HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.08.25. 08:39 holnapi újság

2029: Betiltják a zajokat Magyarországon

Címkék: politika bkv fesztivál törvény csend zaj overdose gerendai károly jogalkotás 2029

Elfogadta az általános csend- és rendvédelmi, zajártalom-megelőzési, valamint utcatisztántartási törvényt a tegnap késő éjszakai órákban tartott szavazáson a nemzetgyűlés. Az új jogszabály célja a késő esti, a kora reggeli, a délelőtti és a délutáni oktalan vagy nem a teljes nemzeti együttélési lakóközösség által elfogadható okokkal kibocsátott zajok, zörejek, pisszenések, nyekkenések, reccsenések, puffanások és csattanások megszüntetése. A csendtörvény lényegében betiltja a zajokat Magyarországon, és hangos tevékenységet csak néhány megkülönböztetett területen, az archaikus hangzású, úgynevezett türelmi zónában engedélyez.

A törvény értelmében lakott területen, illetve annak 5, bizonyos esetekben 20 kilométeres körzetében tilos lesz minden zajkeltő tevékenység este 8 és reggel 6 között, valamint a globális felmelegedés miatt 2031-től bevezetendő, déli 11.30 és 14 óra közötti sziesztaidőben. Emellett tilos lesz a zajkeltés minden szombat, vasárnap, továbbá a hivatalos állami és nemzeti ünnepeken, a judeo-keresztény/keresztyén szent napokon, valamint a hinduizmus és a buddhizmus ünnepein, továbbá ételosztásainak és alamizsnakéréseinek napjain.

A csendtörvény megtiltja, hogy bármilyen vendéglátóhely kerthelyiséget vagy teraszt üzemeltessen délután 5 után, amikor szorgos nemzetünk munkában megfáradt dolgos tagjai megérdemelt pihenésüket töltenék családi otthonuk szentségében, illetve amikor az iskolákból siserehadként hazazúduló gyerekeink, jövőnk zálogai, az egész napos elmélyült tanulás után relaxációs és lazító tréningeket tartanak. A jogszabály ezen helyeknek megtiltja, hogy este 8 - október 1-je és április 30-a között, valamint a már említett ünnepnapokon este 6 - után alkoholt árusítsanak, sőt, az asztalon lévő, el nem fogyasztott szeszes italt is vissza kell szedniük.

A szórakozóhelyeken zene csak maximum 20 decibellel hallgatható, és úgy, hogy az utcára ebből nem szűrődhet ki több, mint 6,75 decibel. A pincérek a poharakkal és étkészlettel legfeljebb 15 decibelnyi zajszintig csöröghet, a szórakozóhelyek telefonjait rezgőre kell állítani, a rendelést írásban kell leadni, elkerülendő a kiabálásokat. Lakodalmakat, családi ünnepeket, banketteket és érettségi találkozókat csak teljesen hangszigetelt helyeken, illetve a már említett türelmi zónákban lehet tartani (ez utóbbiak népszerűségét csökkentheti, hogy egyelőre csak két ilyet jelöltek ki: az utolsó szabadtéri dohányzóhelynek is engedélyezett Fertő-tavi lápvidéket és az épp a zajtörvény miatt kiürített ferihegyi reptér félkész D terminálját). És ha már reptér: a Malév gépei 2030. január 1-jétől Bécsben szállnak le, onnan léghajók hozzák az utasokat Magyarországra.

A szórakozó- és vendéglátóhelyek a szigorú törvényi előírások alól akkor mentesülhetnek, ha a 835 méteres körzetben élő, ingatlanadót fizető ingatlantulajdonosok legalább 92,25 százaléka írásban hozzájárul a zajongáshoz. A kérelemmel egyidejűleg le kell róni 5 345 355 forintnyi illetéket is, aminek megfizetése azonban nem jelenti automatikusan a kérelem jóváhagyását (igaz, ez esetben az illetékből 45 355 forint visszajár).

A törvény természetesen nemcsak a szórakozással kapcsolatos zajongást tiltja, hanem minden, a békés, idilli csendéletet megbontó tevékenységet. A hatályba lépése után kutyát csak hangfogó szájkosárral lehet sétáltatni, köhögni és tüsszögni csak tüdőszanatóriumi írásos engedéllyel, kizárólag asztmásoknak, tbc-seknek és H14N35 vagy ennél újabb infuenzatörzsek által megfertőzött betegeknek szabad. A számítógépek billentyűjének csattogását és a töltőtollak sercegését is maximálták. A horkolást, krákogást, szörcsölést betiltották, 30 decibelt meghaladó házimunkát csak napközben 11 és 14 óra között lehet végezni. Egy nemzetpolgár évente legfeljebb négyszer üvölthet fel fájdalmában, plusz egyszer az szja-bevallásra kötelezettek. Overdose szivacspatákon köteles vágázni, ez legalább az idült patairhagyulladásra is jótékony hatással van.

A városokban csak villanymotoros autók közlekedhetnek - a BKV rendkívüli állami támogatást kér buszparkjának évek óta húzódó átalakítására, azzal az indoklással, hogy egyébként a csőd közelébe sodródik a negyven éve a pénzügyi kormányzat bűnös figyelmetlensége miatt szenvedő cég -, a biciklisek nem csengethetnek a sarkon, a magassarkú és egyéb kopogós talpú cipőkre kalucsnit kell húzni.

A törvény délelőtt 10 és 11, illetve délután 3 és 5 között engedélyezi a margitszigeti zenélőkút működését. A szabadtéri színházakat bezárják, de Gerendai Károly küzd a Sziget túléléséért - "ha általában veszteséges is, mégis csak a miénk", mondta - a zeneakadémiát és az operaházat tojástartókkal veszik körül 2030. június 30-ig. A parlamenti beszédeket a politikusok helyett süketnéma jeltolmácsok mutogatják el, így a képviselőknek még több idejük marad a valóban hasznos tevékenységeik ellátására.

A törvény kiterjed az ajtónyikorgásokra, a kiszáradó padlók, ajtók, ablakok recsegésére, a kipukkadt kerékgumik és a karambolok által kelthető zajokra, sőt, a lépteink alatt eltört gallyak reccsenésére is. A törvénytervezetet benyújtó politikusok azt is szeretnék elérni, hogy a kormány külön zajügyi kormánybiztost nevezzen ki, és a törvény végrehajtási rendelete a légy- és szúnyogzümmögésre is kiterjedjen.

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr341331775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompus 2009.08.25. 09:45:08

Ez kivételesen gyenge írás. :-(

thinker_ 2009.08.25. 09:56:11

egyrészt gyenge, másrészt kyívánom a szerzőnek, hogy mondjuk vasárnap hajnalban amikor pihenni szeretne, akkor zavarják fel álmából a részeg tinédzserek.
biztosan nem tudna ilyan irónikus cikket kanyarintani, mert nem látna az álmosságtól.

Kedves Szomszéd 2009.08.25. 09:57:07

valószínű olvasta a reálos cikket és az ihlette...

BKV reszelő 2009.08.25. 10:00:21

Fasz poszt. Valami fasz írta ?

maydayray 2009.08.25. 10:02:01

Természetesen eltúlozza a dolgokat, pont ettől jó az írás.

mtrx 2009.08.25. 10:09:13

először azt hittem vicces lesz... de legalább a fele igaz jelenleg is

jablonsky_master 2009.08.25. 10:09:22

ez kivételesen jó írás. a részeg tinédzserek, a 7.5tonnásnál nagyobb, üresen döngő teherautók gyorshajtása, a mérhetetlenül hangos motorok maximumra huzatása ellen vasárnap hajnalban pedig a rendőrséget tudnám ajánlani, nem decibelmérő állomásokat. csak ugye sokkal egyszerűbb az egy helyben stagnáló vendéglátóipari egységet bezáratni, mint utánaszaladni ezeknek a gyári barmoknak. a kérdés az, hogy vajon mikor vezetik be, hogy motorkerékpár és teherautó nem tankolhat benzint este tíz és reggel hat között, mert ez kábé pont ugyanaz a szitu, sőt.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.25. 10:11:59

Szerintem meg nagyon jó írás. Kár, hogy nem tér ki a futballszurkolókra :-)

Winston Smith 2009.08.25. 10:12:09

Szerintem k*rvajó a poszt.

Kiválóan kifigurázza azt a nonszensz elképzelést, hogy be kellene tiltani, el kellene lehetetleníteni minden szabadtéri vagy kiülős éttermet, kávézót és sörözőt.

Miközben egész Európa ilyen helyekkel van tele.

jackjunior 2009.08.25. 10:16:39

Egy kocsmával szemben lakom 11 éve. Bárcsak ezeket a szabályokat már holnap bevezetnék és nem 2029-ben!

zauberpferde (törölt) 2009.08.25. 10:17:57

jópofizásnak sok, iróniának kevés...:(

Blogger Géza 2009.08.25. 10:19:53

Azért látszik, hogy egyre több az ideggyenge ember, volt blog, amelyben valakit az is zavart, hogy a szomszédban a kisgyerek szaladgál. Az az igazság, hogy az ilyenek költsenek többet hangszigetelésre, vegyenek altatót, füldugót stb. és ne várják, hogy az egész világ hozzájuk igazodjon, mert úgyse fog. Egyre több pitiáner esetben pampognak egyesek, ezt jól figurázza ki az írás.

2009.08.25. 10:21:05

tetszik, bár van benne némi ellentmondás.
tiltják ugyanis a zajkeltést a globális felmelegedés miatt bevezetett szieszta idejére is, majd később nagyjából erre az időre írják a zajjal járó házimunka végzését is. ami mind zajügyileg, mind munkaügyileg sérti a 2030-as törvényeket :)

Winston Smith 2009.08.25. 10:21:30

@jackjunior: Költözz el! Senki nem akadályoz meg benne!

Gregorius Pilosus 2009.08.25. 10:23:05

És tessék mondani, a rendszabályok betartását az új magyar csendőrség fogja ellenőrizni?

Winston Smith 2009.08.25. 10:23:46

@Blogger Géza: Jaja. Vagy költözzenek egy tanyára az Alföldön, ott nincs zaj.

De ha nagyvárosban él az ember és nem jut pénz saját villára a Rózsadombon, akkor kénytelen kompromisszumokat elviselni. Én is laktam 5 évig benzinkúttal szemben, mégsem akartam betiltatni a benzinkutakat.

Checkpoint Charlie 2009.08.25. 10:26:19

Ostobaság összehasonlítani azt, aki a gyerekszaladgálás miatt ideges, vagy azt, akinek a szomszédjában/földszintjén napi ezer wattal bömböl a zene, és nem tud aludni. Nagytudású Blogger Géza a csecsemőknek is altatót adnál? Egyébként az fizesse a szigetelést, légkondit, aki a zajt okozza.

Ms. Mazsola · http://msmazsola.blog.hu/ 2009.08.25. 10:29:23

Jó poszt! A zaj miatt hőbörgők meg mért csak a szórakozóhelyeket támadják, be lehetne tiltani akár a forgalmat vagy az autópályát is éjszakára...

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.08.25. 10:31:08

Hehh :D
Az írás jó, a dátum megint nem stimmel, ugyanis 5-6 évvel ezelőtt Újpesten egy hasonlót már megcsináltak.
Gyakorlatilag kódolva van mikor lehet hangszeren gyakorolni, énekelni, porszívózni, és természetesen minden alól mentesítve van az összes templom, hogy szakadna rá a harang a sekrestyésre vasárnap hajnalban...

Az persze egy másik dolog, hogy nem tartja be senki, de helyi rendeletet csinált belőle az a blőd barom derce.

Checkpoint Charlie 2009.08.25. 10:32:31

Igen, és fizettek is a lakóknak ha odaépült valami forgalmasabb út (talán az Egérút kibővítésénél?). Egyébként a létezéshez nélkülözhetetlen közforgalmat szintén ne hasonlítsuk már valakinek a vállalkozásához.
Ha szemétlerakót akarok a kertembe és a szomszédoknak nem tetszik, akkor költözzön el!

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 10:41:17

Csillagos ötös a cikk!

Amúgy meg mondjonle a csendrendelet. Nonszensz ami a városban zajlik. A totál népszerűtlen politikusok ilyen kis koncokkal próbálják visszanyerni a nyugger szavazókat, akik naponta írnak helyzetjelentést írógéppel a "tanácsnak", a levél végére odabiggyesztve:

"Kovácsné Ficzere Olga
nyug. okl. vegyészmérnök"

Gyűlölöm az ilyet. Nagyjából már azt sem tudják mi folyik az utcán, de persze ő panaszkodik. Hallottam én már a vizipipáról szónokló nyuggert lakossági fórumon. Egy komédia volt, csak aztán az ilyenek mentén dönt az önkormányzat.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.25. 10:44:36

@tompus: @thinker_: @BKV reszelő:
Némileg off:
A rohanó világunkat nagyon jól jellemzi a blogok világa. Minden blogger célja az, hogy olvassák írásait, ehhez a blogját ismertté kell tennie, ehhez pedig gyakori frissítés szükséges. Például nálam a blogparódián heti 3 poszt van, de látom, hogy ez kevés, a legjobb persze a napi frissítés lenne... a napi frissítésnél viszont már nincs idő végigrágni az ötleteket, kidolgozni az ironikus részeket, stb... gondoljatok csak bele, pár évtizede egy író kiadott évente egy könyvet, tehát bőven volt ideje végiggondolni a dolgokat, s ez elég is volt ahhoz, hogy ismert legyen! A blogvilágban viszont nagyon kevés az "évenkénti" frissítés, még a heti is az... A ritkán frissített blogokat ugyanis kevesen látogatják, s ezáltal nem éri el a célját, hogy minél többen olvassák a blogger hülyeségeit.

Szóval nincs mese, aki talpon akar maradni a blogvilágban, annak sűrűn kell jönnie a posztokkal, s ez azzal jár, hogy időnként bejön egy-egy gyengébb írás is. Ezzel nincs semmi baj, a Barcelonának is vannak gyengébb meccsei, sőt, ki is kapnak néha. Ráadásul a legtöbb blogger mindezt munka mellett, szabadidejében csinálja, ami - mint tudjuk - véges.

Ez most nem felmentőbeszéd akart lenni, mert szerintem ez az írás igenis jó, de jó, ha tudtok arról, hogy a bloggerek élete nem könnyű.

netuddggi 2009.08.25. 10:52:19

teccetttt csak az nem, hogy süketnéma
kérem jegyezzük már meg ecccer s mindenkorrrra, hogy SIKETNÉMA!!!!

Checkpoint Charlie 2009.08.25. 10:52:44

BDzsH!
Hülye vagy. A nyuggernek nem lehet igaza? Nem zavarhatja részeg figurák hangoskodása? Félreértés ne legyen, kellenek a városba szórakozóhelyek, kocsmák, de igenis foglalkozni kell az okozott problémákkal, és meg kell oldani azokat (pl.kártérítés, szigetelés, légkondi). Az nem szint, hogy a hülye nyuggerek aztán kész. Nyugaton bizonyos városrészek organikusan alakultak ki, itt erre a szocializmus miatt nem igazán volt mód, de erre nem az a megldás, hogy lakókhoz telepítünk egy csomó pubot(városfejlesztés), aztán szarunk rájuk addig, míg rá nem jövünk, hogy ezek az emberek akár le is szavazhatnak minket, akkor meg kibaszunk a vendéglátósokkal. Ez nem politika, nem fejlesztés, ez baromság. A megoldás kiötlését pedig nem az olyan képességű emberekre szabták aki egy hülyenyugger/babkocsis stb. szinten képesek az ügyről gondolkodni.

El Argentino 2009.08.25. 11:06:43

Grat az íráshoz, akinek nem tetszik, az érdekelt az ügyben, így vagy úgy!
"Malév gépei 2030. január 1-jétől Bécsben szállnak le, onnan léghajók hozzák az utasokat Magyarországra" ez kiverte a biztosítékot XD

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.08.25. 11:07:18

Mekkora hülyeség, ez pont fordítva lesz. Egész nap tombolni fognak a brutál autók meg motorok, meg a bulizós fiatalok. Ez a jövő.

El Argentino 2009.08.25. 11:07:57

BDzsH: Amúgy te sem tudod, mi folyik az utcán, az is biztos.

indapasssucks 2009.08.25. 11:11:55

hiába no, imádsz csontra bebaszva a kocsma előtt üvöltözni este 11-kor és a bunkó lakók meg nem hagynak, ezért aztán kellett írni egy ilyen kvázi a jogaidért harcoló postot.

na jó, jáccunk demokráciát, és azt mondom, hogy 10telem a véleményedet.

kaboca36 2009.08.25. 11:13:13

a faszomat azért még ki verhettem???

2009.08.25. 11:13:24

@netuddggi: szerintem siket és süketnéma, de igazából mindegy. hallásszervi fogyatékkal élő. amúgy tapasztalataim szerint a fogyatékkal élők az utolsók akik ezen fennakadnak.. ez csak valami nyelvújítónak a hülyesége.

@maxt: na igen.. kedves Derce polgármeter úr 40-50dB közé lőtte be a maximális zajértéket. persze a Váci utat nem tiltja be, meg az Újpest napokat sem, csak a Sziget miatt lett ez így..

Amúgy meg a kedves politikusoknak egy élhetőbb városért kéne dolgozni nem? A város fejlődéséhez az tartozna hozzá, ha értelmes módon tudnák szabályozni az ilyen helyeket. nem vaktában, ahogy próbálják

Netuddki. 2009.08.25. 11:13:53

@El Argentino: Ja, akinek meg tetszik az meg leszarja a másikat, hajnalig üvöltözik részegen az utcán, mi?

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 11:14:00

@Checkpoint Charlie:

Köszönöm a minősítését, köszönöm a bizalmat.

A nyuggernek természetesen lehet igaza. Sőt, sok esetben igaza is van. Senkinek nem kötelessége az otthonában mások féktelen mulatozását hallgatni. Ugyanakkor bizonyos dolgokat el kell tudnia viselni az embernek, ha egy Budapest méretű város belterületén lakik.

Vannak jogszabályaink, amik érvényesek voltak eddig is az éjszakai zajongásra, az utcán való alkoholfogyasztás tilalmára. Ezeket sem tartatták be!!! Pedig ha ezeket betartatná a rendőrség és a polgárőrség, akkor nem lenne szükség munkahelyek megszüntetésére. A mostani reakciók a jogalkotók részéről nevetséges túlkapások (lsd: Terézváros), amiket az általam fentebb vázolt okok IS okoztak.

Nem általánosságban hülye a nyugdíjas. Szó sincs róla, közvetlen rokonaim közt is van sok. Akiről én beszélek az a tipikus megöregedtem, nekem már semmi se jó "bezzeg régen" típusú ember. Sajnos sokan lesznek ilyenek öregkorukra. Egyrészt ez sajnálatos, másrészt viszont nehogymár az ilyen emberek döntsék el a város jövőjét.

AMúgy Budapesten is van organikusan kialakult szórakozónegyed (több is).

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 11:16:09

@El Argentino: Mert Te biztosan tudod, hogy én mit nem tudok.

Ügyes-ügyes! :)

Advocatus_Diaboli 2009.08.25. 11:16:52

Aki valóban álmos, az ágyudörgésben is tud aludni. Akit nem tud aludni az dolgozzon keményen napi 12-16 órákat aztán majd tud.

El Argentino 2009.08.25. 11:17:27

@BDzsH: Bizony, hsz alapján úgy tűnik, ha rögtön mindent rákensz a nyuggerekre...

Kulmar 2009.08.25. 11:19:32

netuddggi!

egyrészt az általad felvázolt betegség igen ritka. jellemzően vannak siketek(süketek) és némák. De nincs igazad a siketnémában sem, mert ez semmivel sem helyesebb, mint a süketnéma. persze lehet lovagolni a ki nem mondott betegségeken, meg keresni szebbnek tűnő szavakat, de sokkal jobb valakit elfogadni, mint szép szóval illetni.

El Argentino 2009.08.25. 11:22:49

@kovi1970: Én nem foglaltam állást, csak annyit írtam érintett. Egyébként lásd, milyen toleráns vagyok, én nem költözök lakótelepre, mert hangos vagyok. Hétköznap, hétvégén, amikor kell.

jackjunior 2009.08.25. 11:23:12

@Winston Smith: Köszönöm az igen értékes tanácsodat! Eddig ez nem jutott eszembe...Biztosan szeretnék több millió forintot bukni egy eladás kapcsán, mert nekem ez a pénz nem számít. A lakásomért pedig tolonganának a vevők a kocsma értékes közelsége miatt. Szerintem azok az emberek, akik kocsmába járnak vagy csak egy kiülős vendéglőbe, szívesen ordítoznak velem szemben, de azután hazamennek és nem akarnának a kocsma mellé költözni!

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 11:23:50

@El Argentino: Akkor olvasd újra ;)

Az önkormányzatoknak írt panaszlevelek áradata valószínűleg valóban döntően ebből a csoportból származik. A rendelet alkotó szándékot így közvetlenül ők válthatták ki.

Az, hogy az önkormányzat ilyen bután reagált erre a problémára - és mondjuk nem a meglevő szabályok hatékonyabb betartatásával - na az már természetesen nem az ő saruk.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 11:26:23

@jackjunior: CSak egy színtiszta kérdés. Amikor megvetted a lakásodat nem volt még ott a kocsma?

El Argentino 2009.08.25. 11:29:22

@BDzsH: Na az utolsó mondatoddal egyetértek, nem az ő saruk. Valószínűsítem, hogy ők tehették a legtöbb panaszt, de nem 1-2 hely van Pesten, akik miatt bárki panaszkodhatna, fiatal, idős. De egy hibás városfejlesztés tervek miatt (már ha voltak tervek) sokan szenvednek, lakók, vendéglátósok. Így nem illik, mindent a nyuggerek nyakába varrni.

Checkpoint Charlie 2009.08.25. 11:30:40

@BDzsH: Nyilván vannak ilyen nyugdíjasok is, de a hozzászólásodban az egész problémát mintha rákented volna a nyuggerekre, ami nem fedi a valóságot, és nem is jogos. Organikusan fejlődött szórakozónegyed: Olyan helyek vannak amik működtek régebben is, de azért ilyen mértékű dömping nem volt belőlük korábban, és ha a háború előtt voltak is ilyen városrészek, azokat sikerült a szocializmusban lerombolni.

indapass90210 2009.08.25. 11:31:06

@jackjunior: a faszér' költöztél oda, okoska!

massagebearhun 2009.08.25. 11:35:41

Szarakozóhely, belváros.
Özv Gyülölömafiatalkokatné kb naponta hívja a rendőrséget. A vicc az hogy kb 200m-re lakik a szórakozóhelytől és nála már igazán nem lehet semmmit hallani. A Rendőrök is már mosolyogva jönnek ki és közlik, hogy halkítsuk le a zenét!
Történt olyan is amikor vártuk a szervezett csoportot a zene még nem ment csak a busz állt meg. Utána 2 perccel meg a rendőrök. Biztos zajos volt a busz is!
Nem állítom , hogy nincs probléma a szórakozóhelyekkel, de sajnos nagyon sok esetben a rosszindulat dominál.
Véleményem szerint ha lenne egy müködő rendőrség és a közterület felügyelet nem csak az autosókkal baszakodna akkor sokkal jobb lenne a helyzet.Kuty

eloszto · http://eloszto.hu 2009.08.25. 11:35:43

Ez most nem eltúlzott, ez most csak gyenge post. A téma nem ér meg ennyit. De nem baj, lesz majd jobb is, ugye?

massagebearhun 2009.08.25. 11:37:24

@massagebearhun: Folytatom.
A Kutyaszar kérdésre is van törvény csak senki nem alkalmazza. 50e Ft a büntetés ha jól tudom. Még senkit nem büntettek meg érte.

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 11:38:08

@Checkpoint Charlie: @El Argentino: Valóban, talán kissé indulatos voltam, feleslegesen. Elnézést érte így utólag. Azt azonban fenntartom, hogy a nyugdíjasoknak - és nem az ő hibájukból - túl nagy súlya van az önkormányzat felé való véleményközvetítésben. A fiatalabb korosztályok ugyanis magasról tesznek a közügyek legtöbbjére, csak akkor nyílik ki a csipájuk, ha már bezáratták a kedvenc helyüket. AKkro meg meg már késő.

Ez kétségtelenül igaz, de 1990 óta elég világosan körvonalazódott azért, hogy belső Terézváros szerepe ilyesmi lesz, és a Ráday utcáról is évek óta tudni lehet, amit. Persze aki 40 éve ott lakik azt ez nem fogja vigaszalni, ezt belátom. Sajnos ilyen átmeneti időszakot élünk... addig jó lenne, ha mindneki megkapná a várostól amit szeretne: ki a nyugalmat, ki a tivornyát. És ezek a tiltó rendeletek durván nem ezt segítik elő.

jackjunior 2009.08.25. 11:39:13

@Dövan: Ebben a stílusban nem tárgyalok!

BDzsH: Költözésem után csinálták a kocsmát.

El Argentino 2009.08.25. 11:42:59

@BDzsH: Jah az ilyen rendeletek csak gyűlölködést keltenek. Az önkormányzatok is híresek a hozzá nemértésről. Nem szeretném ha helyek zárnának be, mert ugye akkor újabb állástalanok lesznek, de a normális lakók is tudjanak pihenni. Megoldásra való hajlam pedig még fel sem vetődött.

haromt · http://90es.blog.hu 2009.08.25. 11:44:04

Jó poszt. Annyi azért még hozzá, hogy igazából nem azért megy a hőzöngés, mert a zaj zavarja őket, hanem mert magyarok. Most éppen a zaj ürügyén lehet keresztbetenni másoknak, így most ez van. Ha betiltják a kocsmákat akkor majd jön más ami miatt hőbörögni lehet. Ez van 1100 éve ilyen a magyar nép

Checkpoint Charlie 2009.08.25. 11:45:16

@haromt: Neked is csak a következőt tudom ajánlani: Föl, föl, ti rabjai a földnek...

El Argentino 2009.08.25. 11:47:55

@haromt: XD igen, nem is kell többet mondani

BDzsH · http://varoskepp.blog.hu 2009.08.25. 11:49:38

@jackjunior: :S Na akkor az szívás. Gondolom hívtátok már rájuk a rendőrséget párszor, de újra és újra ismétlődik a zajongás.

Igazából ez a gáz, hogy ezek után annyira kibékíthetetlen ellentét alakul ki a lakosok és a hely tulaja között, hogy a végén ezek a szűklátókörű rendeletek jönnek. Jobban ki kellett volna ezt a dolgot anno '90-ben találni. Amúgy még most sem lenne késő...

Checkpoint Charlie 2009.08.25. 12:00:52

90-ben vagy később, de a történet ott kezdődött hogy a politika és a színvonalas közigazgatás engedélyezett boldog boldogtalannak mindent (gondolom a hála sem maradt el), a lakókat meg úgy ahogy vannak leszarták. Most ugyanezek az emberek jöttek rá (20 év, több ezer bejelentés, panasz, civil megmozdulások után) hogy a lakók nem szeretik őket, és lehet, hogy ezek a háklis figurák már nem szavazzák be őket a testületbe?! Ha nem rövidtávú érdekek mozgatták volna a városfejlesztést, akkor talán sokkal kevesebb ilyen súrlódás fordulna elő, és rendezettebb, élhetőbb városban élnénk.

SunChild 2009.09.02. 12:12:02

@thinker_: Mindenki volt részeg tinédzser, csak sokan elfelejtették már...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.02. 12:41:21

látom amúgy a csendrendeletre érdekes módon de rárepül mindenki, mint légy a szarra... az érvényben levő törvényeket betartatni azt nem megy, hát csinálnak egy ilyen fűnyírósat. "okos". az meg egy külön kérdés, hogy most akkor a fővárosnak a kerületek miért is basznak keresztbe (lásd még: Budapesti Broadway projekt).

az meg szintén, hogy pár barom és pár ideggyenge miatt 10 után esetleg jé, egy kurva bolt se lesz nyitva. tudom, aki 10-ig dolgozik, bátran dögöljön éhen, vagy menjen máshova, ha a csendrendelet hatásaként (ami amúgy szép fusiban alkoholtilalommal is jár, igen) az éjjelnappalik bezárnak mind.

delpierofan 2009.10.22. 17:59:48

Nem olyan jó, mint amilyen hosszú.
süti beállítások módosítása