HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.11.28. 08:53 holnapi újság

2011: Hírösszefoglaló

Címkék: futball varga mihály veres jános malév 2011 farkas bertalan járai zsigmond katona tamás hírösszefoglaló

Politikai skandallumról beszélnek fideszes politikusok, miután kiderült: a távozó szocialista kormány által március végén benyújtott, és a parlament által el is fogadott nem túl nagy horderejű tengerhajózási törvény egy, mások mellett Veres János által jegyzett, a zárószavazás előtt beterkesztett módosító javaslata kétszer háromsávos körgyűrű építését rendelte el Nyírbátor köré. A beruházást a veresi javaslat szerint száz százalékos állami forrásból valósítják meg, és az út már 2014-re elkészülhet. A fideszes politikusok a törvény visszavonására készülnek, ám ebben az esetben hazánk nem teljesítené a tengerhajózási törvény megalkotását előíró uniós direktívát.

Cáfolta Katona Tamás tavaly leköszönt pénzügyi államtitkár, hogy mesekönyvíró kurzusokat indítana egy ismert médiaszemélyiségek által fémjelzett íróakadémián. Katona Tamásról jobboldalinak mondott lapok írták meg az elmúlt napokban, hogy a magyar pénzügy- és költségvetési politika, valamint a statisztika tudományának alakításában szerzett rutinját, tapasztalatát és módszertani ismereteit felhasználva maga is mesekönyveket, illetve fantasykat fog írni, emellett sajátos stílusú meseszövő képességét oktatni is fogja. A volt államtitkár cáfolta azokat a híreszteléseket is, miszerint hivatalos levélírói és szignálói kurzust indítana.

Korainak nevezte a vállalkozók által kért 2013-as adócsökkentést a pénzügyminiszter. Varga Mihály a Járai Zsigmond ÁSZ-elnökkel tartott sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva azt mondta., mint közismert, az államkasszát még annál is sokkal rosszabb állapotban vették át az MSZP-től, mint amire legbelül számítottak, így bár 2010 második felében megalkothattak egy 400 milliárdos teherkönnyítő csomagot, újabb enyhítésekről addig nem lehet szó, amíg a deficitet nem sikerül az 5 százalékos GDP-arányos szint közelébe tornászni.

Négy éven belül újra nyereséget termelhet a Malév - ezt tartalmazza a múlt héten 10 millió forintért és 50 000 törzsutaspontért harmadjára is privatizált társaság új tulajdonosának, a Kajmán-szigeteki Flying High True the Sky Ltd. tegnap este kiadott közleménye. Az átmenetileg az ismert légiügyi szakember, Farkas Bertalan által irányított társaság azt ígéri, hogy 2013-ig ésszerű méretre, a jelenlegi felére karcsúsítja flottáját és dolgozóinak létszámát, hogy onnan 2015-re Európa három legnagyobb légitársaságának egyikévé nője ki magát. A cég a részletek kidolgozását 2012 végére ígérte, és egyben bejelentette: ez év végéig megigényli az unió szabályok szerint ötévente adható szerkezetváltási támogatást; becsléseik szerint 3-5 millió eurós vissza nem térítendő dotációra lesz szükségük.

Mind a ferencvárosi, mind a diósgyőri játékosok tiltakoznak az ellen, hogy bundavádakkal illessék a két csapat legutóbbi bajnoki meccsét. A találkozó 3:3-as döntetlennel ért véget úgy, hogy a ferencvárosiak már az első percben vezetést szereztek, ám a mérkőzés 89. percében még a DVTK vezetett 3:1-re. Az MLSZ szigorú vizsgálatot rendelt el, különösen a két öngólt szerző ferencvárosi védő, Hrvoje Sabolic és a Fradi három tizenegyest kihagyó középpályása, Miroslav Ratkovic szerepét veszik górcső alá.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr571557739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fittipaldi 2009.11.28. 12:17:22

"Flying High True the Sky" :D

Lámpaoltó 2009.11.28. 12:17:35

két öngól az uccsó percben, muhaha

Lámpaoltó 2009.11.28. 12:21:09

through the sky? Ez a Berci nem nagyon tolja az angolt

jozicsenko 2009.11.28. 12:27:46

tengerhajózási törvény :-))))

kérlek, ne adj nekik tippeket, mert holnap elfogadják, közvetlenül az Antarktisz-védő törvény után, amiben ingyenmindent adnak a szavazóknak :-))

redriot77 2009.11.28. 13:42:10

Az a szörnyű, hogy kb. így lesz minden! :/)

Törcsi:Got_som'_weed? 2009.11.28. 14:17:15

"Flying High True the Sky Ltd." :)))

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.28. 14:33:49

@jozicsenko: Ezt állandóan tengeralattjárózási törvénynek olvasom. Talán beleférne a koncepcióba az is :D
süti beállítások módosítása