HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.08.19. 09:14 holnapi újság

2017: Idén most már aztán tényleg nagyon nem biztos, hogy lesz-e kapolcsi fesztivál

Címkék: kultúra fesztivál kapolcs 2017 márta istván művészetek völgy

Kész, vége, befejeztem – ezekkel a szavakkal kezdte Márta István, a galambősz halántéka ellenére is örökifjú, energikus művész és művészetszervező ember a tegnapi sajtótájékoztatót. "A közép-bakonyi térség kulturális életét a nyolcvanas évek vége óta minden évben fáradságos munkával lendítem fel szinte önnön kezeimmel, elenyésző állami, költségvetési támogatással, és ezt most már nem bírom tovább csinálni" – mondta Márta, aki néhány éve kiszállt a fesztivál szervezéséből, majd nemrégiben, ahogy fogalmazott, "ifjonti lendülettel" vetette magát munkába.

Mint ismert, az egykor Művészetek völgyeként indult fesztivál sorsa az elmúlt tíz évben folyamatosan kétséges volt. A szervezők tartottak ott már Völgyfesztivált, a Művészetek után Bűvészetek, majd Füvészetek, majd – egy jelentősebb orvosisegédeszköz-gyár támogatásával – Fülészetek völgyét, aztán Fürkésszétek a völgyet, Új Művészetek Völgyét. A probléma azonban visszatérő volt, a szervezők folyamatosan a rendezvényeik nem kellő elismertségére, és az ezzel járó állami apanázs elapadására panaszkodtak. Márta szerint a pénzügyi kormányzat szűkkeblűségét jelzi, hogy a köcsögdudások, fafaragók, kőfaragók, balett-táncosok és népi ivókörök magas rangú kulturális programját nem emelték a Kiemelt Támogatású Állami és Európai Uniós Pénzszórási Alapba.

A völgyet, ha nem kapják meg az erre az évre kért, legszigorúbb önkorlátozással 899 millió forintosra lefaragott állami dotációt, talán, most-az-egyszer-utoljára-még megrendezik nonprofit alapon, veszteségesen is. De jövőre tényleg utánunk az özönvíz – zárta gondolatait Márta István.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr181224205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2009.08.19. 12:57:49

Na pont ez az! Király lett! :-D
süti beállítások módosítása