HTML

Holnapi Újság

Hírek, amiket holnap, holnapután és ezer év múlva fogunk olvasni. Vagy akkor is. Ha írna nekünk, ide tegye: holnapiujsag@gmail.com

Rajongj!

Érdekes linkek

Ezek is

Friss topikok

2009.07.27. 11:43 holnapi újság

2016: Vizesárkot ásott a város köré a fóti polgármester

Címkék: politika fót mádly zsolt 2016 fábri béla

Kiújult Mádly Zsolt polgármester és a fóti képviselő-testület immár hét éve folyó háborúskodása. A város vezetője tegnap, miután szögesdróttal, hevederlánccal és TUTO márkájú lakatokkal körülkerítette a települést, vizesárkot is ásott a város határában. Politikai ellenfelei szerint Mádly célja ezzel az volt, hogy teljesen kirekessze Fótról a vele szembenállókat. A polgármester ugyanis az árokásást megelőzően a képviselőket zártkörű egyeztetésre hívta a szomszédos Mogyoródon lévő Pipa csárdába, és távollétüket kihasználva zárta ki őket a városból. A város nélkül maradt politikusok a köztársasági elnökhöz, egy lakatoshoz és néhány kubikushoz fordultak, valamint bejelentették: a következő képviselő-testületi ülést, amelyen ismét fegyelmi vizsgálatot indítanak Mádly ellen, a Duna jegén tartják meg. A helyzet eszkalálódását és a válság várható elhúzódását jelzi, hogy a vizesárkokból kitermelt friss földhányások mellett sátrat vert, és már térfigyelő kameráknak is nyilatkozott Kolláth György, a közismert alkotmányjogász.

Mint emlékezetes, a fideszes Fidesz és a KDNP által támogatott Mádly és az önkormányzat testület vitája évekkel ezelőtt, 2009 elején kezdődött. Mádlyt az év januárjában időközi választáson szavaztak polgármesterré, miután elődjének, a szintén fideszes Szent-Iványi Gézának a polgármesteri tisztsége sorozatosan törvénysértő tevékenysége miatt megszűnt. Az új városvezető – aki a választáson csaknem kétszer annyi szavazatot kapott, mint a 2006-ban is vesztes, bár Szent-Iványitól akkor csak 26 vokssal lemaradó MSZP-s Fábri Béla – már az eskütételének napján összeveszett a képviselőkkel, és kizavarta őket az önkormányzat épületéből. Megválasztása után négy hónappal beperelte a város képviselő-testületét a 2008 májusa és 2009 januárja között hozott testületi határozatok miatt (a keresetet a bíróság elutasította).

A következő hónapokban igazi adok-kapok alakult ki Mádly és a 17 tagú testület többsége, 10 képviselő között. A polgármester fegyelmi vizsgálatot indított a tízek ellen, akik szavazatával viszont a testület is fegyelmi vizsgálatot indítottak a polgármester ellen. Az egyik ülésen előbb Fábri ütött oda Mádlynak, majd Mádly vágta orrba Fábrit egy mikrofonkábellel. Vagy nem. A történtek miatt ugyanis az ügy szereplői kölcsönösen pereket indítottak egymás ellen, az eljárások a megyei bírósági, majd a táblabírósági szintről felkerültek a Legfelsőbb Bíróságra, amely új eljárást rendelt el, a perek újra végigmentek, jelenleg mindkét fél Strassbourtól várja igazának megállapítását. Az európai bíróságon – egy lapunknak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő bennfentes szerint – a bírói kar egyik jelentős tagja a beadványokat végigolvasva annyit mondott bírósági fogalmazójának: "elmennek ezek a bús picsába".

A verekedős testületi ülések idején kirobbant egy útépítéses korrupciós ügy is, egy hangfelvételen fóti utak aszfaltozása kapcsán 30 milliót akartak szétosztani üzletemberek és egy fideszes politikus.  Bár az ügyben nem szerepelt Mádly, a polgármester még a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után is azon volt, hogy az ominózus cég kapja a megbízást.

A városvezető és a képviselők harcában 2009 óta számos drámai, illetve komédiai fordulat volt. Előfordult, hogy a polgármester az elmérgesedett viták miatt berekesztette az önkormányzat ülését, majd miután a képviselők mégsem hagyták el a tanácstermet, lekapcsolta az áramot a városházán. A furfangos városatyák azonban visszakapcsolták a villanyórát, és lezárták a szekrényt, ami a polgármester ezután a helyi legendák szerint késsel-villával-nádi hegedűvel feszített fel.

Aztán 2010 tavaszán elpattant a húr. A városvezető bezáratta a városházát, és egy vasárnap éjjel forró ólmot öntött mindegyik kulcslyukba. Másnap a képviselők bemásztak az ablakon, ekkor Mádly önnön kezével elkezdte átépíteni a városháza ablakait vakablakká.

A következő alkalommal, amikor már a felfüggesztéséről tárgyaltak, lelakatolta a városháza egy részét. Egyszer minden politikus autójának leeresztették a kerekét a városháza parkolójában, máskor Mádly fejére esett egy vödör csiriz, amikor belépett az irodájába. Volt, hogy a képviselők cipőjének talpára pillanatragasztót tett egy csalafinta elkövető, Mádly egy alkalommal rajzszögbe ült.

Politikai elemzők azt várták, hogy a fóti válságot a 2010 őszi önkormányzati választás megoldja, mert vagy a képviselőket, vagy a polgármestert, vagy mindenkit elzavarnak a helyi lakosok. Színrelépett azonban az Örkény István Hagyományápoló Társulat, és kérte a választókat, hogy szavazzanak bizalmat mindenkinek, hadd folytatódjék a móka. És mivel a fótiak jól szórakoztak a kabaratréfák sokaságát felvonultató konfliktuson, 2010-ben és 2014-ben is elsöprő többséggel választották újra a testület harcban álló 10 tagját és Mádlyt is.

Azóta a polgármester és a tízek ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol csak tudnak. A testület megszavazta, hogy a városvezetőt még a vécére is el kell kísérnie legalább két képviselőnek, a polgármester erre durva hashajtókat szedett, hogy ellehetetlenítse a testületi üléseket. Egy reggelre ismeretlen kezek befogkrémezték a polgármesteri iroda kilincsét, másnap reggel kutyaszarral töltött papírzacskót gyújtottak fel szintén ismeretlenek a tízek egyikének lakásajtajában.

A polgármester nevében valaki szadomazo dvd-t rendelt a városházára, máskor szusit csináltak a kedvenc aranyhalából. A tízek egyik tagjára egyszer egy üzemi látogatáson valaki rázárta a városi szennyvíztisztító lehúzhatatlan vécéjének ajtaját egy egész hétvégére, egy másik politikus fejére valaki záptojást ejtett a városháza ablakából. Hírek szerint a városban többen is megrendelték az önkormányzat számára a Rózsák háborúja című dvd-t és a Három testőr Afrikában című e-könyvet; mindkettő számos rafinált ötletet tartalmaz arra, hogyan lehetetlenítsük el gyűlölt embertársainkat.

Az ügyet ismerők szerint a konfliktus még akár évekig is eltarthat. Fordulatot csak az jelenthet, ha a tízek valóra váltják azt a fenyegetésüket, hogy a következő ülést a Duna jegén tartják majd – feltéve, hogy idén is enyhe telünk lesz.

32 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapiujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr311268573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP reloaded - 2010 2009.07.28. 00:45:29

Rosszul áll mostanában az MSZMP utódpártjának szénája. A szocialistákat a belső ellentétek éppúgy gyötrik, mint ahogy a soha nem látott népszerűségvesztés. Igaz, előbbi leginkább utóbbiból következik. Helyzetük mégsem annyira kilátástalan mint ame...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nagyobbik 2009.07.27. 12:24:59

"késsel-villával-nádi hegedűvel"
Zseniál.

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.07.27. 13:17:47

Féltem az esztergomi agyament asszonyverőnk pozícióját, de komolyan :)))

changebug (törölt) 2009.07.27. 13:19:26

Az az ember beteg.
Meg kell gyógyítani.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.27. 13:19:49

Már megint az lesz majd, hogy mennyire a szívemen viselem Mádly sorsát, pedig ez nem igaz. Ettől függetlenül azért elfogadnám azt a posztot is, amiben nem Mádly a hülye, hanem Fábry, aki szeretné a hatalmat.

Fábry szerepe ebben az "attack"-ben az, hogy szeretett volna hatalmat, polgármesterséget kapni, de a fótiak leszavazták, fölényesen Mádlyt választották - nagyon helyesen. Ezért tehát Fábry és a maffiája összes tagja azon munkálkodik, hogy tönkretegye Mádlyt és a tekintélyét. Ez fizikai-szellemi tönkretétel, aminek mindenképpen Mádly issza meg a levét, ez világos.

Tehát a poszt helyesen az, hogy Fábry és hordája éjjel vizersárkokat ás Fót körül, hogy azokat nappal Mádly betemesse, és a fényképeken a polgármester úgy nézzen ki, mintha ásná az árkokat. Ez itt a baj. Ha meglátsz egy embert, akiről híresztelik, hogy őrült, lapáttal a kezében, és van mellette egy árok, akkor azt vallod, hogy árkot ás, holottlehet, csak betemet.

A "fóti tizek" pedig csak addig maradhatnak a helyükön, míg a polgárok engedik. Igen, változik az ország, változik a vidék is, és már nem kell sokáig állnia Mádlynak a támadásokat, mert egy idő után köbö 10 ezer fóti polgár fog fizikailag is mellé állni a maradék ezerrel (a tolvajokkal, semmirekellőkkel) szemben.

Egyébként jó a poszt. Nem fikáztam. :-)

pescade 2009.07.27. 13:20:19

"már térfigyelő kameráknak is nyilatkozott Kolláth György, a közismert alkotmányjogász"

cupák

phaidros 2009.07.27. 13:47:00

Szentiványi független volt, a Fidesz támogatásával, én így tudom, s Mádly pedig kereszténydemokrata (igaz, az ugyanaz, de formailag azért nem). A pontosság végett.

Viszont érdemes lenne utánajárnod a "tízek" tevékenységének, megér egy jó hosszú misét. Különösen Fábri.

Mádlyt azért nem értem, mert nagyon jól tudta, mibe ugrik bele a választáskor. Szégyen, hogy ilyen gyenge idegekkel lesz valaki pógi.

Tom Bobb, egyetértek, kb. ez a helyzet. A 10-ek nagyon durvák, érdemes olvasni az önkormányzati újságokat. Mint az óvoda belső újságja, kb.

holnapi újság 2009.07.27. 13:53:49

@phaidros: az Országos Választás Bizottság honlapján az szerepelt Szent-Iványi nevénél, hogy Fidesz, és nem az, hogy független, ezért írtuk fideszesnek. Mádlyt KDNP-Fideszesre javítottam, köszönöm.

honphibu 2009.07.27. 14:18:00

Természetesen megint az a helyzet, hogy teljesen mindegy, kit, hogy hívnak, a lényeg, hogy Fidesz-KDNP színekben induljon, úgyis megszavazzák.
Tehát jövő ősszel, mikor az egész ország narancsszínbe borul, egy megválasztott képviselőt vagy polgármestert sem fog megvédeni az, hogy ő Fideszes vagy KDNP-s.
Pontosan ugyanannyi hataloméhes, mániás elmebeteg lesz pozícióban, mint most, csak nem szegfűs-madaras, hanem narancsos-keresztes lesz (aztán majd pár év múlva jobbikos), persze akkor is lesz majd, aki ezeket az elmebetegeket azzal védi majd, hogy a komcsik fúrják, meg terjesztenek mindenfélét róla.
De hát, ez egy ilyen ország.

neurotikk! (törölt) 2009.07.27. 14:19:28

phaidros · 2009.07.27. 13:47:00:
Reszemrol teljesen mindegy epp ki milyen cimkeket akasztott magara, asszem ha minden het elejen kalapbol huznak ki az aktualis parttagsagot, akkor is ilyen jo moka lenne. : )
(marmint nekem aki nem foti es nem Mo.-ra fizet adot. ha ez lenne pipa lennek)

Dr Kangörény 2009.07.27. 14:19:47

@Tom Bobb: mi "csak" a szemünknek hiszünk. Tőlem az a 10 képviselő akár az ördöggel is cimborálhat, elhiszem. Azonban azt láttam is, amit ez a pszichopata művelt. A mikrofonzsinóros dolgot láttam, a késsel-villával feszegetést is. A feljelentésről olvastam.

Tehát a pszichopataság bizonyított. És ennek seemi köze ahhoz, hogy másik 10 képviselő meg esetleg milyen szemét alak.

surayana 2009.07.27. 14:21:43

Kedves Tom Bob, azt akarod mondani, hogy fábri ugyanazzal a módszerrel akarja kicsinálni a pógármestert, mi Viktorotok Gyurcsányt? Hogy mindegy mit csinál, hadjáratot folytatunk ellene? Akkor most Fábri eltanulta a stílust? Vagy amit szabad Jupiternek?...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.27. 14:26:53

@Kangörény_: Keress csak rá a "jutyúbon", ott vannak a fábrymaffia videói, csak ezeket nem mutogatja a "közszolgálati", mert akkor független lenne, és nem foglalna állást.

@surayana: Barátom, előbb leszel te vénkisasszony lógó csöccsel, amulettel a nyakadban, mint hogy az én haveri körömben Viktorok legyenek! :-)
Amúgy pedig amit szabad, azt szabad a kis ökröknek is... :-)

matkó 2009.07.27. 15:03:29

@Tom Bobb: te mindenhol csak a Mádly vagy ki a faszom mellett papolsz? Rokonod neked ez az ideggyenge elmebeteg, vagy te magad vagy a fóti polgármester? Hát még a Youtube-ra felrakott videóid és az alájuk írott nyororék kommentedjeid is ellened és/vagy védenced ellen beszélnek. Ennyire hülye vagy, hogy ezt se látod? Én nem is értem, hogy szólhat bárki is mellette egy nyilvánvalóan gyógyíthatatlan elmeklinikai esetnek... Kezeltesd magad mihamarabb, és ne szemeteld tele a netet magaddal!

lkjpoi 2009.07.27. 15:14:09

Igazából nekem nem is mérvadó, hogy ki mit csinált, nekem az a furcsa, hogy hát demokrácia volna, és emögött a Mádly mögött ott áll a lakosság 2/3-a, a Fábrinak meg azt mondták, hogy menjen a p...ba. Ilyenkor talán menni kellene a p...ba, nem?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.07.27. 15:17:15

Én úgy tudom a tízek (javarészt szocik), Mádly felfüggesztésével a szintén Fideszes alpolginak juttatják a hatalmat.
Szóval a szocik hajlandóak egy másik Fidesznyikkel együttműködni, de evvel nem akkor ott azért nálam Mádly emberi tulajdonságai megkérdőjeleződnek. Meg az adott esetben a szocik hataloméhégére sem utal ez.
Persze lehet hogy tévedek nem vagyok fóti nem ismerem konkrétan a tényeket.
De aki konkrétan villanyórát felfeszeget, hogy lezárja. Az konkrétan minden mástól függetlenül elmebeteg.

Dezsőjóska 2009.07.27. 15:19:57

Óriási poszt!
Pártállástól függetlenül megérdemelnék a lángszórót...

tompus 2009.07.27. 15:30:46

8 éve lakom Fóton, de azóta történt bármi pozitív változás, mióta Mádly a polgármester. Lehet, hogy idegbeteg, mert ő nem azért akart hatalmat, hogy megszedje magát, hanem azért, hogy végre fejlődjön a település. Az egyetlen hibája, hogy nem állt be a tolvajok közé, emiatt a tolvajbanda ki akarja csinálni.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2009.07.27. 15:31:16

Ha polgármester tényleg hülye, akkor az gáz. Valóban. Le vele. - Viszont az is igaz, hogy a lakosok 2/3-a megválasztotta.

Akkor a "tizek"-ben legyen annyi gerinc, hogy feloszlatják az egész képviselőtestületet, és új választásokat írnak ki. Ez a tisztességes, nemde?

nincsde 2009.07.27. 16:55:15

A kolláthos rész gyöngyszem, ha megbocsájt érte a szerző, mostantól használnám ingyen :)

nincsde 2009.07.27. 16:56:21

Hú, a lényeget elfelejtettem, a Kolláth úgy alkotmányjogász, ahogy a Mádly politikusnak való...

Magyarnaba 2009.07.27. 18:34:03

Én a polgármester helyében a Die Hard filmek legszebb jeleneteit idézően egyenként számolnék le a testület tagjaival. Végülis Fót 2/3-a a szavazatával adta meg a felhatalmazást erre is...

zsolesz503 2009.07.27. 18:47:16

Aszongya a bíró: elmennek ezek a bús picsába. lol

belekotty 2009.07.27. 18:58:05

"Mint emlékezetes, a fideszes Fidesz és a KDNP által támogatott Mádly és az önkormányzat testület vitája évekkel ezelőtt, 2009 elején kezdődött."

- Aha, évekkel ezelött, 2009 elején kezdődött. :-))
No jó! Hol a naptáram?

belekotty 2009.07.27. 18:59:50

Hú, b....+, olvasnom kellett volna, 2016-os topik. Bocs! :-))

kenyérpusztító 2009.07.27. 19:30:45

A lényeg, hogy Tuto lakatot használt.

"egy lakatoshoz és néhány kubikushoz fordultak" - illik NAGYBETŰVEL írni a szmeélyneveket:)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.27. 19:33:51

@Pásztortáska: Mindenképpen meghúzom magam, ha már így rám szóltál, mert általában én olyan "rögtönbeszarós" típus vagyok, mint a fajtád. :-)

Attól még, hogy szereted az ilyen MASZP-s maffiatagokat, meg úgy nagyjából vörös a véred, talán a szemeid is, ha vitatkozni merek veled, nem kell elborult elmével azon mesterkedni, hogy igyekezzél engem lejáratni, mert ez kevésbé sikerülhet a te burkodból, mint az én valóságomból.
Egyébként Mádly nem a rokonom, ha már kérdezted, és nem is én vagyok az. Feltételezed Mádlyról, hogy péntek éjjel cigányhordával vitatkozik, meg ilyesmi? Szerinted? Ostoba vagy, pásztorok táskája, de azért elrötyögtem a hozzám intézett "gúnyodon". :-)

@mcs: Ha sikerülne a maffiának lemondatnia, eltennie az útból ezt a polgármestert is, akkor Fábry a jogszabályokkal szembe ballagva (mivel csak harmadik alpolgármester) rögtön királlyá választatná magát, félreállítva a két jogerősen erősebb alpolgármestert, és a "mutyi-szerződések" útjában, melyeket kötött, semmi (senki) sem állna.

@tompus: Helyesen írsz. Először tavaly csodálkoztam rá a fa buszmegállókra, aztán egyik hétvégén dolgom volt arrafelé, és szemeteseket látok tök igénytelen utcák sarkain, hogy a hülye parasztok ne a földre dobálják az almukat! Egyszerűen fergeteges, ahogy látni a fejlődést, ha kicsiben is.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.07.27. 19:43:22

az mondjuk rejtély, hogy hogy sikerült ehhez hozzászólnia valaki másnak az én nickemmel.

szattila67 2009.07.28. 08:39:47

Gratulálok a csodálkozó tompusnak. Csak azt felejtette el, hogy a buszmegállókat nem az idegbeteg mzs építtette, hanem a gaz 10-ek a képviselői tiszteletdíjukból. A pályázati pénzeteket sem ő hozta a városnak, de miatta fogjuk elveszíteni, az utépítéshez a pénzt csak le akarja nyúlni, hogy tömje ő is a fidesz kasszát. az mzs egy ingyenélő, rafinált dilis, akinek csak arra van esze, hogy ne kelljen dolgoznia. Egyébként bábként rángatja őt a lévainé, a bartos és az elődje a nagybajuszú. Annyi vaj van a fejükön, a földügyek, a konyha és egyéb lenyúlások kapcsán, jobb lenne a kussban maradnának.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.07.28. 08:59:19

@szattila67: Az útépítésről már írtam más és más, ugyanígy vagdalózó, nem körültekintő posztoknál, röviden itt is megteszem, ha már felmerült.

5 utcát szerettek volna leaszfaltozni, és ezekben a Temesvári nem szerepelt, mert az ott lakók nem akarták, hogy aszfalt legyen. Vagy pénzük nem volt rá, hogy befizessék a "házankénti" 100 ezret, vagy nekik így is jó volt, ahogy van.
A lényeg: a Temesvári mellett lévő Tompa utca MINDEN HÁZA befizette a 100 ezret, a tervek szerint idén tavasszal aszfaltoztak is volna, de...

De! Kiderült, hogy "valaki" megfúrta a Tompa utca aszfaltozását, és az ottani pénzek átvábdoroltak a Temesvári utcához, vagyis a becsületersen fizető Tompa utcaiak menjenek az anyjukba, nem kapnak aszfaltot, az üggyel nem foglalkozó Temesvári utcaiak pedig megkapják a Tompa utcai cuccot.

A miértre itt keresendő a válasz: Fábry Bélánk ott lakik a Temesvári utcában, és bizony szeretne aszfaltos úton lakni, függetlenül attól, hogy a körülötte lakó népek nem szeretnének. Így hát szépen fúrt egyet, addig áskálódott, míg a tompa utcaiak baszhatják a pénzüket, és már majdnem elindultak a földgépek, mikor Mádly azt merte mondani, hogy ezt így nem!

Hát ezért is borul a bili a fábrymaffia körül, mert ilyen ocsmány módszerekkel dolgozik. Ezért van az, hogy el kellene nekik távolítanuk Mádlyt, mert ez a mindenki szemében ostoba, idegbeteg ember bizony a korrupciót, átbaszásokat, mutyiból készült szerződéseket akadályozza meg Fóton, és ezért nagyon sok fóti polgár hálás neki.

A buszmegállók építésének körülményeiről nem tudok, de csak egy telefonomba kerül(ne). Lehet, utána fogok nézni.

gonosztojás (törölt) 2009.07.28. 10:48:59

Hát, ez a faszi egy elmebeteg pszichiátriai eset..
MInt a névrokona, akinek az a legnagyobb vicc a TV-showban ha a hugyfoltos alsóhatyájáról meg a szangásáról beszélhet.
(Szangás: erőlködő fingás beszarással kombinálva)

Scala 2009.08.01. 18:24:40

Mint egy Mikszáth regény! :-)
süti beállítások módosítása