyon, de sajnos nem Holnapi Újság anyag. túl életszerű. sajnos

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 14:42:00

ˇ"Warvasovszky Tihamért, volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, Székesfehérvár szocialista, villamosmérnök polgármesterét jelöli a Fidesz az Állami Számvevőszék alel..."

Világos egy villamosmérnök mihez is értene legjobban, ha nem a számvevéshez.
Majd ne csodálkozzatok fideszesek, ha ráköt benneteket a kettőhúszra!

Rá Dios 2010.06.15. 15:03:00

A pártelnököket is a Fidesz válassza?
Persze! Van előzmény; ha nem is zökkenőmentes, de megy.
1978 körül ülésezik a moszkvai pártbizottság, személyi kérdések sorában döntenek. Van már új igazgatója a Metronak, a gyermekjátszóterek főigazgatója is új, marad a helyi zsidó hitközség vezetőjének javasolt személy jóváhagyása. Nincs is ellene kifogás, jó párttag, nyelveket tud, állítólag valami hébert(?) is, fia a Vörös Hadseregben szolgál. Már szavaznának, emelnék mind a kezüket, amikor megszólal egy pártbizottsági tag:
"Elvtársak, állj! Ez a Szemjon Szamueljovics, nem zsidó véletlenül?"

Rá Dios 2010.06.15. 15:06:26

@pcr: majd megtudod, ki a p*! :-)

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 15:20:15

@Rá Dios:
Ez csak költői kérdés volt.Jáj
Inkább a ramesszeumból származó, egyiptomi férfimúmiával ismerkednék meg közelebbről, mint a szalai annamáriával.

Mit csillagozol, már beindult a gondolatrendőrség?

Winston Smith 2010.06.15. 15:31:27

@pcr: "Világos egy villamosmérnök mihez is értene legjobban, ha nem a számvevéshez.
Majd ne csodálkozzatok fideszesek, ha ráköt benneteket a kettőhúszra!"

Az ÁSZ volt elnöke, Kovács Árpád amúgy eredeti végzettsége szerint építőmérnök, és mégse rakta úthenger alá az egész parlamenti bagázst...

Rá Dios 2010.06.15. 15:34:40

@Winston Smith: Milyen kár is, hogy nem...

hááááát 2010.06.15. 15:38:22

Háááááát jujjjjjjj!

:))))))))

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 15:40:08

@Winston Smith:
Egy építőmérnöknek is sok köze van az ilyen speciális munkához.
Mondjuk a Számvevőszék elsősorban a fideszesekre veszélyes, mert pont most folyik az állami szféra vezetőinek cseréje, szigorúan rátermettségi alapon.Tudod, elég ha felmutatod a sárgalapodat.

Legalább néhány főépítészt kipenderíthetett volna.

Állítsuk meg a ......... 2010.06.15. 15:48:54

Ezután mindenki járjon bibliával meg feszülettel dógozni, vasárnap meg plázázás és hétvégi bevásárlás helyett ne punnyadjatok otthon, húzás a templomba!

basta 2010.06.15. 16:00:21

"itt az idő" = 1984 most kezdődik

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.15. 16:16:14

Lesz itt még néhány olyan dobás, amin kínunkban röhögni fogunk... Azért látszik, hogy legalább az 50-es évek történelmét megtanulták. Rákosi elvtárs is büszke lenne ezekre az igazi "demokratákra". Simán a keblére ölelné Vikit, hogy "elvtárs, remek, ezt még én sem mertem volna!" Szánalmas az egykori fiatal és demokrata, mára se nem fiatal, se nem demokrata, viszont annál önteltebb és öregebb nagyarc bagázs! Hiába min.elnök a kis tökcsősz, akkor is csak egy kis libsi seggdugasz marad, abból is a rosszabbik, a képmutató! Sajnos a korosztályom és több az ismeretem róluk, mint azt szeretném. Remélem az ilyen és a hozzájuk hasonló coci képmutató parasztok nélkül nől majd fel a gyerekem, nem kell ezeket majd akkor is hallgatnia...

dzsugasvili 2010.06.15. 16:43:10

Ne haragudjatok, de ez nem vicces. Szerintem a fent leírtak az egy optimista verzió. Majd amikor elkezdik a pozícióhalmozást, az durva lesz. Orbán kormányfő és közt. elnök egyszerre, pl. az új alkotmánytól kezdve, választás nélkül. Navracsics még belügyminiszter is lesz, Fellegi tárcája beolvad Matolcsyéba, a parlamentet átteszik a Fidesz központba, ahol a 263 fő választ magából 5-ö5, aki képvisel mindenkit, mert így még gyorsabb az ügymenek, az ellenzék meg le van szarva (mert a 2/3-as ugye erre is feljogosít). A parlament lesz a mniszterelnökség székhelye. A legfőbb ügyész meg a legfelsőbb bíróság elnöke ugyanaz lesz, nem más, mint a pozíció nélkül maradt Kövér Laca, a megyei önkormányzatok megszűnnek, helyettük lesz 1 hivatal, élén a hoppon maradt Schmitt Pállal, és még sokáig lehetne sorolni. De ez akkor is annyira szomorú. Mostmár azt se tartom annyira viccesnek, hogy 2014-ben meg se tartják már a választásokat. Ha marad a kopogtatócédula, és 9 nap kell a gyűjtéséhez,akkor szégyen szemre 30 évvel a kádári választások után újra 1 párt lesz a papíron...ha lesz papír.

Chazz Reinhold 2010.06.15. 16:51:23

nekem a menzalázadásról Lvis Presley Jailhouse Rock-ja ugrott be:))

Lehet egy holnapi újságnak életmű díjat adni?!
(mert megérdemli)

tolsztoj 2010.06.15. 17:49:25

"Magyar Nemzeti Összefogása Köztársasága Országházának Élelmiszerellátmányozási Kft."

Valóban gyönyörűen hangzik, csak nem eredeti, az eredetije itt van:

Szovjet Nemzetközi Összefogása Bolsevik Népköztársasága Élelmiszerellátmányozási Bufet.

Rob67 2010.06.15. 18:35:01

@maszek1: 'Ma már bárki irkálhat nagy nyilvánoság előtt marhaságokat. '
Na pont rólad beszéltünk itt Szalai Annnamária :)))))) Megérkeztél végszóra!
Most akkor bannolod az írásokat?

efi 2010.06.15. 19:26:51

Most még csak röhögünk rajta...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.15. 19:41:51

Cégét javasolta milliós megbízásokra a városi tanácsadó?

A pécsi polgármester tanácsadója maga is világított át az önkormányzatnál. Ugyanarról az emberről van szó, aki az átvilágítások folytatását javasolta, egyben igazgatósági tag abban a cégben, amely a munkát elnyerte bruttó 60 millióért. Megint ő az EKF projektek könyvvizsgálójaként cégével bruttó 67,5 milliót keresett.

A PécsiStop több alkalommal foglalkozott már a városházát, önkormányzati cégeket és intézményeket átvilágító, bruttó 60 millió forintba került munkával. Mint ismert: a városvezetés dr. Szebellédi Istvánt bízta meg tavaly, hogy átvilágítást végezzen az önkormányzat háza táján. A munka el is készült, úgy tudjuk, a városházát és a Pécs Holdingot érintette a munka. Megbízható adat - egyelőre - nem áll rendelkezésünkre, de információink szerint mindkettő bruttó 7,5 millió forintot kóstál.

Mindez azonban azonban csak a kezdet volt, Szebellédi ugyanis azt javasolta a város vezetőinek, hogy a munkát folytatni kell, egy átfogó átvilágítással. Az csak tavasszal derült ki, egy sajtótájékoztatón, hogy Szebellédi ősz óta a polgármester tanácsadójaként dolgozik a városházán. Azt, hogy a bruttó 60 milliós munkát elnyerő CCA Zrt. megbízása előtt, vagy azután lett-e tanácsadó, nem tudjuk. Az azonban bizonyossá vált: Szebellédi 2012-ig a cég igazgatósági tagja. Jogilag lényegtelen, hogy az előtt, vagy azután lett-e polgármesteri tanácsadó, hogy a cég, amelyben érintett, megkapta a munkát, és ebben a tekintetben nem is támadható.

Rövid internetes kutatás után arra is fény derült: Szebellédi neve nem ismeretlen Baranyában. Az összes EKF nagyberuházás könyvvizsgálói munkáját az a C. C. Audit Könyvvizsgáló Kft. nyerte el, amelynek a polgármesteri tanácsadó az ügyvezetője. A városi és a megyei nagyprojektekét egyaránt: a munkákért összesen nettó 54 millió, azaz bruttó 67,5 millió forintot számláz ki a C. C. Audit.
A PécsiStop levélben fordult a város polgármesteréhez és jegyzőjéhez, amelyben kikérte a Szebellédi közreműködésével városi megbízást elnyert cégekkel kötött szerződéseket, illetve a tanácsadó vezetésével vagy igazgatósági tagságával működő társaságok által végzett átvilágítások anyagát.

Ennyibe kerül a nagyprojektek könyvvizsgálata

Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata projektjei:

Pécsi Konferencia és Koncertközpont: 15 millió forint+ÁFA
Közterek és parkok újjáélesztése I. ütem: 5 millió forint+ÁFA
Közterek és parkok újjáélesztése II. ütem: 8 millió forint+ÁFA
Zsolnay Kulturális Negyed: 10,9 millió forint+ÁFA

Baranya Megyei Önkormányzat projektjei:
Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont: 12,1 millió forint+ÁFA
Nagy Kiállítótér - Múzeum Utca: 3 millió forint+ÁFA
Orbán elég volt, jön az őszi utcai találkozás!

Lepényhal 2010.06.15. 19:50:15

A liberálisok hatalomra jutása utáni jövőbeni tudósítást már régen kiadták egy könyben. Olvassátok el, nagyon jó. A címe: Majmok bolygója.

tomigonzo 2010.06.15. 20:24:45

a post jo
a 1984 kismatine ahhoz kepest ami otthon lesz

flippant 2010.06.15. 21:06:24

Az utolsó bekezdésből a koronázási ceremónia kimaradt..

efi 2010.06.15. 21:31:55

@Lepényhal:
Ez ölég gyenge volt.
Most a ti majmaitokról van szó.

2010.06.15. 22:32:54

Ez egy szellemes, ironikus írás.
Jobboldali kommentelő-társaimnak üzenem: ne veszítsük el a humorérzékünket, ennyi belefér.

unommáazegészet 2010.06.15. 23:32:48

Maradok Karinthynél. Az jó, ez szar.

nestrot10 2010.06.16. 06:23:34

GRATULA! KITŰNŐ CIKK!!!
A FITYISZ BANDA MENTALITÁSA BENNE VAN!
NA! EZT KELL MEGAKADÁLYOZNI!! EMBEREK! ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐ!

nestrot10 2010.06.16. 06:24:57

A kis gonosz Kalapos Király kimaradt!
A Törpe meztelen!!! hehe!

Mind1 2010.06.16. 07:10:45

Ez egy optimista hangvételű írás! Grat

A "narancsuralmi rendszer" és az egészpályás letámadás itt van.

SZEMÉYLI KULTUSZT AZ ALKOTMÁNYBA!!!!

(Tényleg szegény Rákosi kisiskolás volt ezekhez a "demokratákhoz" képest)

Éljen a NEMZETI és Szociális Pártállam!
(vagyis NSZP)

Mind1 2010.06.16. 07:26:54

@Laci017: Deutsch Tomikára gondoltál?

lmlm 2010.06.16. 09:44:47

"Jelenleg is a parlament előtt van az a törvényjavaslat, amely valamennyi önkormányzat élére egy, a kormány által kinevezett ispánt delegálna."

ÓRIÁSI!!!!

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.10.21. 09:11:18

2014ben remélem victorinox elmegy a getszibe!
süti beállítások módosítása